Het coronavirus indammen met een strenge lockdown lijkt nog niet goed genoeg te werken in 2021

Inmiddels hebben we in Nederland al weken te make met een strenge lockdown vanwege het coronavirus. Zo zijn alle winkels dicht en is het niet mogelijk om naar een restaurant te gaan. Zelfs de restaurants in de hotels zijn momenteel niet meer open. Het is de bedoeling dat deze lockdown tot 19 januari zal duren, maar zoals het er nu uitziet, kan het zomaar zijn dat dit nog langer zal gaan duren.

Premier Mark Rutte ziet het somber in

Mark Rutte heeft laten weten dat de kans groot is dat er vanaf 19 januari niet erg veel zal veranderen qua maatregelen. Hij ziet het zelf somber in heeft hij laten weten. De kans dat de lockdown wordt verlengd is dan ook redelijk groot. Het aantal nieuwe corona besmettingen per dag ligt nog te hoog en de ziekenhuizen zijn nog steeds erg vol. Als hier de komende tijd geen verandering in komt, zal er niks veranderen aan de maatregelen die nu gelden. 

Er zijn fouten gemaakt in het vaccinatie dossier

Dat Hugo de Jonge fouten heeft gemaakt in het vaccinatie dossier is kortgeleden naar buiten gekomen. Echter, niet alleen Hugo de Jonge is hier verantwoordelijk voor. Zo is er nu ook naar buiten gekomen dat Mark Rutte fouten heeft gemaakt in het vaccinatie dossier. Zo beginnen we in Nederland laat met prikken en lijkt het dat we ten opzichte van andere landen een stuk minder flexibel zijn.

coronavirus3

België gaat nog meer druk zetten achter het vaccineren

België begint aankomende woensdag met het grootschalig vaccineren van de bevolking. Toch is de Belgische regering niet tevreden over het huidige vaccinatieplan. Dit plan gaat daarom worden aangepast. Ondanks dat de eerste prik in de kerstvakantie is geweest, zijn er nu in België pas weinig mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. België behoort nu tot de achterhoede van Europa en daar moet volgens zorgminister Frank Vandenbroucke verandering in komen. Hij wilt ervoor zorgen dat de er geen vaccins in de diepvries blijven liggen en iedereen zo snel als mogelijk is, wordt gevaccineerd tegen het coronavirus.

In België hebben de maatregelen die daar gelden erg veel effect

Volgens de cijfers hebben de Belgen zich tijdens de kerstvakantie zich erg goed gehouden aan de regels die gelden en golden. Zo is het aantal besmettingen al vanaf oktober aan het teruglopen en lijkt het erop dat België weer controle heeft over het coronavirus. Toch wordt er ook in België vanuit gegaan dat het begin van het nieuwe jaar zwaar zal zijn en dat er voorlopig nog volharding en geduld moet zijn.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie