PCR of CORONATEST Wateren, Oude Willem 160+ locaties

Zo werkt de corona-sneltest

De instructie video hier beneden licht toe in welke omstandigheden u zich moet laten sneltesten op COVID-19. Ook vertellen we hoe het laten testen in zijn werk gaat.

ervaringen snelheid uitslag Wateren coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Rode oog
 • Leverproblemen of schade
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Bloed ophoesten
 • hart problemen
 • Epileptische aanvallen
 • Bloedproppen
 • Gezwollen ogen
 • Nierschade
 • Flauwvallen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Hoest: 54%
 • Koorts: 56%
 • Kortademigheid: 13%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Wateren aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Corona straten

 • Buurt Uffelte
 • Streek Diever
 • Wijk 06 Geeuwenbrug

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Wateren - corona-teller.nl - Coronavirus Wateren Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Wateren coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen in Wateren

GGD vragen corona Wateren

Een coronatest doen kan bij locaties door heel Nederland. Zowel bij commerciële partijen als de GGD zelf. Welke test het beste is voor jouw lees je op onze website.

Sinds 14 december is het niet toegestaan om wedstrijden en toernooien te organiseren. Dit is besloten omdat wedstrijden leiden tot meer sociale contacten en meer reisbewegingen.

0800 1351, Kun je bellen voor vragen over het coronavirus. Voor het maken van een testafspraak ga je naar deze link.

Je hoeft niet te bellen voor de corona testuitslag. Deze ontvang je namelijk digitaal! Ook heb maken van een testafspraak kan via onze website.

Er zijn coronatestlocaties verspreid door heel Nederland. Voor de beste testlocatie in jouw regio, raadpleeg je corona-teller.nl!

De overheid vergoed de kosten. Een corona test is dus gratis.

Je laten testen op corona bij het GGD is gratis. De overheid betaald alle testen van het GGD.

Als je last hebt van klachten of milde klachten. Direct een testafspraak maken! Ga ook niet naar buiten tot je een negatieve coronatestuitslag hebt gehad.

Een coronatest afnemen duur slechts 5 minuten. Daarna krijg je afhankelijk van de test in maximaal 20 minuten resultaat

Coronatest kan bij een GGD teststraat of een commerciële partij.

Dit verschilt per coronatest. De sneltest geeft binnen 20 minuten resultaat. De commerciële PCR test geeft binnen enkele uren een uitslag. De GGD PCR test duurt wat langer, namelijk 24 tot 48 uur.

De uitslag van een coronatest krijgt u binnen 48 uren van de GGD. Tenzij u heeft gekozen voor een sneltest, dan krijgt u direct 20 minuten na testen de uitslag!

Een coronatest bij de GGD kost u niks. Deze wordt betaald vanuit de overheid.

De risicogroep voor COVID-19 zijn mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek. Ook in Nederlandse ziekenhuizen is de helft van de patiënten met ernstige COVID-19 ouder dan 69 jaar. Van de doden ter gevolgen van het coronavirus is driekwart ouder dan 76 jaar.

De coronavirus maatregelen hebben een enorme impact op het dagelijks leven. Gelukkig zorgen de maatregelen er wel voor dat het aantal corona besmettingen beperkt blijft. Hierdoor is veel erger voorkomen.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie