PCR of CORONATEST Rottum, Kantens Keuze uit 160+ locaties

Zo werkt de corona-sneltest

In onderstaande video wordt uitgelegt hoe het laten testen op het coronavirus in zijn werk gaat. Ook leggen wij uit met wat soort klachten u zich zal moeten testen op COVID-19:

ervaringen snelheid uitslag Rottum coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Gezwollen ogen
 • Rode oog
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Bloedproppen
 • Leverproblemen of schade
 • Epileptische aanvallen
 • Flauwvallen
 • Nierschade
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Bloed ophoesten
 • hart problemen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Koorts: 56%
 • Hoest: 54%
 • Kortademigheid: 13%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Rottum aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Covid sneltest straten

 • Wijk 08
 • District 03
 • Streek Uithuizen

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Rottum - corona-teller.nl - Coronavirus Rottum Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Rottum coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen in Rottum

GGD vragen corona Rottum

Dit verschild of je voor een gratis test of een betaalde testlocatie kiest. Een commerciële test geeft dezelfde dag nog uitslag. Bij een test van de GGD moet je 24 tot 48 uur in quarantaine wachten op de uitslag.

Het kabinet probeerd voor de mediasector de gevolgen van het coronavirus op 3 manier te beperken:

 • Tijdelijk Steunfonds met financiële hulp
 • Coulancemaatregelen
 • Kabinetsbrede Steunpakketten

Door de maatregelen te volgen zijn mooie resultaten behaald. Hierdoor zijn de cijfers beperkt gebleven. Ondanks de enorme inpakt van de padimie, zien wij een positieve ontwikkeling in de afname van het aantal besmettingen.

De overheid vergoed de kosten. Een corona test is dus gratis.

Een coronatest afnemen duur slechts 5 minuten. Daarna krijg je afhankelijk van de test in maximaal 20 minuten resultaat

Er zijn coronatestlocaties verspreid door heel Nederland. Voor de beste testlocatie in jouw regio, raadpleeg je corona-teller.nl!

Testen is essentieel om het virus onder controle te krijgen. Daarom heeft de overheid de regel gesteld: Last van (milde) klachten? Direct testen!

Iedereen met corona (COVID-19) symptomen kan zich laten testen. Heb je geen symptomen? Dan kunt u kiezen voor een commerciële sneltest.

Als je last hebt van klachten of milde klachten. Direct een testafspraak maken! Ga ook niet naar buiten tot je een negatieve coronatestuitslag hebt gehad.

Als je bent getest op covid krijg je zo snel mogelijk een resultaat. Bij sneltesten is dit bijna direct (max 20 minuten). Bij GGD krijg je meestal binnen 24 tot 48 uur de uitslag.

Nadat je getest bent, krijg je in 15 tot 20 minuten de uitslag via de mail.

Er zijn coronatest locaties verspreid door heel Nederland. Voor een overzicht van alle locatie klik hier.

Het RIVM heeft tot op heden geen coronavirus aangetroffen in ons drinkwater. Nederland heeft stenge wetgeving om ons drinkwater vrij te houden van microbiologische drijgingen. Waarbij ook wordt gemonitord op virussen zoals het nieuwe coronavirus.

De uitslag krijg je meestal binnen 15 minuten na de corona sneltest.

Geen één test is 100% betrouwbaar. Maar wij kunnen met zekerheid zeggen dat de door het RIVM goedgekeurde coronatesten zeer betrouwbaar zijn, mits deze juist worden afgenomen.

De coronatest, test of je geinfecteerd bent met coronavirus.

Wanneer je milde klachten ervaart, moet je je laten testen op covid-19. Dit kan bij veel verschillende locaties. Welke locatie het beste is voor jouw klachten en wensen lees je hierboven.

Mensen die ziek worden van het coronavirus krijgen vrijwel altijd binnen 10 dagen klachten, na het laatste contact. Daarom moet je minimaal 10 dagen binnen blijven na contact met een besmet persoon. Wanneer je na 10 dagen geen klachten of milde klachten ervaart mag je weer naar buiten.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie