aanvragen covid19 test Schagerbrug kosten ggd corona sneltest Schagerbrug online uitslag doen in 15 minuten testen!

VIDEO: Zo werkt sneltest corona

In de video wordt verteld hoe de snelteststraat werkt. Daarnaast word er verteld wanneer u zich moet sneltesten op corona.

ervaringen snelheid uitslag Schagerbrug coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Bloed ophoesten
 • hart problemen
 • Gezwollen ogen
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Nierschade
 • Leverproblemen of schade
 • Flauwvallen
 • Epileptische aanvallen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Bloedproppen
 • Rode oog

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Kortademigheid: 13%
 • Hoest: 54%
 • Koorts: 56%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Schagerbrug aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Coronastraten

 • Streek Sint Maartensvlotbrug (woonkern)
 • Streek Waldervaart-Noordoost
 • Gebuurte Oudesluis
 • Stadsdeel Buitengebied Warmenhuizen
 • Gebuurte ‘t Rijpje en Buitengebied
 • Omgeving Witte Paal
 • Gebuurte Buitengebied Sint Maarten
 • Buurt Stroet

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Schagerbrug - corona-teller.nl - Coronavirus Schagerbrug Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Schagerbrug coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen in Schagerbrug

GGD vragen corona Schagerbrug

Dit verschilt per test organisatie en per testlocatie. Als je de testafspraak wilt verzetten raden we aan contact op te nemen met de locatie waar je bent getest.

Ook als je milde klachten hebt moet je je laten testen op het coronavirus. Dus heb jij verminderde smaak en/of reuk? Of last van een lichte hoest, verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of koorts boven de 38 graden Celsius? Laat je dan direct testen!

Wanneer u (milde) klachten ervaart die passen bij corona, moet u zich op corona laten testen. Dit doet u door bij de GGD teststraat via internet een afspraak te maken.

Meestal krijg je de coronatest uitslag binnen 24 tot 48 uur van het GGD. Als je hebt gekozen voor een betaalde test gaat dat sneller. Dan heb je al binnen 20 minuten een testresultaat.

Een corona sneltest werkt als volgt. Middels een speciaal wattenstaafje ook wel swab genoemd, wordt er testmatriaal afgenomen in de keel en neusholte. Deze wordt direct op locatie onderzocht op het coronavirus. Hierdoor heb je al binnen 20 minuten een positief of negatieve uitslag.

Als je positief getest wordt op COVID-19 moet je in quarantaine. Zolang je geen ernstige klachten ervaart kan dit thuis. Als je erniste klachten ervaart wordt je opgenomen in het ziekenhuis.

Meestal krijgt u in 24-48 uren de uitslag van de GGD. Wanneer de uitslag bekend is wordt u gebeld door het GGD.

Bij vragen over het coronavirus kun je bellen naar 0800 1351. Afspraak maken voor een coronatest? Dit kun je hier online doen.

Nee, op dit moment is er een maximuum van 2 personen (trainer niet meegeteld). Ook mag er alleen buiten gesport worden en moet er anderhalve meter afstand worden gehouden.

Het coronavirus verspreid zich door Druppeltjes in de lucht. Deze onstaan wanneer een geinfecteerd persoon hoest of niest. Wanneer andere mensen deze druppeltjes inademen, of door bijvoorbeeld de handen in hun mond, neus of ogen krijgen, kunnen zei ook besmet raken met dit virus. Dit corona virus resulteerd meestal in de ziekte COVID-19.

Dit verschilt per coronatest. De sneltest geeft binnen 20 minuten resultaat. De commerciële PCR test geeft binnen enkele uren een uitslag. De GGD PCR test duurt wat langer, namelijk 24 tot 48 uur.

Besmetting door aanraking van een sporttoestel en/of sportattributen is klein, maar niet uitgesloten. Daarom moet je sportmaterialen altijd desinfecteren en regelmatig je handen wassen.

De positief of negatieve uitslag van de coronatest krijg je via de email.

Een coronasneltest kost 65 euro. Er zijn ook andere soorten testen, waaronder de GGD test. De test van het GGD is gratis.

Het is belangrijk dat de coronatest in quarantaine wordt afgewacht. Zo is het niet mogelijk om andere mensen te infecteren. Bij de GGD test moet je 2 tot 3 dagen in quarantaine afwachten. Gelukkig zijn er commerciële testen die snellere en net zulke betrouwbare labs hebben. Deze commerciële testen geven al dezelfde dag een betrouwbare uitslag.

Als je last hebt van klachten of milde klachten. Direct een testafspraak maken! Ga ook niet naar buiten tot je een negatieve coronatestuitslag hebt gehad.

Geen één test is 100% betrouwbaar. Maar wij kunnen met zekerheid zeggen dat de door het RIVM goedgekeurde coronatesten zeer betrouwbaar zijn, mits deze juist worden afgenomen.

Er is (nog) geen medicijn tegen COVID-19.

Er zijn wel meerdere Vaccins, hieronder vind je meer op onze Vaccin teller Schagerbrug.

Het landelijk nummer om een GGD testafspraak te maken is 0800-1202. Voor het maken van een online afspraak vind je op onze pagina meer informatie.

SARS-CoV-2 is de officiele naam van het nieuwe coronavirus.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie