aanvragen covid19 test Westerland kosten ggd corona sneltest Westerland online uitslag doen in 15 minuten testen!

Zo werkt de snelteststraat

In de instructie video wordt verteld hoe PCR Test en Sneltesten in zijn werk gaat. Ook leggen wij uit bij welke klachten u zich moet laten sneltesten op COVID-19:

ervaringen snelheid uitslag Westerland coronatest

COVID-19 is een aandoening van de luchtwegen die wordt veroorzaakt door een coronavirus. Sommige mensen zijn besmet, maar merken geen symptomen op. De meeste mensen zullen milde symptomen hebben en vanzelf beter worden. Maar ongeveer 1 op de 6 krijgt ernstige klachten, zoals moeite met ademhalen. De kans op ernstigere symptomen is groter als u ouder bent of een andere gezondheidstoestand heeft, zoals diabetes of hartaandoeningen. Hier is waar u op moet letten als u denkt dat u COVID-19 heeft.

Veel voorkomende symptomen

Onderzoekers in China ontdekten dat de meest voorkomende symptomen bij mensen die met COVID-19 in het ziekenhuis waren opgenomen, zijn:

 • Kortademigheid: 31%
 • Slijm of slijm: 27%
 • Koorts : 99%
 • Vermoeidheid: 70%
 • Een droge hoest : 59%
 • Verlies van eetlust: 40%
 • Pijn in het lichaam: 35%

Symptomen beginnen meestal 2 tot 14 dagen nadat u in contact bent gekomen met het virus.

Andere symptomen kunnen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Rillingen, soms met trillen
 • Keelpijn
 • Diarree
 • Verlies van geur of smaak
 • Misselijkheid of braken
 • Congestie of loopneus

Heeft u één van de klachten hierboven beschreven? Blijf thuis en laat u testen! Als u geen tijd heeft om 48uur te wachten op het testresultaat. Dan kunt u hier direct een sneltest aanvragen Westerland. Deze geeft binnen 20 minuten een testuitslag.

Noodsymptomen

Bel onmiddellijk een arts of ziekenhuis als u een of meer van deze acute COVID-19-symptomen heeft:

 • Constante pijn of druk op uw borst
 • Moeite met ademhalen
 • Blauwachtige lippen of gezicht
 • Plotselinge verwarring

U heeft zo snel mogelijk medische zorg nodig! Bel het kantoor van uw arts of het ziekenhuis voordat u naar binnen gaat. Dit zal hen helpen om u voor te bereiden en het medisch personeel en andere patiënten te beschermen.

Beroertes zijn ook gemeld bij sommige mensen met COVID-19. Controleer nu:

 • Gezicht. Is een kant van het gezicht van de persoon gevoelloos of hangend? Is hun glimlach scheef?
 • Armen. Is een arm zwak of gevoelloos? Als ze beide armen proberen op te heffen, zakt dan één arm?
 • Toespraak. Kunnen ze duidelijk spreken? Vraag ze om een ​​zin te herhalen.

Wees Snel! Elke minuut telt als iemand tekenen van een beroerte vertoont. Bel meteen 112.

Laboratoriumtests kunnen uitwijzen of COVID-19 uw symptomen veroorzaakt. Daarom is het belangrijk om u te laten testen! Ook als u geen of slechts milde symptomen heeft. Bel uw arts of maak online een afspraak.

GGD coronatest Westerland aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Covid-19 teststraat

 • Stadsdeel ‘t Veld en De Weel (gedeeltelijk)
 • Streek Stroe
 • Gebuurte Verspreide huizen Kreileroord
 • District 06
 • Gebuurte Langereis (gedeeltelijk)

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Westerland - corona-teller.nl - Coronavirus Westerland Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Westerland coronatest uitslag kosten sneltest

Veel gestelde vragen over Testen in Westerland

GGD vragen corona Westerland

Wanneer je milde klachten ervaart, moet je je laten testen op covid-19. Dit kan bij veel verschillende locaties. Welke locatie het beste is voor jouw klachten en wensen lees je hierboven.

Het duurt gemiddeld 24-48 uur tot je de uitslag krijgt van een GGD coronatest. Een sneltest geeft daarintegen binnen een kwartier uitslag.

Meeste mensen kiezen voor corona sneltest. Deze geeft namelijk bijna direct een uitslag (in 15 tot 20min). Een alternatief is GGD testen, dit is een gratis test, maar je moet na de test tot 48uur in quarantaine totdat je een negatieve uitslag hebt.

Om je te laten testen op corona, maak je online een afspraak. Ons website geeft een overzicht van testlocaties, waar je je kan laten testen.

Jazeker, sinds de lockdown van 29 september 2020 zijn sportkantines gesloten.

De coronatest, test of je geinfecteerd bent met coronavirus.

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

Terwijl je wacht op een uitslag van de coronatest moet je in quarantaine blijven. Bij de gratis GGD test is dit meestal 24 tot 48 uur. Bij een commerciële sneltest is dit slechts 20 minuten.

Ben jij een Nederlandse ondernemer die de economische gevolgen van de corona epidemie ervaart? Dan bied de overheid een breed noodpakket aan met finaciële hulp. Meer informatie lees je op “Coronavirus: financiële regelingen” op rijksoverheid.nl

Coronatest kan bij een GGD teststraat of een commerciële partij.

Als je vragen hebt over het coronavirus kun die die onderaan in onze reactie sectie inzenden.

De preciese werking van de coronatest verschilt iets per type test. Algemeen genomen wordt er testmateriaal afgenomen in de neusholte en in de mond. Dit testmateriaal wordt vervolgens onderzocht, zodat er kan worden vastgesteld of je besmet bent.

Voor het laten doen van een corona test kunt u terecht bij het GGD voor een PCR test of een commerciële teststraat voor een sneltest.

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

Bij elke klacht gerelateerd aan het coronavirus moet je thuis blijven en je laten testen! Ook als je last hebt van milde klachten. Klachten gerelateerd aan het coronavirus zijn: koorts, droge hoest, vermoeidheid, pijn in het lichaam, keelpijn, diarree, bindvliesontsteking, hoofdpijn, aangetast smaak- of reukvermogen, huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen, kortademigheid of ademhalingsproblemen, pijn of druk op de borst, aangetast spraak- of bewegingsvermogen

De telefoonnummer van de landelijk GGD coronavragen lijn is 0800-1351. Voor het maken van een testafspraak kunt u dit hier online doen.

Onze coronasneltest uitslag krijg je via de email, De GGD coronatest uitslag wordt telefonisch bekend gemaakt.

Ja, sportkantines moeten gesloten blijven. Dit is om het aantal besmettingen te verminderen.

Nadat je getest bent, krijg je in 15 tot 20 minuten de uitslag via de mail.

Een coronatest afnemen duur slechts 5 minuten. Daarna krijg je afhankelijk van de test in maximaal 20 minuten resultaat

Dit verschilt per coronatest. De sneltest geeft binnen 20 minuten resultaat. De commerciële PCR test geeft binnen enkele uren een uitslag. De GGD PCR test duurt wat langer, namelijk 24 tot 48 uur.

Sinds 14 december is het niet toegestaan om wedstrijden en toernooien te organiseren. Dit is besloten omdat wedstrijden leiden tot meer sociale contacten en meer reisbewegingen.

Sport activiteiten zijn toegestaan. Met een aantal beperkingen:

 • Alleen buitensporten zijn toegestaan
 • Je moet anderhalve meter kunnen bewaren tijdens het uitoefenen van de sport
 • Sporten mag maximaal met 2 personen.
 • Wedstrijden zijn niet toegestaan

Iedereen met corona (COVID-19) symptomen kan zich laten testen. Heb je geen symptomen? Dan kunt u kiezen voor een commerciële sneltest.

U krijgt de coronatest uitslag via de e-mail, ongeveer 15 minuten nadat de test is afgenomen.

Als je klachten hebt gerelateerd aan het coronavirus (COVID-19) moet je in quarantaine totdat u een negatieve coronatestuitslag heeft. Dit is om te voorkomen dat u andere mensen kunt besmetten.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie