aanvragen covid19 test Hellum kosten ggd corona sneltest Hellum online uitslag doen in 15 minuten testen!
Inhoudsopgave Toon

Bekijk de uitleg video

De onderstaande uitleg video hier beneden beschrijft met wat soort klachten u zich moet sneltesten op corona. Daarnaast word er toegelicht hoe de PCR snelteststraat in zijn werk gaat:

ervaringen snelheid uitslag Hellum coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Nierschade
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Leverproblemen of schade
 • hart problemen
 • Flauwvallen
 • Rode oog
 • Epileptische aanvallen
 • Bloedproppen
 • Bloed ophoesten
 • Gezwollen ogen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Kortademigheid: 13%
 • Hoest: 54%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Koorts: 56%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Hellum aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Corona straten

 • Stadsdeel De Vosholen-West
 • Buurt Siddeburen Bedrijventerrein
 • Streek Compagniesterpark
 • Streek Muntendam-west
 • Omgeving Bedrijventerrein Gouden Driehoek

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Hellum - corona-teller.nl - Coronavirus Hellum Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Hellum coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op Corona in Hellum

GGD vragen corona Hellum

Ook als je milde klachten hebt moet je je laten testen op het coronavirus. Dus heb jij verminderde smaak en/of reuk? Of last van een lichte hoest, verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of koorts boven de 38 graden Celsius? Laat je dan direct testen!

Dit verschilt per test een sneltest geeft in 15-20 minuten een positief of negatieve uitslag. Bij een PCR test daarintegen duurt het langer om een corona uitslag te krijgen.

De overheid vergoed de kosten. Een corona test is dus gratis.

Nadat je getest bent, krijg je in 15 tot 20 minuten de uitslag via de mail.

Het coronavirus verspreid zich door Druppeltjes in de lucht. Deze onstaan wanneer een geinfecteerd persoon hoest of niest. Wanneer andere mensen deze druppeltjes inademen, of door bijvoorbeeld de handen in hun mond, neus of ogen krijgen, kunnen zei ook besmet raken met dit virus. Dit corona virus resulteerd meestal in de ziekte COVID-19.

De uitslag krijg je meestal binnen 15 minuten na de corona sneltest.

De personen die het meeste risico lopen op COVID-19 zijn:

 • Ouderen (65+)
 • Personen met Hart- en vaatziekten
 • Mensen met een verzwakt immuunsysteem, waaronder veel MS-patiënten
 • Mensen met een hoge bloeddruk
 • Diabetespatiënten
 • Kankerpatiënten, waarvan het immuunsysteem verzwakt is

Deze Risicogroepen worden gedefinieerd door het RIVM en de WHO.

De uitslag van de GGD duurt 24 tot 48 uur. De uitslag van de coronatest moet je in quarantaine afwachten.

De uitslag van een sneltest heeft u binnen 20 minuten en krijgt u ter plekke of via de mail.

Het is belangrijk dat de coronatest in quarantaine wordt afgewacht. Zo is het niet mogelijk om andere mensen te infecteren. Bij de GGD test moet je 2 tot 3 dagen in quarantaine afwachten. Gelukkig zijn er commerciële testen die snellere en net zulke betrouwbare labs hebben. Deze commerciële testen geven al dezelfde dag een betrouwbare uitslag.

De officiële naam is SARS-CoV-2.

SARS-CoV-2 is de officiele naam van het nieuwe coronavirus.

Het landelijk nummer om een GGD testafspraak te maken is 0800-1202. Voor het maken van een online afspraak vind je op onze pagina meer informatie.

Een testafspraak maken kun je gemakkelijk online doen. Op deze link vind je alle info om een afspraak te maken voor een coronatest.

Last van een verkoudheid, loopneus, lichte hoest, niezen, koorts of keelpijn? En/of verminderde smaak & reuk.

Laat je dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus en blijf binnen tot je een negatieve uitslag hebt. Bij een sneltest kun je vaak vandaag nog terecht en heb je in 15 tot 20 minuten een covid-19 uitslag!

De risicogroep voor COVID-19 zijn mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek. Ook in Nederlandse ziekenhuizen is de helft van de patiënten met ernstige COVID-19 ouder dan 69 jaar. Van de doden ter gevolgen van het coronavirus is driekwart ouder dan 76 jaar.

Er is een erg kleine kans dat Katten, honden, varkens of kippen besmet raken met het coronavirus COVID-19. Toch zijn er wereldwijd en in Nederland een aantal gevallen bekend waar dieren als deze besmet zijn geraakt met COVID-19. Deze kunt u terugvinden op de pagina “Dieren en COVID-19” van het RIVM. Er zijn ook gevallen bekend met dier-op-mensbesmettingen, maar dit komt waarschijnlijk weinig voor. Een uitzondering hierop is de mutatie met Nertsen, maar deze is inmiddels onder controle.

Eerst zult u een afspraak moeten plannen. Nadat u op de gemaakte afspraak bent getest kunt u op de parkeerplaats wachten. In 10 tot 20 minuten krijgt u de uitslag.

De horeca is sinds 14 oktober 2020 gesloten. Om het aantal coronabesmettingen en aantal sociale contacten beperkt te houden.

Een coronatest afnemen duur slechts 5 minuten. Daarna krijg je afhankelijk van de test in maximaal 20 minuten resultaat

Onderstaande video legt het uit:

https://www.youtube.com/watch?v=ZBe9lbxC-7U

Ook jongeren moeten ten alle tijden anderhalve meter afstand houden.

Je hoeft niet te bellen voor de uitslag van de coronasneltest. Deze krijg je namelijk via de email.

Ben jij een Nederlandse ondernemer die de economische gevolgen van de corona epidemie ervaart? Dan bied de overheid een breed noodpakket aan met finaciële hulp. Meer informatie lees je op “Coronavirus: financiële regelingen” op rijksoverheid.nl

Coronatesten kan bij verschillende testlocaties door heel Nederland. Zowel met de auto, zonder auto, lopend of met de fiets. Let wel op dat als u klachten ervaart u niet mag reizen met het openbaar vervoer.

Het coronatest staafje moet diep genoeg komen om slijm uit de neus en keel af te nemen.

Er geld een maximale gezelschapsgrotte van 2 personen. Kinderen tot 12 jaar zijn hier van uitgesloten.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie