aanvragen covid19 test Zierikzee kosten ggd corona sneltest Zierikzee online uitslag doen in 15 minuten testen!

Zo werkt de snelteststraat

De onderstaande uitleg video hieronder omschrijft wanneer u zich zal moeten laten sneltesten op corona. Ook leggen wij uit hoe de PCR snelteststraat werkt:

ervaringen snelheid uitslag Zierikzee coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Rode oog
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Epileptische aanvallen
 • Flauwvallen
 • Nierschade
 • Bloedproppen
 • Guillain-Barre-syndroom
 • Bloed ophoesten
 • hart problemen
 • Leverproblemen of schade
 • Gezwollen ogen

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
 • Koorts: 56%
 • Hoest: 54%
 • Kortademigheid: 13%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Zierikzee aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Overzicht Covid-19 teststraat

 • Streek Verspreide huizen in het Oosten
 • Stadsdeel Poortambacht
 • Buurt Verspreide huizen Kerkwerve
 • Gebuurte Verspreide huizen Zonnemaire
 • Wijk 06 Nieuwerkerk
 • Stadswijk 11 Ellemeet

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Zierikzee - corona-teller.nl - Coronavirus Zierikzee Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Zierikzee coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen op Corona in Zierikzee

GGD vragen corona Zierikzee

Wanneer je milde klachten ervaart, moet je je laten testen op covid-19. Dit kan bij veel verschillende locaties. Welke locatie het beste is voor jouw klachten en wensen lees je hierboven.

Een coronatest bij de GGD kost u niks. Deze wordt betaald vanuit de overheid.

Dit verschilt per test organisatie en per testlocatie. Als je de testafspraak wilt verzetten raden we aan contact op te nemen met de locatie waar je bent getest.

Wilt u snel de uitslag van uw coronatest? Dan bied de coronasneltest uitkomst. Waar het bij een GGD test 24 tot 48 uur duurt tot u een uitslag krijgt, geeft de sneltest binnen 20 minuten een resultaat.

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

Nadat de sneltest is afgenomen, krijgt u binnen 15-20min de uislag.

Een testafspraak maken kun je gemakkelijk online doen. Op deze link vind je alle info om een afspraak te maken voor een coronatest.

Bij vragen over het coronavirus kun je bellen naar 0800 1351. Afspraak maken voor een coronatest? Dit kun je hier online doen.

De uitslag krijg je meestal binnen 15 minuten na de corona sneltest.

Een covid sneltest kost 65 euro en geeft binnen 15-20 minuten resultaat. De GGD covid test wordt betaald vanuit de overheid en kost u dus niks. Deze geeft in 24 tot 48 uur een testresultaat.

U kunt zich altijd laten sneltesten, ook zonder klachten. Een PCR test laten doen kan alleen als u (milde) klachten ervaart.

Je laten testen op corona bij het GGD is gratis. De overheid betaald alle testen van het GGD.

COVID-19 is de ziekte die u krijgt als u besmet bent met het nieuwe Coronavirus SARS-CoV-2. De COVID-19 ziekte gevolgt vaak in luchtwegklachten en koorts, in sommige gevallen zorgt het ook voor ademhalingsproblemen. Een besmetting met het coronavirus gebeurd meestal door het inademen van druppeltjes uit de lucht. Deze geinfecteerde druppeltjes verspreiden zich door de lucht wanneer iemand besmet met het virus hoest of niest.

Coronatest kan bij een GGD teststraat of een commerciële partij.

Het coronatest staafje moet diep genoeg komen om slijm uit de neus en keel af te nemen.

Een afspraak maken voor de coronatest kun je hier doen.

Terwijl je wacht op een uitslag van de coronatest moet je in quarantaine blijven. Bij de gratis GGD test is dit meestal 24 tot 48 uur. Bij een commerciële sneltest is dit slechts 20 minuten.

Gemiddeld 24 tot 48 uur duur het tot je de uitslag hebt van een GGD coronatest. Bij sneltesten krijg je de uitslag vaak al binnen een kwartier.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie