PCR of CORONATEST Tilligte, Oud Ootmarsum 160+ locaties

Zo werkt de corona-sneltest

De video annoteerd wanneer u zich moet sneltesten op het virus. Er wordt ook uitgelegt hoe het testen op het virus in zijn werk gaat:

ervaringen snelheid uitslag Tilligte coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Rode oog
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Nierschade
 • Leverproblemen of schade
 • hart problemen
 • Epileptische aanvallen
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Bloedproppen
 • Gezwollen ogen
 • Flauwvallen
 • Bloed ophoesten

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Hoest: 54%
 • Kortademigheid: 13%
 • Koorts: 56%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Tilligte aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Covid sneltest straten

 • District 11 Lattrop-Breklenkamp
 • Streek Tilligte kern
 • Stadsdeel Ootmarsum Kern
 • Lokaliteit 19 Deurningen
 • Stadsdeel Verspreide huizen Saasveld
 • Stadsdeel Klokkenberg
 • Omgeving Verspreide huizen Rossum
 • Buurt Diepengoor

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Tilligte - corona-teller.nl - Coronavirus Tilligte Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Tilligte coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen op het Coronavirus in Tilligte

GGD vragen corona Tilligte

Voor een coronatest laat je testmateriaal afnemen uit je mond en neusholte bij een testlocatie. Deze testlocatie onderzoekt dit testmateriaal vervolgens om te concluderen of je geinfecteerd bent met het coronavirus.

Wij proberen op corona-teller.nl al je vragen rond het coronavirus te beantwoorden. Kan je antwoord niet op onze site vinden? Stel je vraag in onze reactie sectie.

Een coronatest bij de GGD kost u niks. Deze wordt betaald vanuit de overheid.

Een coronasneltest kost 65 euro. Er zijn ook andere soorten testen, waaronder de GGD test. De test van het GGD is gratis.

De GGD Tilligte is op werkdagen geopend van 8.15 tot 17.00 uur. De openingstijden kunnen afwijken, ook bent u afhankelijk van een wachtrij.

Direct vandaag op coronatesten? Dan zult u moeten kiezen voor een commerciële sneltest

De GGD coronatest kost helemaal niets. De overheid betaald namelijk de testen van het GGD. De gratis testen van het GGD zijn wel aanzienelijk langzamer. Je moet 24 tot 48 uur in quarantaine wachten op de uitslag. Bij commerciële testen heb je dezelfde dag nog uitslag.

Sneltest geeft binnen een halfuur uitslag. De GGD PCR test geeft in 24 tot 48uur uitslag

Om je te laten testen op corona, maak je online een afspraak. Ons website geeft een overzicht van testlocaties, waar je je kan laten testen.

U kunt zich altijd laten sneltesten, ook zonder klachten. Een PCR test laten doen kan alleen als u (milde) klachten ervaart.

Een GGD test geeft binnen 48uur een positief of negatieve uitslag. Duurt dit te lang? Sneltesten geeft binnen 15-20 minuten uitslag.

De horeca is sinds 14 oktober 2020 gesloten. Om het aantal coronabesmettingen en aantal sociale contacten beperkt te houden.

Voor een coronatest moet je naar een teststraat. Bij de teststraat neemt een zorgmedewerker met een swab (speciaal wattenstaafje) materiaal af uit de neus en mond. Dit materiaal wordt vervolgens in een lab (of zoals bij een sneltest op locatie) uitvoerig onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt of je besmet bent met het coronavirus.

Een coronatest afnemen duur slechts 5 minuten. Daarna krijg je afhankelijk van de test in maximaal 20 minuten resultaat

Je hoeft niet te bellen voor de corona testuitslag. Deze ontvang je namelijk digitaal! Ook heb maken van een testafspraak kan via onze website.

Het is belangrijk dat de coronatest in quarantaine wordt afgewacht. Zo is het niet mogelijk om andere mensen te infecteren. Bij de GGD test moet je 2 tot 3 dagen in quarantaine afwachten. Gelukkig zijn er commerciële testen die snellere en net zulke betrouwbare labs hebben. Deze commerciële testen geven al dezelfde dag een betrouwbare uitslag.

Als je last hebt van (milde) klachten moet je je direct laten testen!

Het coronavirus verspreid zich door Druppeltjes in de lucht. Deze onstaan wanneer een geinfecteerd persoon hoest of niest. Wanneer andere mensen deze druppeltjes inademen, of door bijvoorbeeld de handen in hun mond, neus of ogen krijgen, kunnen zei ook besmet raken met dit virus. Dit corona virus resulteerd meestal in de ziekte COVID-19.

Sport activiteiten zijn toegestaan. Met een aantal beperkingen:

 • Alleen buitensporten zijn toegestaan
 • Je moet anderhalve meter kunnen bewaren tijdens het uitoefenen van de sport
 • Sporten mag maximaal met 2 personen.
 • Wedstrijden zijn niet toegestaan

Op dit moment is het aantal mensen dat in Nederland is gezen van het Coronavirus (COVID-19) onbekend. Dit komt doordat er in Nederland (nog) geen meldplicht is om aan te geven of je bent genezen van de ziekte. Wel is het bekend hoeveel patiëuit het ziekenhuis en Intensive Care zijn ontslagen. Lees ook: cijfers van testlocaties(naam)

Hoe lang de virus epedemie zal gaan duren in helaas nog niet bekend. Dit is sterk afhankelijk van hoe het coronavirus en ook de nieuwe Briste variant zich ontwikkelen. Om op de hoogte te blijven van de besmettingen raden wij u aan om de corona kaart in de gaten te houden.

Het landelijk nummer om een GGD testafspraak te maken is 0800-1202. Voor het maken van een online afspraak vind je op onze pagina meer informatie.

Jazeker, sinds de lockdown van 29 september 2020 zijn sportkantines gesloten.

Je laten testen op corona bij het GGD is gratis. De overheid betaald alle testen van het GGD.

Blijf dan thuis in quarantaine en laat je opnieuw testen.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie