PCR of CORONATEST Spierdijk, Zuidermeer 160+ locaties

Bekijk onze instructie video

De onderstaande uitleg video hieronder illustreert hoe PCR Test en Sneltesten werkt. Ook lichten we toe bij welke symptomen u zich zal moeten sneltesten op corona.

ervaringen snelheid uitslag Spierdijk coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Guillain-Barre-syndroom
 • Flauwvallen
 • Leverproblemen of schade
 • hart problemen
 • Nierschade
 • Epileptische aanvallen
 • Bloedproppen
 • Bloed ophoesten
 • Rode oog
 • Gezwollen ogen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Koorts: 56%
 • Kortademigheid: 13%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Hoest: 54%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Spierdijk aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Covid-19 test straten

 • Streek De Goorn Verspreide huizen
 • Gebuurte Zuidermeer Verspreide huizen West
 • Buurt Kantbeugel en omgeving
 • Omgeving Dorpsweg en omgeving
 • Stadsdeel Obdam Verspreide huizen Oost
 • Stadsdeel Ursem

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Spierdijk - corona-teller.nl - Coronavirus Spierdijk Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Spierdijk coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op Corona in Spierdijk

GGD vragen corona Spierdijk

Een afspraak maken voor de coronatest kun je hier doen.

Coronavirus is het virus welke zorgt voor COVID-19.

De corona sneltest geeft in 15 tot 20 minuten na testen de uitslag.

Terwijl je wacht op een uitslag van de coronatest moet je in quarantaine blijven. Bij de gratis GGD test is dit meestal 24 tot 48 uur. Bij een commerciële sneltest is dit slechts 20 minuten.

Een coronatest moet je doen wanneer je last hebt van klachten gerelateerd aan het coronavirus. Ook bij milde klachten moet je je direct laten testen!

Bij vragen over het coronavirus kun je bellen naar 0800 1351. Afspraak maken voor een coronatest? Dit kun je hier online doen.

De telefoonnummer van de landelijk GGD coronavragen lijn is 0800-1351. Voor het maken van een testafspraak kunt u dit hier online doen.

Sneltest geeft binnen een halfuur uitslag. De GGD PCR test geeft in 24 tot 48uur uitslag

COVID-19 is de ziekte die u krijgt als u besmet bent met het nieuwe Coronavirus SARS-CoV-2. De COVID-19 ziekte gevolgt vaak in luchtwegklachten en koorts, in sommige gevallen zorgt het ook voor ademhalingsproblemen. Een besmetting met het coronavirus gebeurd meestal door het inademen van druppeltjes uit de lucht. Deze geinfecteerde druppeltjes verspreiden zich door de lucht wanneer iemand besmet met het virus hoest of niest.

Tijdens het wachten op de COVID-19 testuitslag moet je binnen blijven! Bij een sneltest is het slechts 20 minuten, dus kun je dit in je auto afwachten. Maar bij een GGD coronavirus test moet je gemiddeld 24 tot 48 uur in quarantaine blijven tot je een negatief testresultaat ontvangt.

De Coronatest van het GGD is een PCR test. Bij de PCR test wordt er door middel van een speciaal wattenstaafje (swab) bij de patiënt in de neusholte en keel testmateriaal afgenomen. Dit testmateriaal wordt vervolgens in een laberatorium van het GGD onderzocht op corona virusdeeltjes.

Coronatest kan bij een GGD teststraat of een commerciële partij.

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

Blijf dan thuis in quarantaine en laat je opnieuw testen.

De GGD test is voor u geheel gratis. De overheid betaald de kosten voor deze test. Een sneltest of thuistest daarintegen zijn een commerciële testen. Deze moet u of uw werkgever betalen. Op deze pagina vind u de kosten van een thuistest.

U kunt zich gratis laten testen bij het GGD.

Wanneer je milde klachten ervaart, moet je je laten testen op covid-19. Dit kan bij veel verschillende locaties. Welke locatie het beste is voor jouw klachten en wensen lees je hierboven.

Coronatesten kan bij verschillende testlocaties door heel Nederland. Zowel met de auto, zonder auto, lopend of met de fiets. Let wel op dat als u klachten ervaart u niet mag reizen met het openbaar vervoer.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie