zelftest corona kopen

Het aantal positieve testen is weer aan het stijgen. De hoogste aantallen ooit worden gemeld. Om besmetting tegen te gaan, is het belangrijk om jezelf te testen. Vooral wanneer je veel in contact staat met positief geteste mensen.

Zelftest

Om een test uit te voeren, hoef je niet direct naar de GGD te gaan. Je kunt namelijk ook een zelftest corona kopen. Vooral nu het erg druk is bij de GGD wil je weten waar je aan toe bent. Zo hoef je niet twee dagen binnen te wachten voordat je weer op pad kunt. Test je met een zelftest wel positief? Dan is het belangrijk om alsnog naar de GGD te gaan.

zelftest corona kopen

Geen klachten, toch testen

Ook als je geen klachten hebt, is het af en toe belangrijk om toch te testen. Door het vaccin kan het zijn dat je niets voelt, maar dat je het virus wel bij je draagt. Als je dus de afgelopen tijd mensen hebt bezocht die achteraf corona bleken te hebben, is het goed om zelf ook even te testen. Zo voorkom je verspreiding van het virus.

Bezoekje aan GGD

Als je wel klachten hebt, kun je beter wel naar de GGD gaan. De zelftesten zijn vooral geschikt in andere situaties. Als je bijvoorbeeld terug komt uit een land met een geel of groen reisadvies, is het advies om te testen, zelfs als je voordat de terugreis begon negatief bent getest. In dit geval mag je natuurlijk ook naar de GGD. Krijg de uitslag van je coronatest online met DigiD

Situaties voor zelftest

Andere situaties waarbij je een zelftest af kunt nemen, zijn voordat je naar het werk gaat of voordat je bij iemand op bezoek gaat. Ook alvorens je naar een feestje gaat is het verstandig om jezelf even te testen. Zo ben je er zeker van dat je geen corona hebt. Ook als je als leerling of docent naar school/werk gaat, kun je je even testen. Dit geldt ook voor studenten en medewerkers van een kinderopvang.

Geen zelftest binnen acht weken na besmetting

Mocht je al positief getest zijn en je wilt een zelftest doen, dan is dat niet nodig tot acht weken na de positieve test. Tenzij je corona gerelateerde klachten hebt. Wil je een coronatoegangsbewijs? Gebruik dan ook geen zelftest. Deze testen zijn niet geldig als coronatoegangsbewijs. Hiervoor heb je een QR-code nodig.

Goedgekeurde test

Let erop dat je een door de overheid goedgekeurde zelftest koopt. Hier kun je een door de overheid goedgekeurde zelftest kopen. Deze testen zijn gecontroleerd en goedgekeurd, waardoor ze een zeer hoge betrouwbaarheid hebben.

Het virus blijft nog steeds onder ons, ook na anderhalf jaar. Om de wereld een beetje te kunnen openen, kun je een test uitvoeren. Deze vreemde periode heeft veel maatschappelijke opofferingen geëist. Blijf daarom verantwoordelijk voor de gezondheid van jezelf en anderen, ook als je gevaccineerd bent. Op deze manier kunnen we met zijn allen proberen om corona het hoofd te bieden. Ook door de basismaatregelen als handen wassen en schoonmaken, kun je hier wat aan doen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie