Update Omikron symptomen

De symptomen van Omikron blijken te verschillen van de “traditionele drie” die in verband worden gebracht met eerdere Covid-19-stammen. De drie belangrijkste waarschuwingssignalen van het hebben van het coronavirus zijn nog steeds een hoge temperatuur, een nieuwe onophoudelijke hoest en een verlies of verandering van de reuk of smaak. Maar nu er meer gevallen van Omikron zijn gemeld, lijken de symptomen van de variant meer op die van een gewone verkoudheid te lijken.

Nieuw ontdekte symptomen

Een loopneus, hoofdpijn, keelpijn en niezen behoren tot de meest gemelde effecten, maar er zijn twee nieuwe symptomen opgedoken die geen invloed hebben op het hoofd, de neus of de keel. Nieuwe gegevens van de ZOE Covid studie-app hebben twee nieuwe tekenen van de Omikron-infectie geïdentificeerd die het lichaam op een andere manier beïnvloeden.

Tim Spector, hoogleraar genetische epidemiologie aan het King’s College in Londen, legde uit dat meer mensen nu melden zich misselijk te voelen in de vroege stadia van de infectie. In een YouTubevideo zei hij dat dit symptoom veel blijkt voor te komen bij mensen die dubbel zijn gevaccineerd en een boosterprik hebben gekregen, maar dat de effecten van de variant over het algemeen nog mild zijn.

Een ander opkomend symptoom bij mensen met Omikron is lage rugpijn. Gegevens over de variant uit het VK, de VS en Zuid-Afrika, waar de mutatie voor het eerst werd vastgesteld, suggereren dat dit ook een van de vroege waarschuwingssignalen van Omikron-besmetting is. Pijn in de onderrug kan zich vervolgens ontwikkelen tot spierpijn in het hele lichaam, waarbij veel mensen lichaamspijn als een veelvoorkomend symptoom melden.

Belangrijkste tekenen van Omikron

De ZOE Covid studie-app noemt de volgende symptomen als de belangrijkste tekenen van Omicron-infectie:

  • loopneus
  • Hoofdpijn
  • Niezen
  • Aanhoudende hoest
  • Keelpijn
  • Andere tekenen kunnen ook nachtelijk zweten, vermoeidheid, lichaamspijn en misselijkheid zijn.

Prof. Spector waarschuwde dat mensen zich bewust moeten zijn van deze nieuwe Omikron-symptomen, aangezien de meeste mensen geen koorts of verlies van smaak of reuk zullen krijgen, zoals bij eerdere coronavirusstammen het geval was. Prof. Spector zei: “Veel van de Omikron-symptomen lijken op een gewone verkoudheid of een andere virale ziekte, zonder de klassieke symptomen. Wees je dus bewust van de belangrijkste, we houden je op de hoogte. Helaas heeft de regering dit nog niet begrepen en is zij een van de weinige regeringen in de wereld die haar burgers niet vertelt wat de symptomen zijn. Maar het zijn loopneus, hoofdpijn, niezen, hardnekkige hoest en keelpijn. Dat zijn momenteel de top vijf, dus let er op en probeer niemand anders te besmetten.”

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie