corona test

Het RIVM heeft gemeld dat het aantal positieve coronatests afgelopen week sterk is toegenomen. Dat is slecht nieuws aangezien dit betekent dat het coronavirus zich sneller heeft kunnen verspreiden. Er zijn ook andere dingen die de oorzaak van het stijgende aantal besmettingen kunnen zijn. Zo is het bijvoorbeeld ook uit te leggen doordat de scholen weer open zijn. Dit kan natuurlijk als gevolg hebben dat er meer mensen besmet raken. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat er precies voor heeft gezorgd dat er zo’n grote stijging van het aantal mensen wat positief wordt getest is waargenomen.

Online Testen via Corona-teller.nl

Bijna 25% meer mensen positief getest

corona test

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen week 39.527 positieve tests gemeld. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de week daarvoor. Toen werden er bij het RIVM 31.959 mensen positief getest. Dat is dus een stijging van bijna 25 procent. Dit zijn natuurlijk zorgwekkende cijfers en sommige mensen spreken dan ook van het echte begin van de derde golf. Hier moet wel bij vermeld worden dat in de afgelopen week veel meer mensen zijn getest dan in de week daarvoor. Afgelopen week zochten zo’n 460.000 mensen de teststraat op. In de zeven dagen daarvoor waren dat 100.000 mensen minder. 

Lager percentage positief getest

Sommige mensen zijn niet zo onder de indruk van deze cijfers aangezien er veel meer mensen zijn getest. Het percentage mensen die positief getest is, is daardoor afgenomen. Afgelopen week was 7,7 procent van de mensen die zich liet testen positief op het coronavirus terwijl dat de week daarvoor nog 8 procent was. Ondanks dit dalende percentage noemt het RIVM de situatie rondom het coronavirus in Nederland zorgelijk. Het aantal sterfgevallen lag met 204 de afgelopen week een stuk lager dan de week daarvoor. Toen overleden er namelijk 269 mensen aan het coronavirus. 

Meer ziekenhuisopnames

Er werden de afgelopen week iets meer ziekenhuisopnames gemeld die veroorzaakt werden door het coronavirus. Dit waren er 1.234. De week daarvoor waren het er net iets minder(1.214). Dat is ook een stijging ten opzichte van de weken daarvoor. Toen werden er steeds tussen de 1.100 en 1.200 ziekenhuisopnames gemeld. Op de intensive cares van de Nederlandse ziekenhuizen werden wel minder mensen opgenomen. Dat waren er in de afgelopen week 268. In de zeven dagen daarvoor warend dat er tien meer. 

Corona-teller.nl
corona zorgmedewerker

Britse variant

Het grootste deel van de mensen die positief zijn getest op het coronavirus kwam in aanraking met de Britse variant. Volgens het RIVM zou driekwart van de mensen die positief getest is besmet zijn met deze nieuwe mutatie van het coronavirus. Dat bevestigd de stelling van wetenschappers dat dit virus zich sneller en makkelijker kan verspreiden dan het originele coronavirus. Het is dan ook niet gek dat het reproductiegetal van deze mutatie van het virus al een tijd lang steevast boven de 1 is. 

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten