Dit wil Horeca Nederland in de persconferentie zien

Na het bekend maken dat er vandaag 2 november een persconferentie online zou komen heeft de horeca een plan samen gesteld. Horeca Nederland wil voorkomen dat de overheid zelf alles gaat invullen, dus komt daarom zelf met een aantal maatregelen. Met deze maatregelen hoopt Horeca Nederland het aantal besmettingen in de horeca te verminderen.

Toegangsstop om 12 uur, als je al binnen bent mag je blijven

Het kabinet zal naar verwachting de maatregel niet versoepelen. Het kan echter slimmer worden gebruikt. Zo is sluitingstijd 00:00 ingesteld om ‘pubhoppen’ na middernacht te voorkomen. Dit omdat dit volgens OMT het aantal contacten en risico’s vergroot. Het is natuurlijk de vraag of de toegangsblokkering het contactmoment beperkt. Veel gasten kunnen de nacht bij vrienden of thuis voortzetten zonder de tickets te controleren. Daarom pleit KHN voor het invoeren van toegangsblokken om middernacht. Gedurende deze tijd wordt weer de “normale” eindtijd gehanteerd. Dit biedt ruimte voor gasten die al midden in de nacht zitten. U mag dan blijven tot de normale sluiting. Het voordeel is dat het oefengebied zo wordt verspreid. Dit voorkomt dat grote aantallen mensen en groepen op straat komen te staan ​​en heeft alle handhavingsvoordelen. Daarnaast voorkomt het het zogenaamde barhoppen, waar kasten erg bang voor zijn, en geeft het horecaondernemers meer ruimte totdat de winkel voor het eerst sluit.

Aantal besmettingen met corona in Horeca beperkt

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat de huidige horeca maatregelen al goed werken. Hierdoor zijn er relatief gezien niet veel besmettingen met corona. 54% van de besmettingen gebeurt thuis en slechts 4,3% in de horeca. Horeca Nederland stelt dus dat je voor het aantal besmettingen terugdringen, niet bij de horeca moet zijn.

Horeca heeft geen financiële steun meer

Het kabinet heeft aangekondigd op 1 oktober de algemene steunmaatregelen te beëindigen. Met veel moeite en moeite verscheen in het vierde kwartaal van 2021 weer een ingeklemde TVL. Maar als het kabinet de weg vrijmaakt, stopt de TVL daarna. Er wordt nog nagedacht over herschikkings- en regelgevingsoplossingen waardoor ondernemers schuldenvrij kunnen stoppen. De sociale en economische impact van het coronavirus blijft echter enorm. Er wordt momenteel sneller nagedacht over verdere coronamaatregelen.

De effectiviteit van coronamaatregelen die gelden voor de horeca, zoals coronapas en sluitingstijden, wordt echter steeds duidelijker. Uit een actueel Corona-onderzoek (vorige week bekend gemaakt door KHN onder haar leden) blijkt dat ruim 40% de omzet zag dalen ten opzichte van de periode voor 25 september. Daarom zullen voor veel horecaondernemers de maatregelen die vanaf 25 september worden toegepast er niet beter op worden. Daarom is KHN van mening dat algemene maatregelen niet moeten worden stopgezet. Deze moeten doorgaan zolang er nog coronamaatregelen bestaan ​​die de bedrijfsvoering nadelig beïnvloeden. De resultaten van het laatste KHN-onderzoek worden momenteel geëvalueerd. KHN deelt deze analyse later deze week niet alleen met haar leden, maar ook met het kabinet en de Tweede Kamer en roept hen op hun steunmaatregelen voort te zetten zolang er coronabeperkingen zijn.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie