Welke SUV kopen?

Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer mensen die een SUV kopen. Er zijn hierdoor ook steeds meer autofabrikanten die ervoor kiezen om een SUV uit te brengen. Dit komt doordat de SUV erg populair is in veel verschillende landen. Hierdoor heeft bijna ieder automerk een eigen SUV. Echter, er zijn veel mensen die niet exact weten wat een SUV nou eigenlijk is. Daarnaast zijn er natuurlijk ook mensen die zich afvragen waar de afkorting voor staat. Is dit ook bij jou het geval? Dan hoef je je hier natuurlijk niet voor te schamen, je bent immers niet de enige. Een SUV is als eerst uitgebracht in de begin jaren 70 van de vorige eeuw. Sinds dit jaar zijn er steeds meer autofabrikanten die ervoor kiezen om zelf een SUV te ontwerpen en uit te brengen. De afkorting SUV staat voor Sport Utility Vehicle.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Wat is een Sport Utility Vehicle?

De term SUV staat dus voor Sport Utility Vehicle. Dit voertuigtype is ontstaan doordat er een bepaalde behoefte was aan een hogere auto met veel vermogen. Daarnaast staat een SUV bekend om haar vierwielaandrijving. Deze vierwielaandrijving is voornamelijk prettig voor mensen die ervoor kiezen om met hun auto van de openbare weg af te gaan. Echter, erg veel mensen vinden deze vierwielaandrijving ook prettig als zij op een verharde openbare weg rijden. Voorheen was de SUV een echte terreinwagen met standaard vierwielaandrijving. Helaas is dit op dit moment niet meer zo. Er zijn ook een aantal SUV’s zonder deze vierwielaandrijving.

SUV kopen voor op de openbare weg

Op dit moment rijdt het grootste gedeelte van de Sport Utility Vehicles op de openbare weg. Er zijn namelijk relatief weinig mensen die ervoor kiezen om hun SUV ook daadwerkelijk in op ruw terrein te gebruiken. Het gaat de meeste mensen dus voornamelijk om het uiterlijk en de status van SUV. Daarnaast vindt een groot deel van de autorijders een SUV ook ontzettend prettig rijden. Dit heeft vooral te maken met de hoogteligging van een SUV. Ben je van plan om binnenkort een SUV te kopen? Dan heb je keuze uit allerlei verschillende soorten en maten.

Mercedes SUV kopen

Duitse auto’s staan voornamelijk bekend als erg degelijk. Dit geldt voornamelijk voor de merken Volkswagen, Audi, Mercedes en BMW. Hierdoor worden deze auto’s ook over de hele wereld verkocht, zowel in Europa als in Noord-Amerika. In Noord-Amerika worden vooral de allergrootste formaten aangeschaft. Dit komt doordat hier de wegen veel breder zijn en men hier meer ruimte heeft. Echter, er zijn ook veel mensen in Europa die voor de allergrootste varianten gaan. Dit doen zij bijvoorbeeld omdat ze veel spullen willen vervoeren. In veel gevallen is de keuze redelijk smaak afhankelijk. Zo zullen Mercedes liefhebbers waarschijnlijk kiezen voor een GLE of en GLS. Er zijn recent nieuwe modellen van deze types uitgekomen. Het voordeel van deze auto’s is dat ze goed op de weg liggen, maar daarnaast zien deze auto’s er ook stijlvol uit.

SUV kopen

Duitse SUV kopen

Naast de mogelijkheid om een SUV te kopen van het merk Mercedes, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om voor een ander Duits automerk te gaan, bijvoorbeeld BMW. BMW staat bekend om haar goede wegligging. Deze auto kan dus echt gezien worden als een reisauto. Eén van deze BMW’s is de recent uitgekomen X7 van BMW. Dit is op dit moment de grootste SUV van het bekende Duitse automerk. Het nadeel van deze variant is de catalogusprijs, deze is ontzettend hoog. Een nieuwe BMW x7 zonder enige opties kost meer dan 120.000,-. Voor deze prijs heb je enkel en alleen een basisversie. Door middel van de verschillende opties kan deze prijs fors oplopen. Daarentegen zijn er natuurlijk ook nog een aantal andere goedkopere varianten, zoals de BMW X1. Dit model heeft een prijskaartje van minimaal 40.000,-. Vind je deze prijs alsnog erg hoog, maar wil je toch graag een Duitse SUV? Dan kun je eens kijken naar het merk Opel en Volkswagen. Ook deze merken staan bekend om hun degelijke maar tegelijkertijd elegante auto’s.

Een Engelse SUV kopen

Als mensen denken aan een SUV kopen, dan denken veel van hen direct aan de Engelse terreinwagens. Dit is natuurlijk niet gek. Het merk Land Rover heeft een aantal hele bekende SUV’s op de markt gebracht. Tot op heden doen deze auto’s het erg goed. Hierdoor rijden deze auto’s ook door heel de wereld, dit is dus vergelijkbaar met de Duitse modellen. Eén van het bekendste model van Land Rover is natuurlijk de Range Rover. De Range Rover is verkrijgbaar in een aantal verschillende afmetingen. Zo zijn er op dit moment de Evoque, de Velar en de Sport. Deze auto’s beschikken allemaal over een uniek uiterlijk. Echter, door de recente facelift van de Evoque, lijkt deze erg veel op de Range Rover Velar. Het voordeel van de Range Rover Velar is dat deze extra laadruimte heeft. Het goedkoopste model van Land Rover is de Discovery. Ook deze auto wordt veel gereden in Nederland.

Elektrische SUV kopen

Naast al deze verschillende soorten benzine- en dieselmotoren, kun je natuurlijk ook nog gaan voor een elektrische variant. De Tesla model X is de bekendste elektrische SUV. Het voordeel van deze auto is dat deze gemakkelijk geupdate kan worden. Bovendien zit deze auto bomvol technische innovaties. Helaas heeft ook deze auto een hoog prijskaartje, dit in combinatie met de lage acceradius zorgt ervoor dat veel mensen deze auto overslaan. Zeker doordat het prettige belastingvoordeel ook niet meer geldt.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie