Kunst- en cultuurbeoefening weer toegestaan, zonder publiek

Minister Rutte kondigt vrijdag aan dat alle kunst- en cultuurpraktijken (zoals muziek, toneel en dans) vanaf zaterdag 15 januari meer mogelijk zullen zijn. Creatieve en culturele activiteiten, zowel binnen als buiten, zijn opnieuw toegestaan. Het is nog niet toegestaan voor publiek om deel te nemen.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf de leeftijd van achttien jaar is de corona-toegangsbewijs vereist. Houd er rekening mee dat je vanaf 1 Februari 2022 een boosterprik moet hebben voor een geldig coronatoegangsbewijs. Een herstelbewijs is ook voldoende voor toegang tot kunst- en cultuurbeoefening.

QR code corona check app

Mondkapjesplicht verscherpt

De verplichting om een mondmasker te dragen is ook aangescherpt. Het is aan te bevelen een medisch mondkapje type II of FFP te dragen wanneer een afstand van 1,5 meter niet kan worden aangehouden. Dit is bijvoorbeeld het geval in drukke openbare ruimten.

Soorten mondkapjes - type II, FFP, Niet-medisch
Medisch, type II, FFP: Beste type mondkapje?

Persconferentie op 25 Januari

Op 25 januari bekijkt het kabinet of de coronamaatregelen verder kunnen worden teruggeschroefd. Tijdens de coronapersconferentie op vrijdag zei premier Mark Rutte dat ook. “We beginnen met de horeca, musea, films en theaters”, verklaarde Rutte.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie