Bekijk de uitleg video
De onderstaande instructie video hier beneden annoteerd hoe jezelf laten testen in zijn werk gaat. Er wordt ook omschreven in welk geval u zich moet testen op het virus.
COVID-19-symptomen
COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:
- Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
- Leverproblemen of schade
- Bloedproppen
- Rode oog
- Gezwollen ogen
- Epileptische aanvallen
- Flauwvallen
- Nierschade
- Guillain-Barre-syndroom
- hart problemen
- Bloed ophoesten
Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest
Symptomen bij kinderen
Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:
- Koorts: 56%
- Hoest: 54%
- Kortademigheid: 13%
- Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
Hoe u op koorts kunt controleren
Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.
Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.
Wat voor soort hoest komt vaak voor?
Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.
Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) locaties covid test omgeving Slenaken
- Spoedtest Maastricht op 14.53km afstand – Certificaat & Uitslag in 30min!
- Adress: Rechtstraat 80, 6221 EL Maastricht (route) (afspraak)
- Website: spoedtest.nu/maastricht/
- Direct Testen in Maastricht? Klik hier
- GHOR Zuid-Limburg op 15.1km afstand
- Adress: Prins Bisschopssingel 53
6212 AB Maastricht
(route)
- Postadress: Postbus 35 6269 ZG Margraten
- Telefoonnummer: 088 – 16 88 940
- Email: info@ggdzl.nl
- Website: www.ggdzl.nl/over-de-ggd/afdelingen/acute-zorg/
- Adress: Prins Bisschopssingel 53
6212 AB Maastricht
(route)
- GGD Zuid Limburg op 15.24km afstand
- Adress: Het Overloon 2
6411 TE
Heerlen
(route)
- Postadress: Postbus 33 6400 AA Heerlen
- Telefoonnummer: 088-8805000
- Email: info@ggdzl.nl
- Website: www.ggdzl.nl/
- Adress: Het Overloon 2
6411 TE
Heerlen
(route)
- GGD Limburg-Noord op 69.37km afstand
- Adress: Drie Decembersingel 50
5921 AC
Blerick (route)
- Postadress: Postbus 1150 5900 BD Venlo
- Telefoonnummer: 088-1191200
- Email: info.ggd@vrln.nl
- Website: www.ggdlimburgnoord.nl/
- Adress: Drie Decembersingel 50
5921 AC
Blerick (route)
Corona sneltesten zoeken per gemeente
Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.
Coronastraten
- Gebuurte Verspreide huizen
- Streek Mechelen
- Gebuurte Euverem, Pesaken, Billinghuizen en Water
- Streek Eperheide
- Stadsdeel Partij-Wittem
- Streek Eys-Overeys
Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):
Veel gestelde vragen over Testen op het Coronavirus in Slenaken
Op welke manieren kan ik een coronavirus test afspraak maken?
Een testafspraak maken kun je gemakkelijk online doen. Op deze link vind je alle info om een afspraak te maken voor een coronatest.
Coronatest wanneer?
Wanneer je (vage) klachten hebt als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid. Moet je je zo snel mogelijk laten testen!
Gelden de maatregelen voor sportkantines voor de horeca bij commerciële sportaanbieders?
Ja, sportkantines moeten gesloten blijven. Dit is om het aantal besmettingen te verminderen.
Hoe lang wachten op uitslag coronatest?
Terwijl je wacht op een uitslag van de coronatest moet je in quarantaine blijven. Bij de gratis GGD test is dit meestal 24 tot 48 uur. Bij een commerciële sneltest is dit slechts 20 minuten.
Coronatest hoe?
Voordat je getest kan worden moet je online een afspraak maken. Nadat je de test hebt geboekt ontvang je een bevestiging. V
Hoe lang klachten corona?
Mensen die ziek worden van het coronavirus krijgen vrijwel altijd binnen 10 dagen klachten, na het laatste contact. Daarom moet je minimaal 10 dagen binnen blijven na contact met een besmet persoon. Wanneer je na 10 dagen geen klachten of milde klachten ervaart mag je weer naar buiten.
Hoelang duurt corona?
Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.
Hoe gaat coronatest?
Voor een coronatest laat je testmateriaal afnemen uit je mond en neusholte bij een testlocatie. Deze testlocatie onderzoekt dit testmateriaal vervolgens om te concluderen of je geinfecteerd bent met het coronavirus.
Kan ik mijn coronavirus test afspraak verzetten?
Dit verschilt per test organisatie en per testlocatie. Als je de testafspraak wilt verzetten raden we aan contact op te nemen met de locatie waar je bent getest.
Hoe werkt de coronatest?
De preciese werking van de coronatest verschilt iets per type test. Algemeen genomen wordt er testmateriaal afgenomen in de neusholte en in de mond. Dit testmateriaal wordt vervolgens onderzocht, zodat er kan worden vastgesteld of je besmet bent.
Werken de coronavirus maatregelen?
De coronavirus maatregelen hebben een enorme impact op het dagelijks leven. Gelukkig zorgen de maatregelen er wel voor dat het aantal corona besmettingen beperkt blijft. Hierdoor is veel erger voorkomen.
Hoeveel afstand moeten klanten houden in de winkel tijdens de COVID-19 pandemie?
Alle niet essentiële winkels zijn gesloten. In essentiële winkels moeten klanten anderhalve meter afstand houden. Ook moet er altijd een mondkapje gedragen worden.
Waar is geen corona?
Op 13 November 2020 heeft Johns Hopkins University onderzoek gedaan naar de laatste landen zonder het coronavirus. Hieruit kwamen de volgende landen:
- Palau
- Micronesia
- Nauru
- Kiribati
- Tuvalu
- Sania
- Tonga
- Turkmenistan
- Noord Korea
Er wordt verwacht dat deze landen “coronavrij” zijn gebleven doordat ze extreem geisoleerd zijn van de buitenwereld. Hoewel expert twijfels trekken bij de claims van Noord Korea over het niet hebben van corona besmette burgers.
Waar kunnen ondernemers terecht voor hun coronavirus noodpakket?
Voor ondernemers die financieel benadeeld zijn door het coronavirus is een noodpakket samengesteld. Dit noodpakket bestaat uit verschillende financiële oplossingen en regelingen:
- Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)
- Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)
- Belastingmaatregelen
- Coronakrediet en garanties
- Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)
- Garnatie Ondernemingsfinanciering (GO)
- Klein Krediet Corona (KKC)
- Corona Overbruggingslening (COL)
- Qredits
Tegemoetkoming Vast Lasten MKB - Gericht op ondernemers in de horeca, recreatie, evenementen, theater, podia en kermissen
- NL leert door
- Kosteloos (online) om- en bijscholing en ontwikkeladvies voor iedereen die door de crisis is geraakt.
Meer informatie over het covid-19 noodpakket vind je op “Algemene vragen over het steunpakket en regelingen” op rijksoverheid.nl
Tot hoe laat uitslag coronatest?
Meestal krijg je de coronatest uitslag binnen 24 tot 48 uur van het GGD. Als je hebt gekozen voor een betaalde test gaat dat sneller. Dan heb je al binnen 20 minuten een testresultaat.
Hoe gaat een coronatest ggd?
Voor een coronatest van het GGD, moet je op de site van de overheid inloggen met je DigiID. Zodat deze gekoppeld kan worden aan je testresultaat. Vervolgens krijg je toegang tot het GGD systeem om een locatie te kiezen en afspraak te plannen. Nadat je een afspraak hebt ingeplant moet je in quarantaine tot je bent getest. Ook na het testen moet je in quarantaine blijven tot je een negatieve uitslag hebt. Dit duurt ongeveer 24 uur tot 48 uur.
Wil je minder lang in quarantaine? Dan is de sneltest een optie. Vaak kun je bij een sneltest dezelfde dag nog terecht. Ook krijg je dezelfde dag de uitslag en als deze negatief is mag je direct uit quarantaine.
Wat kost coronatest?
Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis
Krijgt u opnieuw coronavirus (COVID-19) klachten of worden uw klachten erger?
Blijf dan thuis in quarantaine en laat je opnieuw testen.
Zijn er maatregelen opgesteld voor Nederlandse ondernemers tijdens de coronavirus epidemie?
Ben jij een Nederlandse ondernemer die de economische gevolgen van de corona epidemie ervaart? Dan bied de overheid een breed noodpakket aan met finaciële hulp. Meer informatie lees je op “Coronavirus: financiële regelingen” op rijksoverheid.nl
Gratis test?
U kunt zich gratis laten testen bij het GGD.
Zijn wedstrijden en toernooien toegestaan tijdens de COVID-19 pandemie?
Sinds 14 december is het niet toegestaan om wedstrijden en toernooien te organiseren. Dit is besloten omdat wedstrijden leiden tot meer sociale contacten en meer reisbewegingen.
Coronatest waar laten doen?
Er zijn coronatestlocaties verspreid door heel Nederland. Voor de beste testlocatie in jouw regio, raadpleeg je corona-teller.nl!
Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus?
Ook als je milde klachten hebt moet je je laten testen op het coronavirus. Dus heb jij verminderde smaak en/of reuk? Of last van een lichte hoest, verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of koorts boven de 38 graden Celsius? Laat je dan direct testen!
Wat moet je doen als je bij iemand bent geweest die het coronavirus (COVID-19) heeft?
Als u in contact bent geweest met een persoon besmet met het coronavirus. Moet u binnen blijven totdat u een negatieve coronauitslag heeft. Deze krijgt u door een coronavirustest te laten afnemen bij het GGD of een Commerciële Teststraat
Heb ik koorts test?
Als u last hebt van koorts moet u zich laten testen op het coronavirus.
Waarom moeten sportkantines sluiten en andere horeca niet tijdens de coronacrisis?
Op dit moment is alle horeca gesloten, dus ook sportkantines.