Nederland dreigt door corona in een lockdown met extra maatregelen te komen

Het coronavirus lijkt de afgelopen tijd niet meer ‘ingedamd’ te zijn. Het aantal besmettingen neemt met de dag toe en het aantal doden is inmiddels ook al flink gestegen. In elke stad zijn de gevolgen van het coronavirus merkbaar en een strenge lockdown lijkt bijna niet meer te voorkomen. De kerstvakantie gaat bepalend zijn voor de ernst van de situatie. 

Experts snappen niet dat de Nederlandse burger niet lijkt door te hebben dat het mis gaat

Erg veel experts ergeren zich flink aan het feit dat niet iedereen door heeft hoe slecht het er momenteel aan toe gaat. Het aantal besmettingen stijgt met de dag en veel mensen lijken hier alsnog maling aan te hebben. Als het zo doorgaat, duur het niet lang voordat we weer te maken krijgen met extreme hoeveelheden coronabesmettingen. Deze hoeveelheden kunnen er zomaar voor zorgen dat we net als andere landen in een strenge lockdown terecht komen. Dit moeten en willen we voorkomen. 

De echte toename begint waarschijnlijk pas in januari

Om het virus opnieuw in te kunnen dammen, zijn er extra maatregelen nodig. Rutte heeft tijdens de vorige persconferentie laten weten dat er niet nog meer maatregelen zullen gelden tijdens de kerst. Wel is de kans nu groot dat er rondom de kerst extra maatregelen zullen gelden. Dit om ervoor te zorgen dat de situatie niet volledig uit de hand loopt. Wel wordt er door meerdere experts verwacht dat de feestdagen gaan zorgen voor extreme situaties. Dit omdat de kans groot is dat men nu ook de dagen na kerst elkaar zal gaan bezoeken.

coronaaaa

De scholen gaan wellicht opnieuw dicht

Wanneer het virus toch niet onder controle gehouden kan worden, zullen zeer waarschijnlijk de scholen en niet-noodzakelijke detailhandel dicht moeten. In Duitsland gaan er vanaf aankomende week al een aantal scholen een tijd over op thuisonderwijs. Daarnaast zijn de hotels, musea en theaters in een aantal Duitse steden ook al dicht. Dit terwijl het aantal besmettingen in Nederland relatief gezien hoger ligt. 

Er zullen veel faillissementen komen

Het coronavirus gaat zeer waarschijnlijk voor erg veel faillissementen zorgen. Het aantal faillissementen is op dit moment ten opzichte van vorig jaar stukken lager. De verwachting is dat op het moment dat de overheid stopt met bijdragen, er erg veel bedrijven zullen zijn die om gaan vallen. Bedrijven die voor de coronacrisis al op omvallen stonden, zullen dit nu waarschijnlijk na de coronacrisis doen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie