PCR of CORONATEST Drogteropslagen, Linde 160+ locaties

Zo werkt sneltest corona

In de video wordt beschreven hoe PCR en sneltesten in zijn werk gaat. Ook vertellen we bij welke symptomen u zich moet laten testen op het coronavirus.

ervaringen snelheid uitslag Drogteropslagen coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Nierschade
 • Flauwvallen
 • Leverproblemen of schade
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • hart problemen
 • Bloed ophoesten
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Bloedproppen
 • Rode oog
 • Epileptische aanvallen
 • Gezwollen ogen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Hoest: 54%
 • Koorts: 56%
 • Kortademigheid: 13%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Drogteropslagen aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Covid-19 teststraat

 • Buurt Oosteinde-Buiten
 • Buurt Ruinerweide
 • Gebuurte Verspreide huizen Kerkenveld
 • Streek Kerkenveld

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Drogteropslagen - corona-teller.nl - Coronavirus Drogteropslagen Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Drogteropslagen coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen op het Coronavirus in Drogteropslagen

GGD vragen corona Drogteropslagen

Er geld een maximale gezelschapsgrotte van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar zijn hier van uitgesloten.

Sporten met max 2 personen is toegestaan zolang:

 • De Sporten buiten wordt uitgeoefend
 • Er 1,5 meter tussen de spelers blijft

De coronavirus maatregelen hebben een enorme impact op het dagelijks leven. Gelukkig zorgen de maatregelen er wel voor dat het aantal corona besmettingen beperkt blijft. Hierdoor is veel erger voorkomen.

COVID-19 is de ziekte die u krijgt als u besmet bent met het nieuwe Coronavirus SARS-CoV-2. De COVID-19 ziekte gevolgt vaak in luchtwegklachten en koorts, in sommige gevallen zorgt het ook voor ademhalingsproblemen. Een besmetting met het coronavirus gebeurd meestal door het inademen van druppeltjes uit de lucht. Deze geinfecteerde druppeltjes verspreiden zich door de lucht wanneer iemand besmet met het virus hoest of niest.

Het afnemen van het testmateriaal in de neusholte en mond duurt slechts 5 minuten. Bepalen of het testmateriaal ook daadwerkelijk het coronavirus bevat duurt even. Bij een sneltest gaat dit vrij rap, namelijk binnen 20 minuten. Bij de GGD test daarintegen wordt het niet op locatie onderzocht. Wat resulteert in een quarantaine periode van 24 tot 48 uur na het afnemen van de test.

Bij vragen over het coronavirus kun je bellen naar 0800 1351. Afspraak maken voor een coronatest? Dit kun je hier online doen.

Het afnemen van de test duurt slechts enkele seconden.

Ja, sportkantines moeten gesloten blijven. Dit is om het aantal besmettingen te verminderen.

Voor het laten doen van een corona test kunt u terecht bij het GGD voor een PCR test of een commerciële teststraat voor een sneltest.

Onderstaande video legt het uit:

https://www.youtube.com/watch?v=ZBe9lbxC-7U

Er is (nog) geen medicijn tegen COVID-19.

Er zijn wel meerdere Vaccins, hieronder vind je meer op onze Vaccin teller Drogteropslagen.

Een coronasneltest kost 65 euro. Er zijn ook andere soorten testen, waaronder de GGD test. De test van het GGD is gratis.

Je laten testen bij het GGD kost niets.

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

Coronavirus is het virus welke zorgt voor COVID-19.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie