corona dieren

Het coronavirus heeft voor veel veranderingen gezorgd. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar voor de hele wereld. Er zijn veel dingen die niet meer kunnen door de komst van het coronavirus. Alle landen gaan op een andere manier met het virus om, maar het is duidelijk dat het van belang is om de juiste maatregelen te nemen. Het is natuurlijk lastig om in te schatten welke maatregelen wat voor effect gaan hebben. Je kunt dit van tevoren nooit weten en daarom zie je grote verschillen in de maatregelen die landen nemen tegen het coronavirus. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona dieren

Verspreiding voorkomen

Alle maatregelen die worden genomen moeten er voor zorgen dat het coronavirus zich zo min mogelijk kan verspreiden. Daarom moeten mensen zo min mogelijk met elkaar in contact komen. Dat is immers de manier waarop het virus zich verspreidt. Het is voor veel mensen erg vervelend dat dingen als festivals en feestjes niet meer kunnen door de maatregelen die er op dit moment zijn. Daarom is het van belang dat we proberen om te voorkomen dat er ooit een soortgelijke pandemie voorkomt. De kans dat dit gebeurt is volgens sommige wetenschappers vrij groot.

Een nieuw coronavirus

Het coronavirus waar we op dit moment last van hebben heet eigenlijk SARS-COV-2. Er zijn naast dit virus nog vele andere soorten coronavirussen. Uit een onderzoek wat gepubliceerd is in vakblad Nature Communications is gebleken dat de kans op een eventuele uitbraak van een nieuw coronavirus wordt onderschat. De onderzoekers schatten naar aanleiding van dit onderzoek dat er zo’n 40 keer meer diersoorten zijn die mogelijk de oorzaak kunnen zijn van een eventuele nieuwe uitbraak van een virus. Om dit te kunnen inschatten is het van belang om te weten hoe een virus kan ontstaan.

Het ontstaan van een virus

Het is van belang om te weten hoe een virus kan ontstaan. Daardoor kun je ook beter bedenken op wat voor manier je kunt voorkomen dat dit gebeurt. Een nieuw coronavirus kan ontstaan wanneer twee stammen hetzelfde dier infecteren. Als dit gebeurt wordt het virale genetische materiaal gecombineerd. Op die manier kan er een nieuw virus ontstaan. We weten op dit moment niet goed hoe groot de kans is dat er een nieuw virus kan ontstaan en bij welke diersoorten de kans dat dit gebeurt het grootst is. Het is van belang om dit te ontdekken aangezien je met deze kennis kunt voorkomen dat er een nieuwe pandemie ontstaat. 

Corona-teller.nl
corona cadabra

Onderzoek

De wetenschappers die dit onderzoek hebben gedaan geven aan dat de kans dat er een nieuw coronavirus kan ontstaan een stuk groter is dan we tot nu toe hebben gedacht. In de studie werden door de wetenschappers 102 potentiële gastheren geïdentificeerd. Het ging hierbij om diersoorten die mogelijk gastheer konden zijn voor SARS-COV-2 en het meer dodelijke MERS-COV. Dit zou een gevaarlijke combinatie kunnen zijn die voor een nieuwe pandemie kan zorgen.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten