Snelle coronatest voor reizigers op Schiphol Airport

Sinds het uitbreken van de corona epidemie openen steeds meer landen hun grenzen. Dat is ook te merken op Schiphol. Daar vertrekken niet alleen meer zakenreizigers dan een paar maanden geleden, ook het internationale toerisme komt steeds verder op gang.

Coronatest bij vliegen naar het buitenland

Om te kunnen reizen naar de meeste Europese bestemmingen is het vaak voldoende wanneer u kunt bewijzen dat u bent gevaccineerd tegen COVID-19. Kunt u dat (nog) niet of reist u naar een bestemming waar extra regels voor reizigers gelden, dan kan het zo zijn dat u een negatieve coronatest moet kunnen laten zien bij aankomst.

Welke corona regels er in het land waar u naartoe reist van toepassing zijn kunt u nalezen op de website van de Nederlandse overheid.

Testen voor kort vertrek

Er zijn diverse testlocaties aangewezen waar mensen terecht kunnen voor een corona test. De testcentra bevinden zich verspreid door Nederland. Voor een coronatest kan men ook op Schiphol terecht.

Een testuitslag is slechts beperkte tijd geldig. Veel reizigers kiezen er daarom voor om zo kort mogelijk voor vertrek te testen. Sommige testbedrijven hebben hun zaakjes daarbij niet op orde en het komt regelmatig voor dat mensen de uitslag van hun coronatest te laat ontvangen.

De gevolgen van een te late uitslag zijn groot en de reiziger is daar uiteindelijk de dupe van. Zonder de negatieve uitslag van een coronatest kan men niet op reis, wordt de vlucht gemist, moeten er nieuwe tickets worden gekocht of in het ergste geval is de reiziger de betaalde reissom gewoon kwijt.

Dat moet anders, zullen ze bij corona tester Spoedteststraat.nl gedacht hebben. Dit bedrijf verzorgt onder meer de corona testen voor diverse overheidsorganisaties, waaronder de politie, landmacht en douane. Een van hun coronatest locaties bevindt zich midden op de luchthaven Schiphol.

Coronatest Schiphol

Corona sneltest reizen

Op testlocatie Schiphol kan men terecht voor een antigeen sneltest en een (spoed) PCR test. Het soort coronatest dat nodig is bij reizen naar het buitenland hangt af van de regels op de bestemming. Voor de meeste landen is een PCR voldoende.

Bij Spoedteststraat.nl is de uitslag van een test altijd op tijd bekend, mits de coronatest op Schiphol natuurlijk tijdig plaatsvindt. Wanneer een spoed PCR test ‘s ochtends voor 11.00 uur wordt afgenomen is het resultaat ‘s middags om 17.30 uur bij de reiziger bekend. Dat kan trouwens nog sneller, want de uitslag van een antigeen sneltest is binnen 15 minuten tot hooguit een uur al bekend.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie