De nieuwe coronamaatregelen in 2020 zijn stukken strenger

Het coronavirus eist veel van de overheid. Zo dienen zij continu te schakelen en wanneer de cijfers te hoog op dreigen te lopen, worden er heftigere maatregelen getroffen. Op dit moment bevinden we ons in een snelle opmars van het virus. Aankomende dinsdag zullen de nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Deze maatregelen zullen strenger zijn dan we zin gewend. Wel is er al het een en ander over losgelaten. 

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart Nederland per gemeente!

Wat verandert er op het gebied van de coronamaatregelen?

De extra coronamaatregelen die getroffen worden zullen voornamelijk de sportclubs, het openbaar vervoer en tot grote zorg van velen, de horeca. In het concept van de maatregelen staat dat er een verbod komt op teamsporten bij mensen boven de 18 jaar. De maatregelen die getroffen worden op het gebied van openbaar vervoer zullen voornamelijk gaan om het onnodige reizen te vermijden. Wat betreft de horeca is het nog precies duidelijk. Wel is er een kans dat horeca helemaal dicht gaat.

corona nieuwe maatregelen

De laatste fase voor een intelligente lockdown

De coronamaatregelen die aan worden gekondigd zijn de laatste maatregelen die worden getroffen om een intelligente lockdown te voorkomen. Mochten deze maatregelen niet helpen, dan komen we opnieuw in een lockdown terecht. De resultaten van deze maatregelen zullen over zo’n twee weken duidelijk worden. 

Het thuis blijven is nu belangrijker dan ooit

In de nieuwe coronamaatregelen wordt er ook benadrukt dat het zo veel mogelijk thuisblijven kan bijdragen aan een vermindering van de hoeveelheid besmettingen. Er wordt bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen verzocht om voornamelijk met mensen binnen het eigen huishouden op te trekken. Het thuiswerken is hierbij essentieel. Daarnaast geldt er straks ook dat er in de buitenlucht ook niet meer dan vier personen afgesproken mag worden.

De scholen, horeca en mondkapjes

Voor de scholen zullen er niet veel nieuwe maatregelen komen. Zo is het de bedoeling dat de scholen gewoon openblijven. Voor de horeca zullen er wel heftigere maatregelen komen. Zo is de kans groot dat de horeca voor een tijd de deuren moet sluiten. Toch is hier nog geen zekerheid over en is de kans aanwezig dat de horecabedrijven niet dicht moeten. Dit omdat veel horeca-ondernemingen dit niet zullen overleven. Naast de horeca wordt er ook gekeken naar de mondkapjes. Er is een kans aanwezig dat het dragen van een mondkapje landelijk verplicht wordt. Wel zitten hier op juridisch gebied nog een aantal haken en ogen aan. Op dinsdagavond om 19:00 zullen de exacte maatregelen worden aangekondigd. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie