omscholen

De afgelopen maanden hebben erg veel mensen zich laten omscholen. Dit komt natuurlijk allemaal door het vervelende coronavirus. Doordat er de afgelopen maanden zoveel mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus, heeft de Nederlandse Overheid besloten om een aantal maatregelen in te voeren. Door deze maatregelen komen een aantal Nederlanders zonder werk te zitten. Helaas is het in een aantal sectoren lastig om direct weer aan het werk te gaan, zoals in de horeca, maar welke beroepen gaan deze mensen nu uitvoeren?

Online Testen via Corona-teller.nl
omscholen

Besmettingen Coronavirus bekijken op kaart Nederland

Het omscholen

De kans is groot dat je wel iemand kent die zichzelf heeft laten omscholen. Sinds een aantal maanden kiezen steeds meer mensen voor de mogelijkheid om zichzelf te laten omscholen naar een ander vakgebied, zoals de bouw. In de bouw is er nog steeds een schrijnend tekort aan nieuw personeel. Dit komt voor een gedeelte doordat er steeds meer mensen met pensioen gaan dan dat er het vakgebied instromen. Echter, dankzij het vervelende coronavirus kiezen steeds meer mensen voor de mogelijkheid om aan de slag te gaan in de bouw.

Omscholen vanuit de horeca

Het grootste gedeelte van de mensen die zichzelf laat omscholen was voorheen werkzaam in de horeca. De horeca is in de maanden maart, april en mei namelijk dicht geweest. Voor veel ondernemers in de horeca was dit natuurlijk een aanzienlijk harde klap. Gelukkig zijn de meeste ondernemers deze klap te boven gekomen en zijn zij weer aan de slag gegaan tijdens de opening in juni. Echter, doordat er vorige week dinsdag voor een tweede keer een nieuwe sluiten van de horeca is aangekondigd, zijn er op dit moment bedrijven die op omvallen staan.

Corona-teller.nl
omscholen

Meer online bestellen

Doordat er de afgelopen maanden verschillende winkels gesloten waren, hebben een aantal mensen ervoor gekozen om hun producten online te bestellen. Wanneer mensen ervoor kiezen om producten online te bestellen, groeien de ondernemers op het internet. De omzet van bedrijven als Bol.com, is dan ook ontzettend hard gestegen. Hierdoor kiezen sommige mensen er ook voor om aan de slag te gaan op het internet en hun producten of diensten hier aan te bieden. 

Omscholen naar de zorg

Naast dat er in de bouw ontzettend veel vraag is naar nieuwe mensen, is dit helaas ook zo in de zorg. In de zorg is er een flink tekort aan personeel. Voor mensen die zonder baan zijn komen te zitten tijdens de corona crisis, is het het overwegen waard om eens te kijken of een baan in de zorg iets voor ze is. 

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten