PCR of CORONATEST Angerlo, Giesbeek Keuze uit 160+ locaties
Inhoudsopgave Toon

Bekijk onze uitleg video

In onderstaande instructie video wordt verteld met wat soort klachten u zich moet laten testen op corona. Ook vertellen we hoe het testen in zijn werk gaat:

ervaringen snelheid uitslag Angerlo coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Leverproblemen of schade
 • Nierschade
 • Gezwollen ogen
 • Bloed ophoesten
 • Bloedproppen
 • Flauwvallen
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Rode oog
 • hart problemen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Epileptische aanvallen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Hoest: 54%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Kortademigheid: 13%
 • Koorts: 56%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Angerlo aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Coronastraten

 • Buurt Methen
 • Streek Angerlo
 • Omgeving Babberich
 • Streek Spijk
 • Gebuurte Mercurion
 • Omgeving Pannerden

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Angerlo - corona-teller.nl - Coronavirus Angerlo Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Angerlo coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op Corona in Angerlo

GGD vragen corona Angerlo

Er geld een maximale gezelschapsgrotte van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar zijn hier van uitgesloten.

Meestal krijg je de coronatest uitslag binnen 24 tot 48 uur van het GGD. Als je hebt gekozen voor een betaalde test gaat dat sneller. Dan heb je al binnen 20 minuten een testresultaat.

Sneltest geeft binnen een halfuur uitslag. De GGD PCR test geeft in 24 tot 48uur uitslag

U krijgt de coronatest uitslag via de e-mail, ongeveer 15 minuten nadat de test is afgenomen.

Nadat je getest bent, krijg je in 15 tot 20 minuten de uitslag via de mail.

Als je bent getest op covid krijg je zo snel mogelijk een resultaat. Bij sneltesten is dit bijna direct (max 20 minuten). Bij GGD krijg je meestal binnen 24 tot 48 uur de uitslag.

De officiële naam is SARS-CoV-2.

0800 1351, Kun je bellen voor vragen over het coronavirus. Voor het maken van een testafspraak ga je naar deze link.

Je laten testen op corona bij het GGD is gratis. De overheid betaald alle testen van het GGD.

Het testresultaat moet je afwachten in quarantaine. Bij een sneltest is dit slechts 20 minuten na het afnemen van de test. Dit kan je dus gemakkelijk in de auto afwachten. De GGD coronatest daarintegen duurt 24 tot 48 uren, hierdoor moet je enkele dagen in quarantaine.

Nadat de sneltest is afgenomen, krijgt u binnen 15-20min de uislag.

Een coronatest bij de GGD kost u niks. Deze wordt betaald vanuit de overheid.

Wanneer je milde klachten ervaart, moet je je laten testen op covid-19. Dit kan bij veel verschillende locaties. Welke locatie het beste is voor jouw klachten en wensen lees je hierboven.

Testen is essentieel om het virus onder controle te krijgen. Daarom heeft de overheid de regel gesteld: Last van (milde) klachten? Direct testen!

Het niet naleven van de coronavirus maatregelen is strafbaar. De boete voor meerderjarigen is 390 euro, voor minderjarigen geldt een boete bedrag van 95 euro.

Een coronatest moet je doen wanneer je last hebt van klachten gerelateerd aan het coronavirus. Ook bij milde klachten moet je je direct laten testen!

Het coronavirus SARS-CoV-2, is het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Het coronavirus verspreid zich via geinfecteerde druppeltjes in de lucht, druppeltjes op objecten of aanraking. Wanneer een persoon in contact komt met deze coronavirus druppeltjes kan deze ook besmet raken.

Bron- en contactonderzoek van het RIVM wijst uit dat 99% van de contacten. Binnen 10 last van klachten krijgt nadat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Daarom geld er een quarantainetijd van 10 dagen na het in contact komen met een besmet persoon.

Dit verschild of je voor een gratis test of een betaalde testlocatie kiest. Een commerciële test geeft dezelfde dag nog uitslag. Bij een test van de GGD moet je 24 tot 48 uur in quarantaine wachten op de uitslag.

Het RIVM heeft tot op heden geen coronavirus aangetroffen in ons drinkwater. Nederland heeft stenge wetgeving om ons drinkwater vrij te houden van microbiologische drijgingen. Waarbij ook wordt gemonitord op virussen zoals het nieuwe coronavirus.

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

Een afspraak maken voor de coronatest kun je hier doen.

Voor het testen op het coronavirus kunt u kiezen uit verschillende soorten testen. De meest betrouwbare testen zijn die van het GGD en de sneltest in samenwerking met het GGD. De normale GGD test is gratis, maar heeft als nadeel dat u na de test 48uur niet naar buiten mag. Aangezien u de uitslag moet afwachten. Bij een GGD sneltest moet u een bijdrage van 65 euro betalen, maar heeft u binnen 20 minuten al de uitslag. Hierdoor hoeft u niet in quarantaine las u niet besmet bent, u weet namelijk al voordat u thuis bent of u besmet bent.

De telefoonnummer van de landelijk GGD coronavragen lijn is 0800-1351. Voor het maken van een testafspraak kunt u dit hier online doen.

Besmetting door aanraking van een sporttoestel en/of sportattributen is klein, maar niet uitgesloten. Daarom moet je sportmaterialen altijd desinfecteren en regelmatig je handen wassen.

Een GGD test geeft binnen 48uur een positief of negatieve uitslag. Duurt dit te lang? Sneltesten geeft binnen 15-20 minuten uitslag.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie