Het coronavirus, waar komt het echt vandaan in 2019?

Het coronavirus is voor het eerst ontdekt in 2019 in China. Niet lang erna kregen andere landen er ook mee te maken en werd het gezien als pandemie. Momenteel hebben we nog steeds te maken met de corona pandemie en worden maatregelen genomen die onwijs veel geld kosten. Erg veel landen zijn dan ook terecht benieuwd naar hoe zo’n virus de kans heeft gekregen om zich te verspreiden over de wereld. Onderzoekers van de wereldgezondheidsorganisatie is naar China gegaan om te kijken naar hoe het virus echt tot stand is gekomen.

Verschillende experts doen onderzoek naar het ontstaan van corona

Om erachter te komen hoe het coronavirus precies tot stand is gekomen, worden er verschillende onderzoekers ingezet. Het gaat hierbij om experts op het gebied van virologie, diergeneeskunde, voedselveiligheid en epidemiologie. Zij zijn met beveiliging naar de markt gegaan waar het allemaal is begonnen. 

Erg veel beveiliging

De groep onderzoekers werden en worden erg goed beveiligd. Zo zijn in een konvooi naar de markt toe gegaan en reageren ze niet op verslaggevers. Naast de onderzoekers liepen er ook Chinese functionarissen mee. De veiligheid tijdens het corona onderzoek is gedurende het onderzoek gewaarborgd gebleven. 

Wat wordt er verkocht op de markt en hoe is het verlopen?

Op de markt in Wuhan worden er veel soorten voedsel verkocht. Zo verkopen ze daar onder andere vissen en vleermuizen. Het coronavirus is op 31-12-2019 ontdekt als een mysterieuze ziekte die bij vier mensen voor een longaandoening zorgde. 

corona asas

Het coronavirus is zeer waarschijnlijk tot stand gekomen door het eten van vleermuis. Echter, met alleen die informatie kan er geen goed beeld geschetst worden. Er wordt nu ook onderzocht hoe het virus bij de vleermuis is gekomen en hoe het vervolgens zijn weg naar de mens heeft gevonden. Van het onderzoeksteam wordt er verwacht dat ze een gedetailleerde reconstructie maken. 

Is het nu niet aan de late kant om een reconstructie te maken?

Een vraag waar veel mensen mee kampen is of dat het nu niet aan de late kant is om een reconstructie te maken. Dit omdat er in de tussentijd erg veel is veranderd en het al langer dan een jaar geleden is dat het coronavirus tot stand kwam in Wuhan. Volgens de experts op de verschillende gebieden is het nu nog niet te laat om dit onderzoek te starten. Zij beschikken over de middelen die nodig zijn om te onderzoeken hoe het virus precies bij de mens is gekomen. 

corona3234

Een reconstructie van het ontstaan van corona kan helpen bij het bestrijden van het virus

Naast dat de reconstructie voor duidelijkheid kan zorgen wereldwijd, kan het ook helpen bij de bestrijding van het virus. Als de oorsprong namelijk beter in beeld wordt gebracht, komt er wellicht kostbare informatie naar voren. Bovendien kan een onderzoek ook helpen bij het voorkomen van een nieuwe pandemie. Het is dus van groot belang dat de oorsprong van het coronavirus goed wordt onderzocht.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie