Steeds meer #QRweigeraar’s tegen coronatoegangsbewijs

Steeds meer mensen willen af van het 3G coronatoegangsbewijs wat nu geldt voor Horeca, Evenementen en Cultuur. Zo blijkt uit een poll van De Stentor. Meer dan 83% stemt tegen het coronatoegangsbewijs. Op socialmedia delen mensen hun mening met de hashtag #QRweigeraar. Zo tweet corona-criticus Marianne Zwagerman.

Wat vind jij van het coronatoegangsbewijs en de QR-codes?💬 Deel je mening

83% tegen elke vorm van een coronapas

Eerder was er nog veel draagvlak voor een 2G-coronapas waarbij alleen gevaccineerde en mensen met een herstelbewijs toegang hebben. Sinds een recent onderzoek dat aantoont dan 2G niet werkt lijken steeds meer mensen tegen. Inmiddels is volgens deze laatste poll meer dan 83% tegen elke vorm van coronatoegangsbewijs.

destentor poll tegen coronatoegangsbewijs

#QRweigeraar

Op socialmedia als twitter wordt de hashtag #QRweigeraar veelvuldig geeld door mensen tegen het coronatoegangsbewijs (CTB). Rosanne merkt op dat de eerdere belofte van Hugo de Jonge en Rutte was dat een coronapas slechts tijdelijk is. Maar inmiddels lijkt het CTB onderdeel van Minister kuipers zijn langetermijnaanpak tegen het coronavirus.

Marianne Zwagerman: ‘geen medische reden voor coronapas’

Schrijfster Marianne Zwagerman is al langer kritisch op de QR-code en benoemd de problemen met het coronatoegangsbewijs in tijden van Omikron. Ze claimt dat er geen medische reden meer is voor de coronapas. En onderbouwd dit met een aantal interessante onderzoeken en statistieken.

Die 15% minder besmettingen

Het grootse argument van Minister Kuipers voor het coronatoegangsbewijs is de 15% reductie van het reproductie of R-getal. Maar zeggen onder andere Marianne, dit geldt alleen wanneer het CTB ook thuis zou gelden. Dat is natuurlijk onmogelijk te implementeren en handhaven.

Discussie rondom CTB

Er is al langer discussie rondom de coronapas in Nederland. Zo kreeg demissionair minister vorig jaar de Big Brother Award 2021 voor het uitrollen van de QR-code. Ook zijn er altijd zorgen geweest over privacy en veiligheid van de app. Zo was er recent in Duitsland een situatie waarbij de corona-app door politie werd misbruikt voor het vinden van verdachten.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie