Het aantal corona besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer fors in 2021

Inmiddels zijn we al maanden bezig met de strijd tegen het coronavirus. De ene maand lijkt het de goede kant op te gaan, terwijl er de andere maand erg veel nieuwe besmettingen bijkomen. Om ervoor te zorgen dat er enigszins controle komt op het coronavirus, worden er strenge maatregelen genomen. Momenteel bevinden we ons tot 18 januari in een strenge lockdown. Deze lockdown zou ervoor moeten zorgen dat het aantal nieuwe besmettingen per dag terugloopt, maat gebeurd dit daadwerkelijk ook?

Erg veel nieuwe besmettingen op een dag, werken de maatregelen wel?

Het aantal nieuwe besmettingen per dag is momenteel weer erg hoog. Zo zijn er in een etmaal 9719 nieuwe besmettingen bijgekomen. Ten opzichte van de dag ervoor is dat een stijging van 219.  Echter, wanneer je kijkt naar de afgelopen 6 dagen, is het gemiddelde aantal besmettingen wel gedaald ten opzichte van de week ervoor. Toch gaat het niet snel genoeg en staat er erg veel druk op de ziekenhuizen.

corona212

Hoe staat het ervoor in de ziekenhuizen?

Momenteel liggen er erg veel mensen in het ziekenhuis met coronavirus. Zo zijn er op dit moment 2817 Covid-10 patiënten in het ziekenhuis. Covid-19 is de longziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Op dinsdag is er een nieuw record neergezet met het dagelijks aantal ziekenhuisopnames. Zo werden er op een dag meer dan 170 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat nu dus nog steeds niet goed met de strijd tegen het coronavirus en alles wijst erop dat we de komende tijd nog te maken zullen hebben met strenge regels.

De basisscholen blijven tot 17 januari dicht

De basisscholen lijken ook een belangrijke rol te spelen in de verspreiding van het coronavirus. Om die reden is er dan ook besloten dat de basisscholen tot 17 januari dicht blijven. Of de basisscholen na de 17e wel weer open gaan blijft nog maar de vraag. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of dat er minder regels zullen gelden na 17 januari. 

Verschillende brandhaarden in ons land

Er zijn in Nederland een aantal steden waar er erg veel corona besmettingen tot stand komen. De meeste besmettingen komen tot stand in Amsterdam. Zo werden er alleen al in Amsterdam bijna 400 mensen besmet op een dag. In Rotterdam waren dit er 260 en in Den Haag 180. Het aantal mensen dat in een dag zijn komen te overlijden door het coronavirus, waren er donderdag 109. Ten opzichte van de dag ervoor is dat een lichte daling. De dag ervoor waren er namelijk 112 mensen gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. In Amsterdam alleen al zijn er op een dag 12 mensen gestorven aan het coronavirus

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie