PCR of CORONATEST Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs 160+ locaties

Bekijk de video

De onderstaande instructie video illustreert in welk geval u zich zal moeten testen op het virus. Daarnaast word er verteld hoe het testen in zijn werk gaat.

ervaringen snelheid uitslag Bergschenhoek coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Epileptische aanvallen
 • Leverproblemen of schade
 • Rode oog
 • hart problemen
 • Nierschade
 • Gezwollen ogen
 • Bloedproppen
 • Bloed ophoesten
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Flauwvallen
 • Guillain-Barre-syndroom

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Hoest: 54%
 • Kortademigheid: 13%
 • Koorts: 56%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Bergschenhoek aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Covid sneltest straten

 • Streek Vlinderstrik
 • Omgeving Annie M.G. Schmidtpark Zuid
 • District 12 De Ackers

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Bergschenhoek - corona-teller.nl - Coronavirus Bergschenhoek Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Bergschenhoek coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen op het Coronavirus in Bergschenhoek

GGD vragen corona Bergschenhoek

De uitslag van de GGD duurt 24 tot 48 uur. De uitslag van de coronatest moet je in quarantaine afwachten.

U krijgt de coronatest uitslag via de e-mail, ongeveer 15 minuten nadat de test is afgenomen.

Het duurt gemiddeld 24-48 uur tot je de uitslag krijgt van een GGD coronatest. Een sneltest geeft daarintegen binnen een kwartier uitslag.

Het afnemen van de test duurt slechts enkele seconden.

Er zijn verschillende corona virussen. De officiële naam van het coronavirus in 2021 is SARS-CoV-2

Andere coronavirussen zijn MERS-CoV ook wel het “Middle East Respiratory Syndrome” genoemd. SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) is ook een coronavirus. Het SARS coronavirus is voor het eerst verschenen in 2002 in china. Dit virus is een levensberdreigende vorm van een longontsteking.

Wanneer u bent getest kunt u even wachten op de parkeerplaats en krijgt u in 15-20minuten de uitslag.

Het coronavirus SARS-CoV-2, is het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Het coronavirus verspreid zich via geinfecteerde druppeltjes in de lucht, druppeltjes op objecten of aanraking. Wanneer een persoon in contact komt met deze coronavirus druppeltjes kan deze ook besmet raken.

Testen is essentieel om het virus onder controle te krijgen. Daarom heeft de overheid de regel gesteld: Last van (milde) klachten? Direct testen!

Bron- en contactonderzoek van het RIVM wijst uit dat 99% van de contacten. Binnen 10 last van klachten krijgt nadat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Daarom geld er een quarantainetijd van 10 dagen na het in contact komen met een besmet persoon.

Coronatest kan bij een GGD teststraat of een commerciële partij.

Als u last hebt van koorts moet u zich laten testen op het coronavirus.

Onze coronasneltest uitslag krijg je via de email, De GGD coronatest uitslag wordt telefonisch bekend gemaakt.

Geen één test is 100% betrouwbaar. Maar wij kunnen met zekerheid zeggen dat de door het RIVM goedgekeurde coronatesten zeer betrouwbaar zijn, mits deze juist worden afgenomen.

Voor een coronatest moet je naar een teststraat. Bij de teststraat neemt een zorgmedewerker met een swab (speciaal wattenstaafje) materiaal af uit de neus en mond. Dit materiaal wordt vervolgens in een lab (of zoals bij een sneltest op locatie) uitvoerig onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt of je besmet bent met het coronavirus.

Coronavirus is het virus welke zorgt voor COVID-19.

Alle niet essentiële winkels zijn gesloten. In essentiële winkels moeten klanten anderhalve meter afstand houden. Ook moet er altijd een mondkapje gedragen worden.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie