PCR of CORONATEST Beetsterzwaag, Olterterp 160+ locaties

Zo werkt sneltest corona

In onderstaande instructie video wordt verteld wanneer u zich moet laten testen op corona. Er wordt ook uitgelegt hoe PCR Test en Sneltesten werkt:

ervaringen snelheid uitslag Beetsterzwaag coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Nierschade
 • Gezwollen ogen
 • Rode oog
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Flauwvallen
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Bloedproppen
 • Epileptische aanvallen
 • hart problemen
 • Bloed ophoesten
 • Leverproblemen of schade

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Koorts: 56%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Hoest: 54%
 • Kortademigheid: 13%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Beetsterzwaag aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Covid sneltest straten

 • Stadsdeel Luxwoude
 • Gebuurte Terwispel
 • Stadsdeel Beetsterzwaag-Merkelân
 • Buurt Bakkeveen-De Kampen
 • Gebuurte Jonkerslân
 • Gebuurte Tijnje
 • Omgeving Gorredijk-Loevestein
 • Omgeving Nij Beets
 • Streek Wijnjewoude-Centrum

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Beetsterzwaag - corona-teller.nl - Coronavirus Beetsterzwaag Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Beetsterzwaag coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op het Coronavirus in Beetsterzwaag

GGD vragen corona Beetsterzwaag

De telefoonnummer van de landelijk GGD coronavragen lijn is 0800-1351. Voor het maken van een testafspraak kunt u dit hier online doen.

De uitslag krijg je meestal binnen 15 minuten na de corona sneltest.

Als je positief getest wordt op COVID-19 moet je in quarantaine. Zolang je geen ernstige klachten ervaart kan dit thuis. Als je erniste klachten ervaart wordt je opgenomen in het ziekenhuis.

SARS-CoV-2 is de officiele naam van het nieuwe coronavirus.

Nadat de sneltest is afgenomen, krijgt u binnen 15-20min de uislag.

De rijksoverheid heeft een extra corona-overbruggingskrediet van 750 miljoen voor kleine bedrijven. Deze 750 miljoen aan overbruggingskredieten wordt beschikbaargesteld voor ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte van 10 duizen tot 50 duizend euro. Neem voor meer informatie over dit overbruggingskrediet contact op met uw bank.

Het is belangrijk dat de coronatest in quarantaine wordt afgewacht. Zo is het niet mogelijk om andere mensen te infecteren. Bij de GGD test moet je 2 tot 3 dagen in quarantaine afwachten. Gelukkig zijn er commerciële testen die snellere en net zulke betrouwbare labs hebben. Deze commerciële testen geven al dezelfde dag een betrouwbare uitslag.

Terwijl je wacht op een uitslag van de coronatest moet je in quarantaine blijven. Bij de gratis GGD test is dit meestal 24 tot 48 uur. Bij een commerciële sneltest is dit slechts 20 minuten.

Wanneer je milde klachten ervaart, moet je je laten testen op covid-19. Dit kan bij veel verschillende locaties. Welke locatie het beste is voor jouw klachten en wensen lees je hierboven.

U krijgt de coronatest uitslag via de e-mail, ongeveer 15 minuten nadat de test is afgenomen.

Het RIVM heeft tot op heden geen coronavirus aangetroffen in ons drinkwater. Nederland heeft stenge wetgeving om ons drinkwater vrij te houden van microbiologische drijgingen. Waarbij ook wordt gemonitord op virussen zoals het nieuwe coronavirus.

Er geld een maximale gezelschapsgrotte van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar zijn hier van uitgesloten.

Sinds 14 december is het niet toegestaan om wedstrijden en toernooien te organiseren. Dit is besloten omdat wedstrijden leiden tot meer sociale contacten en meer reisbewegingen.

Onderstaande video legt het uit:

https://www.youtube.com/watch?v=ZBe9lbxC-7U

Hoe lang de virus epedemie zal gaan duren in helaas nog niet bekend. Dit is sterk afhankelijk van hoe het coronavirus en ook de nieuwe Briste variant zich ontwikkelen. Om op de hoogte te blijven van de besmettingen raden wij u aan om de corona kaart in de gaten te houden.

0800 1351, Kun je bellen voor vragen over het coronavirus. Voor het maken van een testafspraak ga je naar deze link.

Wilt u snel de uitslag van uw coronatest? Dan bied de coronasneltest uitkomst. Waar het bij een GGD test 24 tot 48 uur duurt tot u een uitslag krijgt, geeft de sneltest binnen 20 minuten een resultaat.

Een testafspraak maken kun je gemakkelijk online doen. Op deze link vind je alle info om een afspraak te maken voor een coronatest.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie