Kappers open tot 22:00 uur

Kappers mogen al sinds 15 Januari open. Met de recente versoepelingen mogen kappers hun openingstijden verruimen. Kappers mogen van 5:00 tot 22:00 uur geopend zijn.

Kappers afspraak maken

Veel kappers maken het nu al mogelijk om een afspraak te maken. Er wordt namelijk veel drukte bij kappers verwacht vanaf zaterdag. Probeer deze drukte te vermijden door je afspraak even uit te stellen tot na de drukte. Volg tijdens de je afspraak altijd de maatregelen die van toepassing blijven:

  • Houd anderhalve meter afstand
  • Draag een mondkapje
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen

Andere coronaregels voor kappers zijn:

  • Het is voor zowel bezoekers als medewerkers verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen die 13 jaar of ouder is.
  • Alle klanten moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • In de kapperszaak mag 100% van, de 1,5 meter capaciteit gebruikt worden. In de praktijk komt dat er op neer dat 30% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden om te zorgen dat er nog steeds voldoende afstand is. 

Lees meer informatie over de coronaregels voor (niet medische) contactberoepen, dagelijks geüpdatet in duidelijke taal!

regels hieronder zijn oude versies van de huidige corona maatregelen

Vanaf 19 December Nederland in Lockdown

Alle kappers zijn gesloten door de lockdown. De lockdown geldt ten minste tot 14 Januari 2022. Daarna wordt opnieuw gekeken of kappers weer open kunnen.

Update 28 november: Doordat het aantal coronagevallen in Nederland weer flink is opgelopen, zijn er nieuwe corona maatregelen genomen, waardoor ook kappers weer eerder dicht moeten. Lees verder om erachter te komen of je zelf weer met de schaar aan de slag moet of nog steeds terecht kan bij je eigen kapper.

Coronamaatregelen kappers vanaf 28 november 2021 

Ook voor de kapper gelden vanaf 28 november nieuwe maatregelen. De kappers vallen onder de maatregelen voor (niet medische) contactberoepen. Hiervoor geldt vanaf 28 november dat ze open mogen zijn van 5:00 uur In de ochtend tot 17:00 uur in de middag

Snel nog een afspraak 

Veel kappers ervaren momenteel een stormloop om afspraken te maken. Dat heeft te maken met het feit dat veel mensen denken dat er een volledige lockdown aan zit te komen waardoor kappers weer voor langere tijd gesloten zullen zijn. Of dat er een 2G regel komt waardoor ongevaccineerde niet meer naar de kapper mogen.

Veel klanten willen die sluiting voor zijn en nog snel even hun haar laten knippen. Een aantal kappers heeft er zelfs voor gekozen om eerder open te gaan om te zorgen dat iedereen geholpen kan worden. Vooralsnog is er echter geen sprake van een volledige sluiting van de kapperszaken.

2G regel bij contactberoepen

Update: op 1 december 2021 plaatst Hugo de jonge deze tweet.

Eerder werd al gepraat over een 2G regel voor kappers en andere contactberoepen. Vooralsnog was dit niet mogelijk door wettelijke beperkingen. Met deze wedswijziging is het mogelijk dat je alleen gevaccineerd of hersteld van het coronavirus naar de kapper mag. Alles over 2G en 3G lees je hier, we hebben deze bijgewerkt met meer informatie over de tweet van Hugo de Jonge.

Illegaal knippen tijden lockdown

Thuiskapper in corona lockdown boete

Tijdens de vorige lockdown hebben we gemerkt dat toch stiekem heel veel mensen hun haar hebben laten knippen door een thuiskapper. Ondanks het feit dat thuiskappers ook niet meer mochten knippen en ook vallen onder de (niet medische) contactberoepen werkten een aantal kappers ondanks de coronamaatregelen toch door. Als je jezelf geen zorgen maakt om corona is het heel eenvoudig om een thuiskapper te vinden die ook tijdens een lockdown bij je langs komt. Maar als we met zijn allen willen voorkomen dat corona verder verspreid is het geen goed idee. Momenteel is er echter nog geen sprake van een sluiting voor kapperszaken of thuiskappers. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie