Persconferentie Rutte Livestream - Vandaag 17 november 2020

Er is een recentere persconferentie livestream, namelijk Persconferentie 23-3-2020 vandaag door Rutte en Hugo de jonge.

Terugkijken Persconferentie

NOS Uitzending 17 november 2020 – Corona Persconferentie

Deel op social media: Persconferentie Rutte Terugkijken (live: 17 november 2020) 4 Persconferentie Rutte Terugkijken (live: 17 november 2020) 5 Persconferentie Rutte Terugkijken (live: 17 november 2020) 6

Live Samenvatting

Rutte begint met te complimenteren dat door ons gedrag, de corona cijfers er rooskleurig uit zien. Maar ook benoemd Rutte dat er dingen beter kunnen.

Namelijk dat we meer moeten thuiswerken, beter afstand moeten houden en ons moeten houden aan de bestaande maatregelen. Dus ondanks de verbeteringen, zal het nog steeds beter moeten. De druk op de zorg neemt namelijk nogsteeds toe.

Soepelere maatregelen

Vanaf Woensdag nacht zullen er soepelere maatregelen gaan gelden. Dan worden lopen de eerder genoemde strengere maatregelen namelijk af. Dit houd in dat er op anderhalve meter weer iets meer kan:

 • Je mag thuis weer 3 gasten ontvangen in plaats van 2
 • Buiten met 4 mensen samenkomen in plaats van 2
 • Publiek toegankelijke ruimtes weer open met maximaal 30 mensen.
  • Buurthuizen, Zwembaden, Buurthuizen, etc.
  • Ook musea, Dierentuinen en pretparken mogen weer open

Deze maatregelen blijven staan

 • Horeca blijft dicht
 • Geen evenementen
 • Geen publiek bij sport
 • Sporten boven de 18 met maximaal 14 mensen
 • Alcohol verbod na 20:00
 • Dringende advies voor thuiswerken

Nieuwe maatregelen december

Vanaf 1 december gaat het mondkapjes advies om in een mondkapjes plicht. Dit houd in dat een mondkapje verplicht is in openbare gebouwen en het openbaar vervoer.

Sinterklaas

Sinterklaas zal gevierd moeten worden met de corona maatregelen. Er zal dus geen verdere versoepeling of verzwaring zijn van de maatregelen.

Vaccin en Medicijnen

Op dit moment wordt er druk onderzocht of een grootschalige vaccinatie mogelijk is. Wel is het prioriteit dat dit veilig en effectief gebeurd. De verwachting is dat het vaccineren in de eerste maanden van 2020 kan beginnen.

Wel moet er rekening mee gehouden worden dat er niet genoeg corona vaccins zijn. Er wordt nu onderzocht hoe deze vaccinaties moeten worden verdeeld over de bevolking. Zodat deze zo effectief en eerlijk mogelijk wordt ingezet.

Verwachtingen persconferentie

Vandaag geeft Rutte samen met Hugo de jonge een nieuwe persconferentie. De verwachting is dat deze persconferentie in gaat op de corona maatregelen voor de feestdagen.

Er is tot nu toe namelijk nog weinig duidelijkheid over hoe Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw in 2020 gevierd kan worden. Wat we wel weten is dat er een vuurwerkverbod gaat gelden. Deze heeft voor veel ophef gezorgd, maar deze zal waarschijnlijk niet teruggedraaid worden.

Vorige Persconferentie

Persconferentie Rutte terugkijken (live op 13 November)

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten