Aantal Corona besmettingen in Amerika
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (16-10-2021) zijn er in Amerika, 45,738,585 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 15,562 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 743,880 overleden in Amerika aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 35,304,097 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 17 oktober

Statistieken COVID-19 in Amerika 16 oktober:

Land Amerika
Positief getest 45,738,585
Aantal Doden 743,880
Hersteld 35,304,097
Actieve gevallen 9,690,608
Kritische toestand 15,562
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 16 oktober 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Amerika vandaag

U bent opzoek een landkaart van Amerika? Wij tonen op onze website actuele plattegronden aan van Amerika, met daarop mooie vakantie plekken, actueel nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Amerika zones

Hieronder vind je een overzicht van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Amerika:

Landkaart regio’s Amerika

Covid-19 Kaart Amerika besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Amerika en regio nieuws

Vakantie naar Amerika mogelijk?

Op vakantie naar Amerika coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Amerika geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Amerika versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Amerika. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Amerika of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Verenigde Staten van Amerika | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 11-10-2021 | Nog steeds geldig op: 16-10-2021

De kleurcode voor de Verenigde Staten van Amerika is oranje. Er zijn strenge inreisbeperkingen voor de Verenigde Staten van Amerika. Toeristische reizen en zakenreizen zijn niet toegestaan. Het land is door het coronavirus een zeerhoogrisicogebied. Als u vanuit de Verenigde Staten van Amerika naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft), moet u een quarantaineverklaring bij u hebben en moet u bij thuiskomst in Nederland verplicht in (thuis)quarantaine. Bent u volledig gevaccineerd? Dan hoeft u niet in (thuis)quarantaine. Lees het volledige reisadvies van de Verenigde Staten van Amerika. In de rubriek ‘Coronavirus’ vindt u alle andere inreisvoorwaarden en uitzonderingen.

Kaart reisadvies Verenigde Staten van Amerika

Reischecklist Verenigde Staten van Amerika

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Verenigde Staten favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren via de website Informatieservice Buitenlandse Zaken.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar de Verenigde Staten van Amerika reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij het Amerikaanse Consulaat-Generaal in Amsterdam. Nederlandse ingezetenen hebben geen visum nodig voor toeristische of zakenreizen bij een bezoek van maximaal 90 dagen aan de Verenigde Staten maar moeten dan een elektronische inreisvergunning (ESTA) en een geldige retour- of doorreisvliegticket hebben. Deze afspraak valt onder het ‘Visa Waiver Program’. Algemene informatie over de bestaande inreisvisa voor de Verenigde Staten kunt u nalezen op de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken (US Department of State) (informatie in het Engels). Een ESTA-formulier moet ten minste 72 uur vooraf de geplande reis ingediend zijn.
 • De Amerikaanse autoriteiten bepalen aan welke eisen u moet voldoen om de Verenigde Staten van Amerika in te reizen. Deze eisen kunnen veranderen. Bekijk de actuele informatie op de website van de Amerikaanse ambassade en consulaat-generaal (informatie in het Engels) voordat u op reis gaat wat u precies nodig heeft en aan welke voorwaarden u moet voldoen om het land in te kunnen reizen.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in de Verenigde Staten van Amerika een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in de Verenigde Staten van Amerika een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reis- en ziektekostenverzekering  specifiek voor de Verenigde Staten van Amerika af die de extra hoge kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent en zeker niet met een basiszorgverzekering. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Verenigde Staten van Amerika. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. Zorg ervoor dat u een Visa, Mastercard of Amex kaart heeft.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid. In veel Amerikaanse nationale parken is er geen mobiel bereik.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Verenigde Staten van Amerika. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Terrorisme

In de Verenigde Staten van Amerika komt terrorisme voor. Via de website van het National Terrorism Advisory System (informatie in het Engels) geeft de Amerikaanse overheid officiële waarschuwingen en adviezen voor terrorismedreiging.

Criminaliteit

Veel mensen bezitten een vuurwapen. Het is in de meeste staten toegestaan om in het openbaar een wapen te dragen. Geweld door vuurwapens komt in het hele land voor. Er zijn incidentele gevallen van massale schietincidenten. Deze gevallen zijn niet gericht op toeristen.

Sommige delen van grote steden zijn onveilig. Vraag bij uw hotel om informatie. Blijf in steden op hoofdwegen en parkeer op goed verlichte parkeerplaatsen. Informeer voordat u een hotel gaat boeken of het hotel in een veilige buurt ligt.

Bezoekt u het zuiden van de staat Florida? Let dan op uw persoonlijke eigendommen. Vooral bij het bezoeken van grote winkelcentra (shopping malls), stranden en pretparken. Laat uw waardevolle spullen niet achter in uw (huur)auto.

De handel in drugs is een groot probleem in de staten Arizona, Californië, New Mexico en Texas, die grenzen aan Mexico. Drugsbendes kunnen daarbij geweld gebruiken. Wees u hier van bewust als u in deze gebieden  reist. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Demonstraties

In veel grote steden kunnen demonstraties tegen racisme en politiegeweld voorkomen. Bij deze demonstraties kan geweld worden gebruikt. Vermijd demonstraties en bijeenkomsten waar veel personen bij elkaar komen. Volg de instructie van de lokale autoriteiten op en houd u op de hoogte via de lokale media.

Natuurgeweld
Aardbevingen

In de Verenigde Staten van Amerika kunnen aardbevingen voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels). Volg de instructies van de autoriteiten op.

Bosbranden

In de droge gebieden in de Verenigde Staten van Amerika is een risico op bosbranden. Vooral aan de westkust, in de staat Californië, kunnen deze bosbranden hevig en gevaarlijk zijn. Bosbranden kunnen onverwachts tot gevaarlijke situaties leiden. De rook kan (ook op plekken ver weg van de brandhaard) leiden tot erg slechte luchtkwaliteit. Voor meer informatie ga naar de websites van CAL FIRE (informatie in het Engels).

Lawines

In de wintersportgebieden in de Verenigde Staten van Amerika komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Orkanen en cyclonen 

Van juni tot en met november komen er orkanen voor in de Verenigde Staten van Amerika. Die kunnen vooral aan de zuid- en oostkust en op Hawaï veel schade aanrichten. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Tornado’s

Tornado’s komen vooral van maart tot juni voor in het midden en zuiden van de Verenigde Staten van Amerika.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied?

Ga naar de websites (informatie in het Engels):

Raadpleeg voor extreme weersituaties ook de website van het National Weather Service (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreizen Verenigde Staten van Amerika

Let op: u kunt niet met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC)  de Verenigde Staten van Amerika inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en het Schengengebied, en in andere landen die dit bewijs hebben erkend. Wanneer landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Inreisverbod

Er geldt een inreisverbod voor de Verenigde Staten van Amerika voor alle buitenlandse reizigers die in de 14 dagen voor hun bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika in een van de volgende landen zijn geweest: alle Schengenlanden (waaronder Nederland), Verenigd Koninkrijk, Ierland, Brazilië, Zuid-Afrika, Iran en China (uitgezonderd zijn Hongkong SAR, Macau SAR en Taiwan). Toeristische reizen zijn niet mogelijk.

Het inreisverbod geldt ook als u in luchthaventransit bent en in de 14 dagen voorafgaand aan bezoek Verenigde Staten van Amerika in Nederland of andere EU-Schengenlanden, Engeland, Ierland, Brazilië, Zuid-Afrika, Iran en China (uitgezonderd zijn Hongkong SAR, Macau SAR en Taiwan) bent geweest.

Lees meer informatie op de website van de lokale overheid Centers for Disease Control and Prevention (CDC)  (informatie in het Engels) en de website van de Amerikaanse vertegenwoordigingen in Nederland (informatie in het Engels).

Uitzonderingen inreizen

Het inreisverbod geldt niet voor: Amerikaanse staatsburgers, ingezetenen van de Verenigde Staten van Amerika die een permanente geldige verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten van Amerika hebben (‘green card holder’) en in bepaalde gevallen hun directe familieleden, diplomaten of stafleden van internationale organisaties. Zij mogen wel naar de Verenigde Staten van Amerika reizen. Ook voor studenten die gaan studeren aan een Amerikaanse instelling is inreizen beperkt mogelijk. Kijk op de website van het Amerikaanse consulaat in Nederland (informatie in het Engels) of u aan de voorwaarden voldoet. Neem contact op met de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat-generaal of een F1 of J1 visum voor u afgegeven kan worden.

Inreismaatregelen

De reizigers die de Verenigde Staten van Amerika mogen inreizen:

Voor vertrek naar de Verenigde Staten van Amerika moeten reizigers van 2 jaar en ouder aan één van de volgende voorwaarden voldoen: 
 • Een negatieve COVID-19 testuitslag kunnen laten zien (op papier geprint of digitaal) bij het inchecken op de luchthaven. Deze negatieve testuitslag mag niet ouder zijn dan 3 dagen voor vertrek van de vlucht. Op deze testuitslag moet vermeld staan: naam en geboortedatum. Deze informatie moet hetzelfde zijn als wat in uw geldige paspoort staat. De testuitslag kan op papier of digitaal aangeboden worden. Of;
 • Met documenten kunnen bewijzen dat zij hersteld zijn van covid-19. Lees wat de eisen zijn om aan te tonen dat u hersteld bent van covid-19.
Bij aankomst in de Verenigde Staten van Amerika:

Als u volledig gevaccineerd bent (minimaal 14 dagen geleden na de 2e vaccinatie) dan:

 • Hoeft u niet in quarantaine.
 • Laat u zich 3-5 dagen na uw aankomst in de VS testen.
 • Als deze testuitslag positief is, dan gaat u in zelfisolatie.
 • Houd de symptomen goed in de gaten.
 • Volgt u de informatie zoals is aangegeven op de website van het CDC voor volledig gevaccineerden (informatie in het Engels).

Als u niet (volledig) gevaccineerd bent dan:

 • Gaat u na uw aankomst in de VS in zelfisolatie voor 7 dagen.
 • Laat u zich 3-5 dagen na uw aankomst in de VS testen.
 • Als deze testuitslag positief is, dan gaat u in zelfisolatie.
 • Houd de symptomen goed in de gaten.
 • Als u zich niet laat testen, dan gaat u na uw aankomst in de VS 10 dagen in zelfisolatie.
 • Volgt u de informatie zoals is aangegeven op de website van het CDC voor niet (volledig) gevaccineerden (informatie in het Engels).

Voor meer informatie volg de richtlijnen van het CDC.

Grensovergang Verenigde Staten van Amerika en Canada

De landgrenzen met Mexico en Canada zijn tot nader order gesloten voor niet-noodzakelijk grensverkeer. Lees meer informatie op de website van US Department of Homeland Security (informatie in het Engels). 

Sinds 9 augustus 2021 kunnen Amerikaans staatsburgers en ingezetenen van de Verenigde Staten van Amerika die een permanente geldige verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten van Amerika hebben (‘green card holder’) de grens met Canada over gaan.

Reizigers die volledig gevaccineerd zijn mogen onder voorwaarden de grens met Canada over gaan.
Lees het reisadvies voor Canada voor meer informatie.

Algemene maatregelen

De coronamaatregelen die er zijn, kunnen altijd veranderen en worden aangepast. Volg daarom goed de lokaal beschikbare informatie en volg het advies van de lokale overheid.

U kunt ook meer informatie vinden op de website van Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Per Amerikaanse staat worden verschillende maatregelen genomen.

Luchtkwaliteit

Vooral aan de westkust (en vooral in de staat Californië) bestaat een verhoogd risico op slechte luchtkwaliteit door bosbranden. Heeft u astma of een andere aandoening aan de luchtwegen? Houd hier dan rekening mee. De autoriteiten kunnen in extreme situaties het advies geven om niet naar buiten te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Kijk voor meer informatie over de actuele luchtkwaliteit in Californië op de website van de U.S. Environmental Protection Agency (informatie in het Engels).

Testlocaties in de Verenigde Staten van Amerika

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Verenigde Staten van Amerika website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland
 • Als u vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Als u vanuit de Verenigde Staten van Amerika naar Nederland reist moet u een NAAT/PCR- test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als u gevaccineerd bent. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Ook moet u tijdens uw reis een quarantaineverklaring bij u hebben.
 • Na een verblijf in de Verenigde Staten van Amerika moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan. Kijk voor informatie op de website van de Rijksoverheid over gezinsquarantaine.
 • Er zijn uitzonderingen op de verplichte (thuis)quarantaine. Als u gevaccineerd bent hoeft u niet in (thuis)quarantaine. Kijk voor informatie op de website van de Rijksoverheid over uitzonderingen op de quarantaineplicht. U moet altijd een quarantaineverklaring bij u hebben, ook als u onder de uitzondering van de verplichte (thuis)quarantaine valt. Kijk voor informatie op de website van de Rijksoverheid over formulieren quarantaineverklaring.
 • Op dag 5 van uw (thuis)quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de (thuis)quarantaineperiode. De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in (thuis)quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in de Verenigde Staten van Amerika vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor de Verenigde Staten van Amerika bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in de Verenigde Staten van Amerika op de website van de ANWB.

Politie en verkeersregels

In de Verenigde Staten van Amerika gelden andere verkeersregels dan in Nederland. De politie (bijvoorbeeld de State Trooper, County police, Sheriffs) in Amerika treed in sommige gevallen streng op. In geval de politie u aan houdt, blijf altijd kalm en beleefd en ga niet in discussie. Als u in de auto zit, moet u blijven zitten met uw handen op het stuur en de handen daar houden tot de politie u anders vraagt. Ook de medereizigers dienen er voor te zorgen dat de handen zichtbaar zijn.

Tips van de ambassade

Drugs

Gebruik, bezit en handel in verdovende middelen wordt in de Verenigde Staten van Amerika streng bestraft. Ook als u verdacht wordt van betrokkenheid bij drugshandel buiten de Verenigde Staten van Amerika kunt u bij binnenkomen van het land gearresteerd worden. De leefomstandigheden in de gevangenissen zijn zeer zwaar.

Foto’s maken

Maak geen foto’s bij militaire legerinstallaties en militaire basissen. Dit kan streng bestraft worden.

Gebruik alcohol

De lokale wetgeving rond alcoholgebruik is zeer streng. Personen onder de 21 jaar mogen geen alcohol kopen en gebruiken. Rijden onder de invloed van alcohol wordt streng bestraft door middel van het afnemen van het rijbewijs, hoge boetes en eventueel gevangenisstraf.

LHBTIQ

De Verenigde Staten van Amerika bestaat uit een zeer diverse samenleving en de houding van de bevolking ten opzicht van de LHBTIQ gemeenschap kan per Amerikaanse staat verschillen. Lees meer informatie over de LHBTIQ in de Verenigde Staten van Amerika op de website van de Human Rights Campaign (informatie in het Engels).

Reizen Alaska

Reizen naar de staat Alaska vergt een goede voorbereiding omdat Alaska uit grote en zeer afgelegen gebieden bestaat waar in geval van nood niet direct hulp verleend kan worden. Het kan meerdere dagen duren voordat hulp arriveert en dan kan vaak alleen een medische basiszorg verleend worden. Reis met een reisorganisatie. Als u alleen reist zorg dat u voldoende noodvoorzieningen voor uzelf heeft getroffen voor onverwachte noodsituaties.  

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in de Verenigde Staten van Amerika en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 911
Contactgegevens ambassade / meldkamer ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Washington / Nederlandse vertegenwoordigingen in de Verenigde Staten van Amerika

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade en de Nederlandse consulaten in de Verenigde Staten van Amerika op de website van de de Nederlandse ambassade in Washington.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade of consulaten wel/niet voor u kan/kunnen doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren via de website Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Lees meer over Amerika op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Amerika

Er zijn in Amerika enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Amerika?

Door corona was op vakantie naar Amerika in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Amerika mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Amerika en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Amerika

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Amerika:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Amerika

😷 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Amerika?

Wanneer je opreis gaat naar Amerika heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Amerika incl. reisdocument. Deze kaart benoemd meer dan 60+ coronavirus testlocaties door héél Nederland!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Amerika

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Niezen en hoesten doe je enkel in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis als dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie