aanvragen covid19 test IJhorst kosten ggd corona sneltest IJhorst online uitslag doen in 15 minuten testen!

Zo werkt sneltest corona

De uitleg video hieronder beschrijft hoe de corona snelteststraat in zijn werk gaat. Daarnaast word er uitgelegt bij welke klachten u zich moet laten testen op COVID.

ervaringen snelheid uitslag IJhorst coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Rode oog
 • Bloedproppen
 • hart problemen
 • Epileptische aanvallen
 • Flauwvallen
 • Nierschade
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Gezwollen ogen
 • Leverproblemen of schade
 • Bloed ophoesten

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Koorts: 56%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Kortademigheid: 13%
 • Hoest: 54%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest IJhorst aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Covid sneltest straten

 • Omgeving IJhorst
 • Stadswijk 04 IJhorst
 • Buurt Verspr.h. Berger Achthoven en omgeving
 • Buurt Staphorst-Zuid
 • Omgeving Verspreide huizen IJhorst
 • Streek Rouveen Streek-Noord
 • Stadsdeel Staphorst streek-Oost
 • Gebuurte Rouveen Streek-Zuid

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties IJhorst - corona-teller.nl - Coronavirus IJhorst Statistieken het laatste actuele live Nieuws
IJhorst coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen op Corona in IJhorst

GGD vragen corona IJhorst

Als je klachten hebt gerelateerd aan het coronavirus (COVID-19) moet je in quarantaine totdat u een negatieve coronatestuitslag heeft. Dit is om te voorkomen dat u andere mensen kunt besmetten.

Je laten testen bij het GGD kost niets.

Ook als je milde klachten hebt moet je je laten testen op het coronavirus. Dus heb jij verminderde smaak en/of reuk? Of last van een lichte hoest, verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of koorts boven de 38 graden Celsius? Laat je dan direct testen!

Wij proberen op corona-teller.nl al je vragen rond het coronavirus te beantwoorden. Kan je antwoord niet op onze site vinden? Stel je vraag in onze reactie sectie.

Onze coronasneltest uitslag krijg je via de email, De GGD coronatest uitslag wordt telefonisch bekend gemaakt.

Wanneer je milde klachten ervaart, moet je je laten testen op covid-19. Dit kan bij veel verschillende locaties. Welke locatie het beste is voor jouw klachten en wensen lees je hierboven.

Jazeker, sinds de lockdown van 29 september 2020 zijn sportkantines gesloten.

Het is belangrijk dat de coronatest in quarantaine wordt afgewacht. Zo is het niet mogelijk om andere mensen te infecteren. Bij de GGD test moet je 2 tot 3 dagen in quarantaine afwachten. Gelukkig zijn er commerciële testen die snellere en net zulke betrouwbare labs hebben. Deze commerciële testen geven al dezelfde dag een betrouwbare uitslag.

Dit verschilt per test een sneltest geeft in 15-20 minuten een positief of negatieve uitslag. Bij een PCR test daarintegen duurt het langer om een corona uitslag te krijgen.

Voor het laten doen van een corona test kunt u terecht bij het GGD voor een PCR test of een commerciële teststraat voor een sneltest.

Een coronasneltest kost 65 euro.

Een coronatest kun je laten doen door heel Nederland. Verschillende organisaties bieden verschillende soorten testen aan. Op deze pagina vind je een overzicht van alle locaties en test bedrijven in de buurt!

De uitslag van een coronatest krijgt u binnen 48 uren van de GGD. Tenzij u heeft gekozen voor een sneltest, dan krijgt u direct 20 minuten na testen de uitslag!

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

Coronatest kan bij een GGD teststraat of een commerciële partij.

Dit verschilt per test, een GGD coronatest in 24 tot 48uur een uitslag. Een sneltest geeft binnen 20minuten resultaat.

Als u een test heeft gedaan omdat u (milde) klachten ervaart moet u in quarantaine tot u een testuitslag heeft. Dit is voornamelijk bij een GGD test belangrijk, aangezien deze niet direct resultaat geeft.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇