In Maastricht kun je een booster halen zonder afspraak

Vanaf 8 Januari is het ook in Maastricht mogelijk om een boosterprik te halen zonder afspraak. Dit kan op de vaccinatielocatie MECC Maastricht. Priklocatie MECC Maastricht is dagelijks geopend van 8:00 tot 16:00 uur. GGD-Zuid Limburg hoopt hiermee het aantal besmettingen in Maastricht terug te dringen en mensen te beschermen tegen het virus.

Wil je je coronaprik booster aanvragen of halen zonder afspraak? Iedereen vanaf 18 jaar een ouder is welkom. Je hoeft hiervoor niet te wachten totdat je een uitnodigingsbrief krijgt want die hebben door de versnelde boostercampagne flinke vertraging opgelopen.

Wachtrij

Doordat MECC Maastricht één van de eerste priklocaties is met vrije inloop kan er een rij ontstaan. Door de verbrede openingstijden proberen we de drukte zo veel mogelijk te voorkomen. Zo heb je snel je boosterprik en hoef je niet lang te wachten. Wil je niet in de rij staan? Maak dan vooraf een afspraak. Met een afspraak heb je voorrang en kun je altijd direct terecht voor je boostervaccinatie.

Kerkrade en Geleen

Alleen locatie MECC Maastricht werkt op dit moment met booster zonder afspraak. Wil je een vaccinatie halen op de locatie Kerkrade of Geleen. Dan moet je vooraf een boosterprik inplannen bij de GGD. Heb je al een booster-afspraak geplant in Maastricht? Dan veranderd er niks, je kunt gewoon naar de afspraak komen op de tijd en datum afgesproken. Je komt in een aparte rij waardoor je niet hoeft te wachten en op de afgesproken tijd je vaccinatie krijgt.

Online afspraak maken

Toch liever online een afspraak maken in Maastricht? De snelste manier om een coronaprik booster aan te vragen is online, Online Boosterprik aanvragen (vanaf 18 jaar). Wat je hiervoor nodig hebt, is een DigiD. Heb je die niet dan moet je toch telefonisch een afspraak maken. 

  • Klik op de hoofdpagina op ´Ik wil me laten vaccineren´. 
  • Weet je niet zeker of je al in aanmerking komt voor een booster, omdat je bijvoorbeeld jonger bent dan 18 jaar, klik dan op ´of u in aanmerking komt´.
  • Weet je zeker dat je in aanmerking komt voor een booster klik dan op ´Maak een afspraak´. 
  • Vul alle vragen in die worden gesteld. Let op, als je wil dat je booster uiteindelijk bij wordt geschreven in je CoronaCheck-app dan moet je toestemming geven om je informatie met het RIVM en je huisarts te delen. 
  • Na het invullen van de vragen kun je kiezen uit een aantal data, tijdstippen en locaties. Mocht er geen passende afspraak tussen zitten dan kun je een pagina teruggaan en daarna weer vooruit, je krijgt dan andere opties voorgelegd. 
  • Klik op de datum die je het beste uitkomt en bevestig de afspraak, Je krijgt hier ook een email over. 
  • Ga vervolgens naar de afspraak en laat de e-mail en je identiteitsbewijs zien. Ter plekke moet je ook een gezondheidsverklaring invullen en moet je het gele boekje laten zien als je wil dat jouw booster hierin vermeld wordt. 
  • 48 uur na de boosterprik kun je de booster in je CoronaCheck-app bij laten zetten door op het plusje rechtsboven in de app te klikken.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie