KAART Amerika Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (28-01-2022) zijn er in Amerika, 74,695,333 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 25,189 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 902,140 overleden in Amerika aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 45,614,212 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 29 januari

Laatste cijfers coronavirus besmettingen in Amerika 28 januari:

Land Amerika
Positief getest 74,695,333
Aantal Doden 902,140
Hersteld 45,614,212
Actieve gevallen 28,178,981
Kritische toestand 25,189
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 28 januari 2022

Kaart coronavirus (covid-19) in Amerika vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Amerika? Corona Teller bied op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Amerika, met daarop mooie vakantie plekken, lokaal nieuws en meer!

Live Corona Kaart Amerika oranje zones

Je vind hieronder een overzicht van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Amerika:

Amerika Kaart regio’s

Covid-19 Kaart Amerika besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Amerika en laatste nieuws

Vakantie naar Amerika mogelijk?

Op vakantie naar Amerika coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Amerika geen optie. Sinds kort zijn de maatregelen in Amerika versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens de corona epidemie in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Amerika. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Amerika of een ander land.

Reisadvies Verenigde Staten van Amerika | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 29-12-2021 | Nog steeds geldig op: 28-01-2022

De Verenigde Staten van Amerika zijn door de toename aan coronabesmettingen vanaf 30 december 2021 een zeerhoogrisicogebied. Dit betekent dat er andere voorwaarden zijn voor uw (terug)reis naar Nederland. Meer informatie en voorwaarden over de in de Verenigde Staten van Amerika en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek Coronavirus. Lees het hele reisadvies.

Kaart reisadvies Verenigde Staten van Amerika

Reischecklist Verenigde Staten van Amerika

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Verenigde Staten favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren via de website Informatieservice Buitenlandse Zaken.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar de Verenigde Staten van Amerika reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij het Amerikaanse Consulaat-Generaal in Amsterdam. Nederlandse ingezetenen hebben geen visum nodig voor toeristische of zakenreizen bij een bezoek van maximaal 90 dagen aan de Verenigde Staten maar moeten dan een elektronische inreisvergunning (ESTA) en een geldige retour- of doorreisvliegticket hebben. Deze afspraak valt onder het ‘Visa Waiver Program’. Algemene informatie over de bestaande inreisvisa voor de Verenigde Staten kunt u nalezen op de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken (US Department of State) (informatie in het Engels). Een ESTA-formulier moet ten minste 72 uur vooraf de geplande reis ingediend zijn.
 • De Amerikaanse autoriteiten bepalen aan welke eisen u moet voldoen om de Verenigde Staten van Amerika in te reizen. Deze eisen kunnen veranderen. Bekijk de actuele informatie op de website van de Amerikaanse ambassade en consulaat-generaal (informatie in het Engels) voordat u op reis gaat wat u precies nodig heeft en aan welke voorwaarden u moet voldoen om het land in te kunnen reizen.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reis- en ziektekostenverzekering  specifiek voor de Verenigde Staten van Amerika af die de extra hoge kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent en zeker niet met een basiszorgverzekering. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Verenigde Staten van Amerika. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. Zorg ervoor dat u een Visa, Mastercard of Amex kaart heeft.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid. In veel Amerikaanse nationale parken is er geen mobiel bereik.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Verenigde Staten van Amerika. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Terrorisme

In de Verenigde Staten van Amerika komt terrorisme voor. Via de website van het National Terrorism Advisory System (informatie in het Engels) geeft de Amerikaanse overheid officiële waarschuwingen en adviezen voor terrorismedreiging.

Criminaliteit

Veel mensen bezitten een vuurwapen. Het is in de meeste staten toegestaan om in het openbaar een wapen te dragen. Geweld door vuurwapens komt in het hele land voor. Er zijn incidentele gevallen van massale schietincidenten. Deze gevallen zijn niet gericht op toeristen.

Sommige delen van grote steden zijn onveilig. Vraag bij uw hotel om informatie. Blijf in steden op hoofdwegen en parkeer op goed verlichte parkeerplaatsen. Informeer voordat u een hotel gaat boeken of het hotel in een veilige buurt ligt.

Bezoekt u het zuiden van de staat Florida? Let dan op uw persoonlijke eigendommen. Vooral bij het bezoeken van grote winkelcentra (shopping malls), stranden en pretparken. Laat uw waardevolle spullen niet achter in uw (huur)auto.

De handel in drugs is een groot probleem in de staten Arizona, Californië, New Mexico en Texas, die grenzen aan Mexico. Drugsbendes kunnen daarbij geweld gebruiken. Wees u hier van bewust als u in deze gebieden  reist. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Demonstraties

In veel grote steden kunnen demonstraties tegen racisme en politiegeweld voorkomen. Bij deze demonstraties kan geweld worden gebruikt. Vermijd demonstraties en bijeenkomsten waar veel personen bij elkaar komen. Volg de instructie van de lokale autoriteiten op en houd u op de hoogte via de lokale media.

Natuurgeweld
Aardbevingen

In de Verenigde Staten van Amerika kunnen aardbevingen voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels). Volg de instructies van de autoriteiten op.

Bosbranden

In de droge gebieden in de Verenigde Staten van Amerika is een risico op bosbranden. Vooral aan de westkust, in de staat Californië, kunnen deze bosbranden hevig en gevaarlijk zijn. Bosbranden kunnen onverwachts tot gevaarlijke situaties leiden. De rook kan (ook op plekken ver weg van de brandhaard) leiden tot erg slechte luchtkwaliteit. Voor meer informatie ga naar de websites van CAL FIRE (informatie in het Engels).

Lawines

In de wintersportgebieden in de Verenigde Staten van Amerika komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Orkanen en cyclonen 

Van juni tot en met november komen er orkanen voor in de Verenigde Staten van Amerika. Die kunnen vooral aan de zuid- en oostkust en op Hawaï veel schade aanrichten. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Tornado’s

Tornado’s komen vooral van maart tot juni voor in het midden en zuiden van de Verenigde Staten van Amerika.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied?

Ga naar de websites (informatie in het Engels):

Raadpleeg voor extreme weersituaties ook de website van het National Weather Service (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreizen Verenigde Staten van Amerika

Let op: u kunt niet  met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) de Verenigde Staten van Amerika inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en het Schengengebied, en in andere landen die dit bewijs hebben erkend. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen. U kunt overigens wel het digitale coronabewijs tonen bij het inchecken van uw vlucht.

Voor informatie: volg de richtlijnen van het CDC.

Inreismaatregelen

U kunt vanuit het Schengengebied (waaronder Nederland) naar de Verenigde Staten reizen. Er zijn wel bepaalde voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zo moet u volledig zijn gevaccineerd (minimaal 2 weken voor binnenkomst) en u moet zich laten testen.

Bewijs van vaccinatie:
 • Als u niet de Amerikaanse nationaliteit bezit moet u bij het boarden een bewijs van volledige vaccinatie laten zien (digitaal of op papier). De luchtvaartmaatschappij zal dit controleren. Volledig gevaccineerd is 2 weken na de laatste vaccinatie (1 prik van Jansen&Jansen en 2 prikken voor de andere merken). Lees hier welke eisen er aan uw vaccinatie worden gesteld.
 • Als u niet of niet volledig bent gevaccineerd mag u niet naar de Verenigde Staten reizen.
  • Er is maar een heel korte lijst van uitzonderingen op de vaccinatieverplichting. Het gaat dan onder andere om immigranten, kinderen onder de 18 jaar, medisch vrijgestelden. Zie hiervoor de website (informatie in het Engels).
 • Een digitaal bewijs van vaccineren wordt geaccepteerd, maar print uw vaccinatiebewijs voor de zekerheid ook uit. Zie de voorwaarden van de CDC.
Testen:
Bij aankomst in de Verenigde Staten

Als u niet volledig bent gevaccineerd maar wel toestemming heeft om naar de Verenigde Staten te reizen op basis van een uitzondering, moet u zich binnen 3 tot 5 dagen na aankomst laten testen. Wij raden u aan voor uw reis deze afspraak te maken. Uw luchtvaartmaatschappij kan hier om vragen bij het boarden.  Blijf thuis of op uw hotelkamer en ga in zelfisolatie voor 7 dagen ook al is de test negatief.

Advies voor alle reizigers is om u 3-5 dagen na aankomst te laten testen.

Meer informatie (in het Engels) kunt u lezen op de website van het CDC.

Grensovergang Verenigde Staten van Amerika en Canada

De landgrenzen met Mexico en Canada zijn tot nader order gesloten voor niet-noodzakelijk grensverkeer. Lees meer informatie op de website van US Department of Homeland Security (informatie in het Engels). 

Amerikaans staatsburgers en ingezetenen van de Verenigde Staten van Amerika die een permanente geldige verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten van Amerika hebben (‘green card holder’) kunnen de grens met Canada over gaan.

Reizigers die volledig gevaccineerd zijn mogen onder voorwaarden de grens met Canada over gaan.
Lees het reisadvies voor Canada voor meer informatie.

Algemene maatregelen

De coronamaatregelen die er zijn, kunnen altijd veranderen en worden aangepast. Volg daarom goed de lokaal beschikbare informatie en volg het advies van de lokale overheid.

U kunt ook meer informatie vinden op de website van Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Per Amerikaanse staat worden verschillende maatregelen genomen.

Testlocaties in de Verenigde Staten van Amerika

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Verenigde Staten van Amerika website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in de Verenigde Staten van Amerika vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor de Verenigde Staten van Amerika bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Luchtkwaliteit

Vooral aan de westkust (en vooral in de staat Californië) bestaat een verhoogd risico op slechte luchtkwaliteit door bosbranden. Heeft u astma of een andere aandoening aan de luchtwegen? Houd hier dan rekening mee. De autoriteiten kunnen in extreme situaties het advies geven om niet naar buiten te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Kijk voor meer informatie over de actuele luchtkwaliteit in Californië op de website van de U.S. Environmental Protection Agency (informatie in het Engels).

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in de Verenigde Staten van Amerika op de website van de ANWB.

Politie en verkeersregels

In de Verenigde Staten van Amerika gelden andere verkeersregels dan in Nederland. De politie (bijvoorbeeld de State Trooper, County police, Sheriffs) in Amerika treed in sommige gevallen streng op. In geval de politie u aan houdt, blijf altijd kalm en beleefd en ga niet in discussie. Als u in de auto zit, moet u blijven zitten met uw handen op het stuur en de handen daar houden tot de politie u anders vraagt. Ook de medereizigers dienen er voor te zorgen dat de handen zichtbaar zijn.

Tips van de ambassade

Drugs

Gebruik, bezit en handel in verdovende middelen wordt in de Verenigde Staten van Amerika streng bestraft. Ook als u verdacht wordt van betrokkenheid bij drugshandel buiten de Verenigde Staten van Amerika kunt u bij binnenkomen van het land gearresteerd worden. De leefomstandigheden in de gevangenissen zijn zeer zwaar.

Foto’s maken

Maak geen foto’s bij militaire legerinstallaties en militaire basissen. Dit kan streng bestraft worden.

Gebruik alcohol

De lokale wetgeving rond alcoholgebruik is zeer streng. Personen onder de 21 jaar mogen geen alcohol kopen en gebruiken. Rijden onder de invloed van alcohol wordt streng bestraft door middel van het afnemen van het rijbewijs, hoge boetes en eventueel gevangenisstraf.

LHBTIQ

De Verenigde Staten van Amerika bestaat uit een zeer diverse samenleving en de houding van de bevolking ten opzicht van de LHBTIQ gemeenschap kan per Amerikaanse staat verschillen. Lees meer informatie over de LHBTIQ in de Verenigde Staten van Amerika op de website van de Human Rights Campaign (informatie in het Engels).

Reizen Alaska

Reizen naar de staat Alaska vergt een goede voorbereiding omdat Alaska uit grote en zeer afgelegen gebieden bestaat waar in geval van nood niet direct hulp verleend kan worden. Het kan meerdere dagen duren voordat hulp arriveert en dan kan vaak alleen een medische basiszorg verleend worden. Reis met een reisorganisatie. Als u alleen reist zorg dat u voldoende noodvoorzieningen voor uzelf heeft getroffen voor onverwachte noodsituaties.  

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in de Verenigde Staten van Amerika en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 911
Contactgegevens ambassade / meldkamer ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Washington / Nederlandse vertegenwoordigingen in de Verenigde Staten van Amerika

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade en de Nederlandse consulaten in de Verenigde Staten van Amerika op de website van de de Nederlandse ambassade in Washington.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade of consulaten wel/niet voor u kan/kunnen doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren via de website Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Lees meer over Amerika op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Amerika

Er zijn in Amerika enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Amerika?

Door coronavirus was op vakantie naar Amerika in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Amerika mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Amerika en vind daar ook de organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Amerika

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Amerika:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Amerika

🤧 Waar kan ik me laten testen op corona in Amerika?

Voor reizen naar Amerika heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Amerika met reisverklaring. Deze kaart benoemd meer dan 60+ corona testlocaties door het hele land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Amerika

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten doe je alleen in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Ben je buiten? Houd dan meer dan anderhalve meter afstand van anderen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf dan binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie