Sara Kramer, corona-positief net voor vertrek naar Olympische spelen in Peking

Sara Kramer, een Nederlandse skispringster. Test positief op het coronavirus de dag voor haar vlucht naar de Olympische spelen 2022 in Peking. De 20-jarige Kramer werd in Nederland geboren, maar verhuisde op zesjarige leeftijd met haar familie naar Oostenrijk en komt nu voor dat land uit. Ze is een van de favorieten voor Olympisch goud op basis van haar succes dit seizoen.

Eerste Nederlandse Olympiër besmet met corona

Kramer, die naast de Oostenrijkse vlag ook de Nederlandse vlag op haar helm draagt, won gisteren in Willingen haar zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen, en leidt nu het klassement. De Oostenrijkse ploeg zou maandag naar China vertrekken, maar Kramer kreeg vandaag te horen dat zij positief had getest.

“Ondanks de zwaarste omstandigheden en alle denkbare voorzorgsmaatregelen,” verklaarde de Oostenrijkse federatie, “testte Kramer positief bij de laatste PCR-test in Duitsland voordat hij naar de Olympische Spelen ging.”

Er zijn geen tekenen of symptomen.

Volgens de bond is Kramer vrij van coronavirussymptomen. Na thuiskomst zal de schansspringer opnieuw worden geëvalueerd. Het is niet zeker of ze China zal kunnen bezoeken.

De andere schansspringers van het Oostenrijkse team waren allemaal negatief. De reis van Los Angeles naar Beijing is voor ten minste één dag verschoven. Zaterdag zullen de vrouwen om de medailles strijden op de schans in Zhangjiakou, China.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie