PCR of CORONATEST Balk, Wijckel Keuze uit 160+ locaties

Zo werkt een corona snelteststraat

De video hier beneden beschrijft bij welke klachten u zich moet testen op het coronavirus. Daarnaast word er uitgelegt hoe PCR Test en Sneltesten in zijn werk gaat:

ervaringen snelheid uitslag Balk coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

 • Bloed ophoesten
 • Bloedproppen
 • hart problemen
 • Flauwvallen
 • Epileptische aanvallen
 • Leverproblemen of schade
 • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
 • Nierschade
 • Rode oog
 • Gezwollen ogen
 • Guillain-Barre-syndroom

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

 • Kortademigheid: 13%
 • Koorts: 56%
 • Hoest: 54%
 • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Balk aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Corona straten

 • Buurt Lemmer-Frieslandpark
 • Omgeving Joure, Blaauwhof
 • Gebuurte Echtenerbrug-Buitengebied
 • Buurt Joure, Sewei/De Ekers
 • District 51 Wijckel

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Balk - corona-teller.nl - Coronavirus Balk Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Balk coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen in Balk

GGD vragen corona Balk

Jazeker, sinds de lockdown van 29 september 2020 zijn sportkantines gesloten.

Heb je vragen over het coronavirus? Geen enkel probleem op onze website beantwoorden we al je vragen!

Een coronatest bij de GGD kost u niks. Deze wordt betaald vanuit de overheid.

U krijgt de coronatest uitslag via de e-mail, ongeveer 15 minuten nadat de test is afgenomen.

Onderstaande video legt het uit:

https://www.youtube.com/watch?v=ZBe9lbxC-7U

Wanneer u bent getest kunt u even wachten op de parkeerplaats en krijgt u in 15-20minuten de uitslag.

Voor het laten doen van een corona test kunt u terecht bij het GGD voor een PCR test of een commerciële teststraat voor een sneltest.

Voordat je getest kan worden moet je online een afspraak maken. Nadat je de test hebt geboekt ontvang je een bevestiging. V

De uitslag van een coronatest krijgt u binnen 48 uren van de GGD. Tenzij u heeft gekozen voor een sneltest, dan krijgt u direct 20 minuten na testen de uitslag!

Bij vragen over het coronavirus kun je bellen naar 0800 1351. Afspraak maken voor een coronatest? Dit kun je hier online doen.

Er zijn verschillende corona virussen. De officiële naam van het coronavirus in 2021 is SARS-CoV-2

Andere coronavirussen zijn MERS-CoV ook wel het “Middle East Respiratory Syndrome” genoemd. SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) is ook een coronavirus. Het SARS coronavirus is voor het eerst verschenen in 2002 in china. Dit virus is een levensberdreigende vorm van een longontsteking.

SARS-CoV-2 is de officiele naam van het nieuwe coronavirus.

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

Een afspraak maken voor de coronatest kun je hier doen.

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

Een GGD test geeft binnen 48uur een positief of negatieve uitslag. Duurt dit te lang? Sneltesten geeft binnen 15-20 minuten uitslag.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie