Italië neemt het virus serieus in Q4, hoe kan het dat Nederland dit nog niet doet?

Sinds een aantal maanden wordt heel de wereld geteisterd door het vervelende virus. Eind 2019 is Covid-19 opgekomen in Azië. In het begin van het jaar 2020, is het virus ook in Europa gekomen. Vervolgens heeft het virus zich verspreidt naar de andere delen van de wereld, zoals de Verenigde Staten. Om dit moment is zelfs de president van dit land besmet met het vervelende coronavirus. Echter, in Europa was Italië het eerste land dat zwaar getroffen was. De kans is groot dat iedereen zich de beelden van de verschillende intensive cares zich nog wel kan herinneren. Dit terwijl het land het nu juist uitstekend doet, zelfs beter dan dat wij het in Nederland doen, maar hoe kan dit eigenlijk?

Maart 2020 in Italië

In het begin van het jaar 2020 greep het virus in Italië razendsnel om zich heen. Helaas was het voor de italianen al te laat en moesten ze direct hard ingrijpen. In het land mochten mensen niet meer de straat op om te recreëren. Ze mochten enkel en alleen nog maar de straat op als zij iets wilde halen in een supermarkt. De kans is groot dat iedereen de video’s van de zingende Italianen heeft gezien. Volgens velen was dit een teken van verbondenheid. Helaas heeft het coronavirus daarnaast alleen maar negatieve kanten gehad. Zo waren de intensive cares in het land overvol. 

virus

Een verbetering om het virus te bestrijden

Doordat de Italianen in maart 2020 zo hard zijn geraakt door het vervelende coronavirus, kiezen zij er nu voor om een andere aanpak te hanteren. Deze aanpak werkt, op dit moment loopt het aantal besmettingen in het land nog niet zo hard op als in Nederland. Dit komt doordat de Italianen er alles aan doen om een tweede golf te voorkomen. In Italië kent iedereen wel iemand die aan het virus is overleden. Hierdoor zit de schrik van de honderden doden per dag uit het voorjaar er nog goed in.

Het verschil met Nederland

Nederland hanteert ook een steeds betere aanpak. Dit komt doordat zij geadviseerd worden door een aantal experts uit het OMT (Outbreak Management Team). Hierdoor wordt er op steeds meer plekken het dringende advies gegeven dat er een mondkapje gedragen dient te worden. Dit werkt net anders in Italië, hier is het verplicht om een mondkapje te dragen, bijvoorbeeld in een supermarkt. Daarnaast zijn de Italianen zich ook veel bewuster van de gevaren van Covid-19. 

Bekijk ook de Corona besmettingen in Italië op kaart Italië

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie