Versoepelingen coronamaatregelen zorgen niet voor piek

Er zijn veel mensen die het niet eens zijn met de versoepelingen van de coronamaatregelen die tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag zijn aangekondigd. Deze versoepelingen gaan komende woensdag in. Tegenover de kritiek zijn er natuurlijk ook veel mensen die juist voorstanders zijn van de versoepelingen. Zij zijn erg blij met de versoepelingen aangezien zij hierdoor weer meer vrijheid hebben. Toch zijn er ook erg veel mensen die bang zijn dat het aantal nieuwe coronabesmettingen nog harder zal gaan stijgen wanneer de maatregelen minder streng zijn. 

corona ziekenhuis

Drukte op de IC’s

Het is op dit moment erg druk op de intensive care afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen. Dat komt doordat er veel coronapatiënten zijn die zorg nodig hebben in de ziekenhuizen. Door deze grote druk op de zorg zijn veel mensen tegen het versoepelen van de maatregelen. Het outbreak management team vindt bijvoorbeeld dat het op dit moment nog te vroeg is om al te versoepelen. De leden van het OMT geven aan dat het volgens hen verstandiger is om te wachten totdat de piek van de derde golf achter de rug is. Ondanks het advies van het OMT heeft het kabinet toch besloten om de maatregelen deels te versoepelen. 

De reden van het stijgende aantal besmettingen

Niet iedereen is het er mee eens dat de versoepelingen die er aan zitten te komen er voor gaan zorgen dat het aantal besmettingen stijgt. Het is volgens Diederik Gommers van de NVIC zo dat het stijgende aantal nieuwe coronabesmettingen tijdens de derde golf grotendeels wordt veroorzaakt doordat er veel mensen zijn die zich niet aan de regels houden. Dat komt waarschijnlijk door het feit dat een groot deel van de Nederlandse bevolking niet goed door heeft hoe ernstig de situatie in de zorg is. Er zijn veel ziekenhuizen die helemaal vol liggen met coronapatiënten waardoor zij veel andere zorg moeten uitstellen. 

corona

Versoepelingen zullen niet voor piek zorgen

Doordat er op dit moment al een vrij groot deel van de Nederlandse bevolking is die zich niet goed aan de coronamaatregelen houdt, zal er volgens Gommers geen nieuwe piek ontstaan door de versoepelingen. Volgens de IC-arts is de piek van nu het gevolg van ons gedrag enkele weken geleden. Het was in het begin van april mooi weer en dat is nu terug te zien in de cijfers. Toen gingen veel mensen naar buiten zonder rekening te houden met de coronamaatregelen. Als zij op een verantwoorde manier op een terras hadden genoten van het mooie weer waren er waarschijnlijk minder besmettingen ontstaan.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie