PCR of CORONATEST Harkema, Drogeham Keuze uit 160+ locaties

Zo werkt de corona-sneltest

De video licht toe hoe jezelf laten testen op het virus in zijn werk gaat. Er wordt ook uitgelegt met wat soort klachten u zich moet laten sneltesten op het coronavirus.

ervaringen snelheid uitslag Harkema coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Epileptische aanvallen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • hart problemen
 • Rode oog
 • Bloed ophoesten
 • Nierschade
 • Flauwvallen
 • Bloedproppen
 • Leverproblemen of schade
 • Gezwollen ogen
 • Guillain-Barre-syndroom

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Koorts: 56%
 • Hoest: 54%
 • Kortademigheid: 13%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Harkema aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Coronastraten

 • Omgeving Verspreide huizen Harkema
 • Buurt Verspreide huizen Surhuizum
 • Gebuurte Augustinusga
 • Buurt Gerkesklooster
 • Stadsdeel Verspreide huizen Augustinusga
 • Stadsdeel Twijzelerheide
 • Wijk 01 Centrum
 • Streek Verspreide huizen Twijzel
 • Gebuurte Verspreide huizen Surhuisterveen

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Harkema - corona-teller.nl - Coronavirus Harkema Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Harkema coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen in Harkema

GGD vragen corona Harkema

Wanneer u bent getest kunt u even wachten op de parkeerplaats en krijgt u in 15-20minuten de uitslag.

De rijksoverheid heeft een extra corona-overbruggingskrediet van 750 miljoen voor kleine bedrijven. Deze 750 miljoen aan overbruggingskredieten wordt beschikbaargesteld voor ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte van 10 duizen tot 50 duizend euro. Neem voor meer informatie over dit overbruggingskrediet contact op met uw bank.

U kunt zich altijd laten sneltesten, ook zonder klachten. Een PCR test laten doen kan alleen als u (milde) klachten ervaart.

Geen test kan honderdprocent zekerheid geven. Ook is er verschil in de betrouwbaarheid van de coronatesten. Daarom tonen wij op deze pagina enkel RIVM goedgekeurde testen. Deze worden in samenwerking met de GGD afgenomen. Hierdoor zijn de testen hierboven genoemd zeer betrouwbaar.

Eerst zult u een afspraak moeten plannen. Nadat u op de gemaakte afspraak bent getest kunt u op de parkeerplaats wachten. In 10 tot 20 minuten krijgt u de uitslag.

Je laten testen op corona bij het GGD is gratis. De overheid betaald alle testen van het GGD.

Er is een erg kleine kans dat Katten, honden, varkens of kippen besmet raken met het coronavirus COVID-19. Toch zijn er wereldwijd en in Nederland een aantal gevallen bekend waar dieren als deze besmet zijn geraakt met COVID-19. Deze kunt u terugvinden op de pagina “Dieren en COVID-19” van het RIVM. Er zijn ook gevallen bekend met dier-op-mensbesmettingen, maar dit komt waarschijnlijk weinig voor. Een uitzondering hierop is de mutatie met Nertsen, maar deze is inmiddels onder controle.

Het afnemen van de test duurt slechts enkele seconden.

Je hoeft niet te bellen voor de uitslag van de coronasneltest. Deze krijg je namelijk via de email.

Als je bent getest op covid krijg je zo snel mogelijk een resultaat. Bij sneltesten is dit bijna direct (max 20 minuten). Bij GGD krijg je meestal binnen 24 tot 48 uur de uitslag.

De coronatest, test of je geinfecteerd bent met coronavirus.

Nadat de sneltest is afgenomen, krijgt u binnen 15-20min de uislag.

Iedereen met corona (COVID-19) symptomen kan zich laten testen. Heb je geen symptomen? Dan kunt u kiezen voor een commerciële sneltest.

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

Wanneer je milde klachten ervaart, moet je je laten testen op covid-19. Dit kan bij veel verschillende locaties. Welke locatie het beste is voor jouw klachten en wensen lees je hierboven.

Je maakt online een afspraak, Gaat op de afgesproken tijd naar de testlocatie en laat je testen. Vervolgens krijg je digitaal de uitslag van de coronatest.

Heb je vragen over het coronavirus? Geen enkel probleem op onze website beantwoorden we al je vragen!

Een coronatest doen kan bij locaties door heel Nederland. Zowel bij commerciële partijen als de GGD zelf. Welke test het beste is voor jouw lees je op onze website.

Een coronatest moet je laten afnemen wanneer je milde klachten ervaart. Vaak lijken deze klachten op een verkoudheid, maar het is belangrijk om je alsnog te laten testen!

Als je klachten hebt gerelateerd aan het coronavirus (COVID-19) moet je in quarantaine totdat u een negatieve coronatestuitslag heeft. Dit is om te voorkomen dat u andere mensen kunt besmetten.

Tijdens het wachten op de COVID-19 testuitslag moet je binnen blijven! Bij een sneltest is het slechts 20 minuten, dus kun je dit in je auto afwachten. Maar bij een GGD coronavirus test moet je gemiddeld 24 tot 48 uur in quarantaine blijven tot je een negatief testresultaat ontvangt.

Coronavirus is het virus welke zorgt voor COVID-19.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie