corona misdaad

Inmiddels is het al meer dan een jaar geleden dat de eerste patiënt die besmet was met het coronavirus werd ontdekt in Nederland. Vanaf dat moment ging het erg snel. De eerste paar dagen waren er nog geen maatregelen, maar daarna werd een lockdown ingevoerd. Hierdoor werd onze vrijheid flink ingeperkt, maar dat was hard nodig om meer besmettingen te voorkomen. Er waren in het begin van de coronacrisis te weinig ziekenhuisbedden en er was niet genoeg beademingsapparatuur. Daarom moesten er toen maatregelen worden genomen om te voorkomen dat nog meer mensen besmet zouden raken. 

Online Testen via Corona-teller.nl

Gevolgen van de coronamaatregelen

corona misdaad

De maatregelen die in Nederland zijn genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt hebben veel gevolgen voor alle Nederlanders. Niet iedereen zal hier evenveel last van hebben, maar toch raken de maatregelen iedereen. Mensen van jong tot oud hebben hier last van. Ouderen voelen zich bijvoorbeeld vaker eenzaam doordat er nog maar weinig mensen op bezoek kunnen of  mogen komen. Ook jongeren krijgen steeds vaker te maken met gevoelens van eenzaamheid. Dat komt doordat zij weinig echte sociale contacten hebben doordat alle lessen online zijn.

Economie

Niet alleen voor de inwoners van Nederland zijn de maatregelen zwaar, ook de economie heeft hier ontzettend onder te lijden. Dat komt natuurlijk doordat er veel bedrijven zijn die als gevolg van de maatregelen niet open mogen blijven of die in ieder geval minder klanten krijgen. De horeca is een sector die vaak genoemd wordt als het over dit onderwerp gaat. Deze sector is erg hard getroffen, maar is zeker niet de enige. Ondernemers krijgen wel een steunpakket van de overheid, maar dit is voor de meeste bedrijven niet genoeg om nog langer met deze maatregelen te leven.

Positief effect van de maatregelen

Toch hebben de maatregelen niet alleen maar negatieve gevolgen. Zo is het bijvoorbeeld voor veel criminelen veel lastiger om hun werk uit te voeren. Dit is dan ook terug te zien in de misdaadcijfers van het afgelopen jaar. Als je deze vergelijkt met de cijfers van 2019, zie je een duidelijk verschil. Volgens het CBS daalde het totale aantal gemelde misdaden in 2020 met zo’n 2 procent ten opzichte van 2019. Bepaalde specifieke misdaden werden veel minder vaak gepleegd dan eerdere jaren. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er in vergelijking met 2019 een daling van zo’n 50 procent is in het aantal aangiftes van zakkenrollen.

Corona-teller.nl
corona virus 5948

Logisch te verklaren

Het is niet gek dat er veel minder wordt gezakkenrold sinds de komst van het coronavirus. Grote groepen worden zo veel mogelijk vermeden waardoor zakkenrollers minder makkelijk kunnen toeslaan. Ook het aantal woninginbraken is drastisch gedaald. Dat komt natuurlijk doordat mensen meer thuis zijn dan voorheen.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten