PCR of CORONATEST Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek 160+ locaties

Video: Zo werkt een corona snelteststraat

In onderstaande uitleg video wordt beschreven in welk geval u zich zal moeten testen op corona. Ook lichten we toe hoe de PCR snelteststraat in zijn werk gaat:

ervaringen snelheid uitslag Krimpen aan den IJssel coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Gezwollen ogen
 • hart problemen
 • Bloed ophoesten
 • Leverproblemen of schade
 • Epileptische aanvallen
 • Rode oog
 • Bloedproppen
 • Nierschade
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Flauwvallen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Koorts: 56%
 • Hoest: 54%
 • Kortademigheid: 13%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Krimpen aan den IJssel aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Covid-19 teststraat

 • Stadsdeel Lansingh-Zuid
 • Wijk 00 Krimpen aan den IJssel
 • Omgeving Kortland-Zuid
 • Stadsdeel Langeland
 • Buurt Boveneind

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Krimpen aan den IJssel - corona-teller.nl - Coronavirus Krimpen aan den IJssel Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Krimpen aan den IJssel coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen in Krimpen aan den IJssel

GGD vragen corona Krimpen aan den IJssel

U kunt zich gratis laten testen bij het GGD.

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

Dit verschilt per test een sneltest geeft in 15-20 minuten een positief of negatieve uitslag. Bij een PCR test daarintegen duurt het langer om een corona uitslag te krijgen.

Bij vragen over het coronavirus kun je bellen naar 0800 1351. Afspraak maken voor een coronatest? Dit kun je hier online doen.

Er zijn coronatestlocaties verspreid door heel Nederland. Voor de beste testlocatie in jouw regio, raadpleeg je corona-teller.nl!

Ook jongeren moeten ten alle tijden anderhalve meter afstand houden.

De coronavirus maatregelen hebben een enorme impact op het dagelijks leven. Gelukkig zorgen de maatregelen er wel voor dat het aantal corona besmettingen beperkt blijft. Hierdoor is veel erger voorkomen.

Het afnemen van het testmateriaal in de neusholte en mond duurt slechts 5 minuten. Bepalen of het testmateriaal ook daadwerkelijk het coronavirus bevat duurt even. Bij een sneltest gaat dit vrij rap, namelijk binnen 20 minuten. Bij de GGD test daarintegen wordt het niet op locatie onderzocht. Wat resulteert in een quarantaine periode van 24 tot 48 uur na het afnemen van de test.

De telefoonnummer van de landelijk GGD coronavragen lijn is 0800-1351. Voor het maken van een testafspraak kunt u dit hier online doen.

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

Coronavirus SARS-CoV-2, ook wel COVID-19 genoemd. Heeft de volgende symptomen:

 • Vermoeidheidsklachten
 • Verhoging (boven 38 graden celsius)
 • Droge hoest

Dit verschilt per test, een GGD coronatest in 24 tot 48uur een uitslag. Een sneltest geeft binnen 20minuten resultaat.

Als u een test heeft gedaan omdat u (milde) klachten ervaart moet u in quarantaine tot u een testuitslag heeft. Dit is voornamelijk bij een GGD test belangrijk, aangezien deze niet direct resultaat geeft.

Wilt u snel de uitslag van uw coronatest? Dan bied de coronasneltest uitkomst. Waar het bij een GGD test 24 tot 48 uur duurt tot u een uitslag krijgt, geeft de sneltest binnen 20 minuten een resultaat.

Sporten met max 2 personen is toegestaan zolang:

 • De Sporten buiten wordt uitgeoefend
 • Er 1,5 meter tussen de spelers blijft

Bij elke klacht gerelateerd aan het coronavirus moet je thuis blijven en je laten testen! Ook als je last hebt van milde klachten. Klachten gerelateerd aan het coronavirus zijn: koorts, droge hoest, vermoeidheid, pijn in het lichaam, keelpijn, diarree, bindvliesontsteking, hoofdpijn, aangetast smaak- of reukvermogen, huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen, kortademigheid of ademhalingsproblemen, pijn of druk op de borst, aangetast spraak- of bewegingsvermogen

Er zijn coronatest locaties verspreid door heel Nederland. Voor een overzicht van alle locatie klik hier.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie