corona test

Om te voorkomen dat het coronavirus zich verder kan verspreiden is het van belang dat iedereen die klachten heeft zich laat testen. Dat is inmiddels bekend bij de meeste mensen in Nederland. Toch zijn er nog steeds mensen die zich liever niet laten testen wanneer zij coronagerelateerde klachten hebben. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die het vervelend vinden om zich te laten testen door de manier waarop de coronatest wordt afgenomen. Zij willen liever geen wattenstaafje in hun neus en vermijden daarom het doen van een coronatest. 

Online Testen via Corona-teller.nl

Coronatest

corona test

De coronatests die op dit moment worden afgenomen zijn niet erg aangenaam voor degene die getest wordt. Het is per persoon verschillend hoe vervelend zij het vinden om de coronatest te doen, maar niemand vindt dit fijn om te doen. Daarom zijn veel wetenschappers al vanaf het begin van de coronacrisis op zoek naar een prettigere manier om mensen te testen. Dit zou er naar verwachting voor kunnen zorgen dat meer mensen bereidt zijn om een coronatest te doen wanneer zij klachten hebben. Het is inmiddels veel minder onaangenaam om je te laten testen zonder dat vervelende wattenstaafje in je neus en keel.

Blaastest

Het is wetenschappers gelukt om een nieuwe testmethode te ontwikkelen die een stuk minder onaangenaam is voor degene die getest wordt. Dat komt doordat je bij deze nieuwe manier van testen geen wattenstaafje in je neus en keel krijgt. Je hoeft hierbij slechts te blazen. Deze nieuwe testmethode kun je het best vergelijken met een blaastest om te zien of iemand gedronken heeft. Wanneer je je wilt laten testen krijg je een klem op je neus en moet je een aantal keren in-en-uitademen in het apparaat. Binnen enkele seconden krijg je de uitslag van de test te zien. 

GGD

De ademtest werd al langer getest, maar nu is het dan eindelijk tijd dat de GGD gebruik gaat maken van deze testmethode. Deze nieuwe testmethode is nu goed genoeg getest en daarom is het volgens minister Hugo de Jonge de bedoeling dat er in iedere GGD-regio minimaal één blaasapparaat te vinden is. Op dit moment lijkt het er niet op dat de blaastesten de PCR-testen volledig gaan vervangen. Volgens de GGD is het de bedoeling dat er eind maart ongeveer 40.000 mensen per dag kunnen worden getest met deze nieuwe methode. 

Corona-teller.nl
corona

Mogelijkheden

Deze nieuwe testmethode biedt een hoop mogelijkheden voor de toekomst. Aangezien je de uitslag binnen enkele seconden weet is het in de toekomst misschien mogelijk om op locatie te testen. Je kunt dan bijvoorbeeld een blaasapparaat aanschaffen wanneer je een restaurant hebt. Met dit apparaat kun je iedereen die naar binnen wil testen. Als iemand positief test, mag diegene uiteraard niet naar binnen. Dit zou erg fijn kunnen zijn voor de horecasector. Jammer genoeg zal het waarschijnlijk nog een tijdje duren voordat dit mogelijk is.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten