aanvragen covid19 test Musselkanaal kosten ggd corona sneltest Musselkanaal online uitslag doen in 15 minuten testen!
Inhoudsopgave Toon

Bekijk de uitleg video

De uitleg video illustreert in welke omstandigheden u zich moet testen op COVID-19. Daarnaast word er uitgelegt hoe de PCR snelteststraat werkt.

ervaringen snelheid uitslag Musselkanaal coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Bloed ophoesten
 • Nierschade
 • Flauwvallen
 • Leverproblemen of schade
 • hart problemen
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Gezwollen ogen
 • Rode oog
 • Bloedproppen
 • Epileptische aanvallen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Hoest: 54%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Kortademigheid: 13%
 • Koorts: 56%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Musselkanaal aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Covid-19 teststraat

 • Omgeving Alteveer
 • Omgeving Onstwedde
 • Gebuurte Waterland
 • Gebuurte Kopstukken
 • Streek Mussel
 • Omgeving Musselkanaal Centrum
 • Streek De Hagen
 • Buurt Holte
 • Omgeving Mussel Buitengebied

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Musselkanaal - corona-teller.nl - Coronavirus Musselkanaal Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Musselkanaal coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op Corona in Musselkanaal

GGD vragen corona Musselkanaal

Nadat je getest bent, krijg je in 15 tot 20 minuten de uitslag via de mail.

Er zijn coronatestlocaties verspreid door heel Nederland. Voor de beste testlocatie in jouw regio, raadpleeg je corona-teller.nl!

Als er geen maatregelen worden genoemen besmet een met corona geinfecteerd persoon 2 tot 4 andere mensen. De besmettingsgraad wordt uitgedrukt in R. Maatregelen verlagen dit R nummer en daarmee de besmettingsgraad.

De besmettingsgraad van 2 tot 4 mensen geldt het meest voorkomende coronavirus in Nederland. Maar er is ook een Britse mutatie van het coronavirus, deze heeft een veel hogere besmettingsgraad. Hoe hoog deze besmettingsgraad exact is wordt onderzocht door het RIVM.

Het niet naleven van de coronavirus maatregelen is strafbaar. De boete voor meerderjarigen is 390 euro, voor minderjarigen geldt een boete bedrag van 95 euro.

Blijf dan thuis in quarantaine en laat je opnieuw testen.

Onderstaande video legt het uit:

https://www.youtube.com/watch?v=ZBe9lbxC-7U

Meeste mensen kiezen voor corona sneltest. Deze geeft namelijk bijna direct een uitslag (in 15 tot 20min). Een alternatief is GGD testen, dit is een gratis test, maar je moet na de test tot 48uur in quarantaine totdat je een negatieve uitslag hebt.

Last van een verkoudheid, loopneus, lichte hoest, niezen, koorts of keelpijn? En/of verminderde smaak & reuk.

Laat je dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus en blijf binnen tot je een negatieve uitslag hebt. Bij een sneltest kun je vaak vandaag nog terecht en heb je in 15 tot 20 minuten een covid-19 uitslag!

Ja, sportkantines moeten gesloten blijven. Dit is om het aantal besmettingen te verminderen.

De preciese werking van de coronatest verschilt iets per type test. Algemeen genomen wordt er testmateriaal afgenomen in de neusholte en in de mond. Dit testmateriaal wordt vervolgens onderzocht, zodat er kan worden vastgesteld of je besmet bent.

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

Coronavirus SARS-CoV-2, ook wel COVID-19 genoemd. Heeft de volgende symptomen:

 • Vermoeidheidsklachten
 • Verhoging (boven 38 graden celsius)
 • Droge hoest

Dit verschilt per coronatest. De sneltest geeft binnen 20 minuten resultaat. De commerciële PCR test geeft binnen enkele uren een uitslag. De GGD PCR test duurt wat langer, namelijk 24 tot 48 uur.

Voor het laten doen van een corona test kunt u terecht bij het GGD voor een PCR test of een commerciële teststraat voor een sneltest.

De uitslag van de GGD duurt 24 tot 48 uur. De uitslag van de coronatest moet je in quarantaine afwachten.

De risicogroep voor COVID-19 zijn mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek. Ook in Nederlandse ziekenhuizen is de helft van de patiënten met ernstige COVID-19 ouder dan 69 jaar. Van de doden ter gevolgen van het coronavirus is driekwart ouder dan 76 jaar.

Besmetting door aanraking van een sporttoestel en/of sportattributen is klein, maar niet uitgesloten. Daarom moet je sportmaterialen altijd desinfecteren en regelmatig je handen wassen.

Elke lokale mediaorganisatie welke voldoet aan de doelgroep komt in aanmerking voor het tijdelijke steunfonds. Deze doelgroepen zijn: Lokale nieuwssites, lokale publieke omroepen, huis-aan-huisbladen en lokale nieuwskranten. Meer informatie vind u op de pagina “Regelingen voor media en omroepen” op rijksoverheid.nl

Meestal krijgt u in 24-48 uren de uitslag van de GGD. Wanneer de uitslag bekend is wordt u gebeld door het GGD.

0800 1351, Kun je bellen voor vragen over het coronavirus. Voor het maken van een testafspraak ga je naar deze link.

Nadat de sneltest is afgenomen, krijgt u binnen 15-20min de uislag.

Als u in contact bent geweest met een persoon besmet met het coronavirus. Moet u binnen blijven totdat u een negatieve coronauitslag heeft. Deze krijgt u door een coronavirustest te laten afnemen bij het GGD of een Commerciële Teststraat

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇