Er is een extra kabinetsoverleg over corona die er waarschijnlijk toe leidt dat er dinsdag nog een persconferentie komt

Het nieuws over het coronavirus is erg afwisselend. Zo lijkt het de ene week alsof het de goede kant op gaat en dat vaccins bijna in gebruik genomen kunnen worden en stijgt de week erop het aantal besmettingen enorm. Momenteel gaat het dan ook niet goed met de strijd tegen het coronavirus. Er komen dagelijks erg veel nieuwe besmettingen bij waardoor het nodig is om nog een kabinetsoverleg te houden. Dit overleg gaat er zeer waarschijnlijk toe leiden dat er dinsdag een persconferentie komt. 

Voor de laatste persconferentie klik hier en kijk de persconferentie van 23 februari 2021 live mee.

Een overleg vanwege de grote hoeveelheid nieuwe coronabesmettingen

Vicepremier Ollongren liet gisteren weten dat er geen Cathuisoverleg zou komen dit weekend. Helaas zijn er zo veel nieuwe besmettingen dat het wel nodig is om bij elkaar te komen. Dit om te kijken naar hoe de aanpak anders kan. Dinsdag krijgen we te horen wat dit gesprek van gevolgen heeft op de maatschappij en corona maatregelen.

Wie zijn er bij dit gesprek aanwezig?

Bij dit overleg zijn de meerdere personen aanwezig. Zo is de premier aanwezig en meerdere betrokken bewindspersonen. Daarnaast komt ook de deskundige van het RIVM, Jaap van Dissel naar het gesprek toe. Het gesprek dat een grote invloed kan hebben op de kerstvakantie, vindt morgen om 10:00 plaats. Wel is er van te voren aangegeven dat dit geen invloed gaat hebben op hoe het kerstfeest gevierd mag hebben. Dit blijft als het goed is nog steeds op een beperking tot drie gasten.

Doorstroomlocaties gaan wellicht dicht

Er is een kans aanwezig dat de musea en dierentuinen net zoals in november twee weken dicht gaan. Dit om zo te voorkomen dat er daar veel besmettingen tot stand komen. Daarnaast zal het gesprek ook gaan over de detailhandel. Zo waren de winkelstraten bijvoorbeeld erg druk door Black Friday en zijn er daardoor veel besmettingen tot stand gekomen.

corona 21

Hoeveel besmettingen zijn er in het afgelopen etmaal bijgekomen?

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in een etmaal met 8894 toegenomen. Ten opzichte van de week ervoor zijn dit er 3000 meer. Het aantal besmettingen is dus flink aan het toenemen en dit moet gestopt worden. Om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen niet nog verder oploopt, zijn de maatregelen van belang. De kans is dan ook erg groot dat het aantal maatregelen wordt uitgebreid. Of het blijft bij de hierboven genoemde maatregelen is nog maar de vraag. Het kan namelijk zo maar zijn dat er nog meer coronamaatregelen genomen zullen worden om het aantal besmettingen in ons land terug te dringen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie