Quarantaine na besmetting wordt verkort

Ben je in contact geweest met iemand die besmet is met corona, dan is de quarantainetijd momenteel 14 dagen. In het nieuwe advies van het Outbreak Management Team is te lezen dat dit verkort is naar 10 dagen quarantaine. Daarnaast wordt er ook vermeld dat het OMT geen voorstander is van de juridische verplichting van de quarantaine, die het kabinet van plan is.

Juridische verplichting

Vorige week werd het kabinet al teruggefloten door een meerderheid in de Tweede Kamer, over een juridische verplichting. Verder adviseert het OMT ook dat de groepsgrootte bij familiefeesten zoals borrels, huwelijken en begrafenissen beperkt moeten worden. Het kabinet kijkt hiervoor voornamelijk naar de zalencentra. Voor de horeca zullen waarschijnlijk geen nieuwe maatregelen genomen worden.

Lees ook: https://corona-teller.nl/https-corona-teller-nl-de-corona-app-gaat-deze-app-ons-helpen/

Nieuwe persconferentie

Dit en meer is allemaal te horen in de nieuwe persconferentie die Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid op 18 augustus geven om 19:00 uur. Dit is de tweede persconferentie binnen twee weken. In de laatste persconferentie gaf Premier Rutte al aan dat er nieuwe maatregelen kwamen, onder andere dat horeca en pretparken twee weten moeten sluiten als er een besmetting heeft plaatsgevonden. Ook gaf minister de Jonge maandag al aan dat er extra maatregelen nodig zullen zijn om de crisis verder te bezweren en het virus er weer onder te krijgen, net als voor de zomer.

Kaart Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie