corona vaccin

Overal ter wereld worden verschillende coronavaccins toegediend aan verschillende groepen van de bevolking. De meeste landen kiezen er voor om te beginnen met het inenten van de meest kwetsbare mensen. Dat zijn de mensen die door een besmetting met het coronavirus een grotere kans hebben op ernstige gezondheidsklachten. Het is logisch om deze mensen als eerst in te enten aangezien je daarmee het grootste deel van de ziekenhuisopnames kunt voorkomen. De mensen die het meest kans hebben om complicaties te krijgen door het coronavirus worden als eerst ingeënt waardoor de druk op de zorg zo snel mogelijk lager wordt. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona vaccin

Vaccin voor jongeren

Er zijn ook mensen die van mening zijn dat het belangrijk is om te beginnen met het vaccineren van andere groepen van de bevolking. Dat komt doordat zij willen dat juist de bevolkingsgroepen waaronder het coronavirus zich het snelst verspreidt snel worden gevaccineerd. Het is volgens deze mensen verstandig om te beginnen met het inenten van jongeren die een grotere kans hebben om besmet te raken aangezien zij over het algemeen meer met anderen in contact willen komen. Daarom zorg je er volgens hen voor dat het virus zich veel minder snel kan verspreiden waardoor de meest kwetsbare mensen ook beter beschermd zijn tegen het virus. 

Testen op kinderen

De coronavaccins die op dit moment worden gebruikt zijn vooral getest op mensen die relatief oud zijn. Hierdoor is er niet veel bekend over de werking van deze vaccins bij kinderen. Daarom is het van belang dat er eerst wordt getest wat dit vaccin voor werking heeft bij kinderen. Woensdag is Pfizer voor het eerst begonnen met het testen van hun coronavaccin op kinderen. Dit is niet de eerste fabrikant van een coronavaccin die hun vaccin test op kinderen. Moderna is onlangs namelijk ook al begonnen met het testen van hun vaccin op kinderen. Het is van belang om meer inzicht te krijgen in de werking van dit vaccin bij jonge mensen. 

corona vaccin

144 kinderen

Het is van belang om te weten of het vaccin veilig is voor kinderen. Daarom wordt er eerst naar 144 kinderen gekeken hoe zij reageren op het vaccin. Dit is ook belangrijk in het bepalen van de juiste dosis van het vaccin voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een kind van 15 een andere dosis nodig heeft dan een kind van 9. Uiteindelijk zullen er proeven worden gedaan waarbij het op ongeveer 4.500 kinderen wordt getest. Het vaccin van Pfizer/Biotech wordt op dit moment enkel toegediend aan mensen die ouder zijn dan 16 jaar. In de toekomst zou dat dus moeten veranderen.

PCR en Sneltest prijzen

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten