PCR of CORONATEST Streefkerk, Brandwijk 160+ locaties

VIDEO: Zo werkt de corona-sneltest

In onderstaande uitleg video wordt verteld hoe jezelf laten testen in zijn werk gaat. Er wordt ook omschreven in welke omstandigheden u zich zal moeten testen op het virus:

ervaringen snelheid uitslag Streefkerk coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Epileptische aanvallen
 • Leverproblemen of schade
 • Nierschade
 • Bloedproppen
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Flauwvallen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • hart problemen
 • Bloed ophoesten
 • Rode oog
 • Gezwollen ogen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Koorts: 56%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Hoest: 54%
 • Kortademigheid: 13%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Streefkerk aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Covid sneltest straten

 • Buurt Hoogblokland-Dorp
 • Buurt Ottoland-Langezijde
 • Gebuurte Noordeloos-Overslingeland
 • Wijk06-Groot-Ammers
 • Stadsdeel Industriegebied-Dorp

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Streefkerk - corona-teller.nl - Coronavirus Streefkerk Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Streefkerk coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen in Streefkerk

GGD vragen corona Streefkerk

Een coronasneltest kost 65 euro.

Als u in contact bent geweest met een persoon besmet met het coronavirus. Moet u binnen blijven totdat u een negatieve coronauitslag heeft. Deze krijgt u door een coronavirustest te laten afnemen bij het GGD of een Commerciële Teststraat

Ook jongeren moeten ten alle tijden anderhalve meter afstand houden.

Bij elke klacht gerelateerd aan het coronavirus moet je thuis blijven en je laten testen! Ook als je last hebt van milde klachten. Klachten gerelateerd aan het coronavirus zijn: koorts, droge hoest, vermoeidheid, pijn in het lichaam, keelpijn, diarree, bindvliesontsteking, hoofdpijn, aangetast smaak- of reukvermogen, huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen, kortademigheid of ademhalingsproblemen, pijn of druk op de borst, aangetast spraak- of bewegingsvermogen

Om je te laten testen op corona, maak je online een afspraak. Ons website geeft een overzicht van testlocaties, waar je je kan laten testen.

Wij proberen op corona-teller.nl al je vragen rond het coronavirus te beantwoorden. Kan je antwoord niet op onze site vinden? Stel je vraag in onze reactie sectie.

De coronavirus hulplijn beantwoord vragen over het coronavirus. Het maken van een afspraak gaat niet via deze corona hulplijn. Dit doe je online, op onze pagina vind je meer informatie over het online maken van een afspraak.

Als je vragen hebt over het coronavirus kun die die onderaan in onze reactie sectie inzenden.

Als je last hebt van (milde) klachten moet je je direct laten testen!

Het afnemen van de test duurt slechts enkele seconden.

U kunt zich gratis laten testen bij het GGD.

Ja, sportkantines moeten gesloten blijven. Dit is om het aantal besmettingen te verminderen.

Nadat de sneltest is afgenomen, krijgt u binnen 15-20min de uislag.

Een coronatest moet je doen wanneer je last hebt van klachten gerelateerd aan het coronavirus. Ook bij milde klachten moet je je direct laten testen!

0800 1351, Kun je bellen voor vragen over het coronavirus. Voor het maken van een testafspraak ga je naar deze link.

Het is belangrijk dat de coronatest in quarantaine wordt afgewacht. Zo is het niet mogelijk om andere mensen te infecteren. Bij de GGD test moet je 2 tot 3 dagen in quarantaine afwachten. Gelukkig zijn er commerciële testen die snellere en net zulke betrouwbare labs hebben. Deze commerciële testen geven al dezelfde dag een betrouwbare uitslag.

Dit verschilt per coronatest. De sneltest geeft binnen 20 minuten resultaat. De commerciële PCR test geeft binnen enkele uren een uitslag. De GGD PCR test duurt wat langer, namelijk 24 tot 48 uur.

Hoe lang de virus epedemie zal gaan duren in helaas nog niet bekend. Dit is sterk afhankelijk van hoe het coronavirus en ook de nieuwe Briste variant zich ontwikkelen. Om op de hoogte te blijven van de besmettingen raden wij u aan om de corona kaart in de gaten te houden.

Meeste mensen kiezen voor corona sneltest. Deze geeft namelijk bijna direct een uitslag (in 15 tot 20min). Een alternatief is GGD testen, dit is een gratis test, maar je moet na de test tot 48uur in quarantaine totdat je een negatieve uitslag hebt.

De prijzen verschillen. De GGD bied gratis de mogelijkheid om je te laten testen op coronavirus. Deze testen hebben als nadeel dat je 2 tot 3 dagen in quarantaine moet wachten op de uitslag. Commerciële testen geven sneller resultaat, zoals de sneltest. De sneltest geeft binnen 20 minuten al een positief of negatieve uitslag!

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie