corona vaccinaties

Inmiddels zijn we al maandenlang in strijd met het coronavirus en komt er na goed nieuws steeds weer slecht nieuws. Hetgeen waar we ons massaal aan vasthouden, zijn de vaccinaties. Zo zullen de vaccinaties ervoor zorgen dat er weer veel kan in ons land. Echter, tegen die tijd dat weer wat meer mogen, moet er eerst een groot gedeelte van de bevolking gevaccineerd zijn. Dit kan maanden duren en kan bij veel bedrijven alsnog de das omdoen. Veel bedrijven die actief zijn in het uitgaansleven, vinden het een goed idee om met een vaccinatiebewijs te werken. Zo kunnen zij de deuren weer eerder opendoen en zou de financiële schade enigszins beperkt blijven, maar hoe werkt zo’n vaccinatiebewijs?

Welk vaccinatiebewijs zal er kunnen komen in Nederland?

Wetenschappers van verschillende universiteiten hebben onderzoek gedaan naar wat Nederlanders vinden van een vaccinatiebewijs. Daarnaast is er ook onderzoek gedaan naar welke varianten van het vaccinatiebewijs worden gezien als de beste optie. Vooral de wat lichtere varianten zijn populair in Nederland. Bij deze varianten krijg je meer vrijheid op het moment dat iedereen de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren. Degene die zich niet hebben laten vaccineren, zullen dan zeer waarschijnlijk minder mogen dan degene die wel zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Zo zouden de mensen die gevaccineerd zijn bijvoorbeeld tijdens een corona-uitbraak alsnog naar de kroeg mogen gaan. 

coronavaccinaties

Een vaccinatiebewijs om in een land te komen

Naast deze variant van een vaccinatiebewijs, gaat er sommige landen ook met een ander vaccinatiebewijs gewerkt worden. Zo mogen alleen mensen met een vaccinatiebewijs naar een bepaald land op vakantie gaan. Marokko is dit op het moment aan het overwegen en ziet hier veel voordelen van in. Door een vaccinatiebewijs verplicht te stellen, verklein je de kans op een corona-uitbraak in je land. Dit omdat je geen gasten toelaat die in het desbetreffende land een besmetting op zouden kunnen lopen. Of er in Nederland een vaccinatiebewijs overwogen wordt voor reizen, is niet bekend. 

Heb je straks nog wel een keuze?

Alles wijst erop dat mensen die zich niet laten vaccineren straks minder zullen mogen. Voor de mensen die momenteel twijfelen om zich überhaupt te laten vaccineren, lijkt het alsof de keuze grotendeels voor hen wordt gemaakt. Zo hebben de mensen die zich niet laten vaccineren straks alsnog veel beperkingen door het coronavirus. Vanaf deze groep mensen is er dan ook erg veel kritiek op hoe dit eruit zou komen gaan zien. Toch is er nog niet veel duidelijk over wat er precies zal gaan gebeuren en moet er eerst nog gestart kunnen worden met vaccineren

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie