Op ‘corona vakantie’? Deze 31 landen zijn open!

Bent u klaar met het heel de dag binnen zitten en wilt u op vakanantie gaan? Lange tijd was vakantie door de corona maatregelen niet mogelijk. Gelukkig zijn er steeds meer landen die uit lockdown gaan en die een veilige vakantie bieden met maatregelen.

In dit artikel vind u naar welke landen u op vakantie kunt gaan en hoe de corona maatregelen in desbetreffend land geregeld zijn. Zo kunt u veilig genieten van uw welverdiende vakantie!

Dit bericht is gebaseerd op de meest actuele informatie en wordt regelmatig bijgewerkt. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Voordelig uw ‘corona vakantie’ boeken?

Door corona zijn veel vakanties afgeprijs. Hier kun je van profiteren door goed op internet te selecteren op goedkope vakanties.

Reisadvies kleurcodes uitgelegd

Op 'corona vakantie'? Deze 31 landen zijn open! 1

De vakantie landen zijn door Nederland Wereldwijd ingedeeld in verschillende kleurcodes. Elke kleur geeft een indicatie van hoe streng de maatregelen in het land zijn en hoe groot de risico’s op besmetting zijn. Naast dit advies raden wij u aan om op onze wereldwijde corona teller kaart te kijken naar het aantal besmettingen en of dit aantal groeit of daalt.

Landen uit een geel gebied

Gaat u op vakantie naar een geel gedien, dan hoeft u bij terugkeer naar Nederland niet in thuisquarantaine. Klik op het land voor meer informatie over reisadvies, aantal besmettingen en maatregelen:

Kaart Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Landen met een Oranje kleurcode

Zweden en Roemenië zijn op dit moment “oranje”, dit komt door de gezondheidsrisico’s in deze landen. Het wordt u dus afgeraden om naar deze landen te reizen. Gaat u toch naar deze landen dan wordt u dringend geadviseerd om in thuisquarantaine te gaan voor een duur van 14 dagen.

Landen met een rode kleurecode

Landen welke een rode kleurcode hebben een zodanig hoog risico, dat u niet naar deze landen mag reizen.

Deze landen hebben een oranje code, maar hebben gesloten grezen

Zodat de landen besluiten om Nederlandse toeristen toe te staan kunt u naar de volgende landen op vakantie:

Blijf opletten: Vakantie is niet zonder risico’s!

Ondanks dat het kan houd dit niet in dat op vakantie gaan in het corona tijdperk zoder risico’s is. Daarom raden wij u altijd aan om het reisadvies van Buitenlandse Zaken te lezen voor u uw vakantie boekt. Ook raden wij u aan dit advies in de gaten te houden voor en tijdens uw vakantie.

Aangezien meer mensen besluiten op vakantie gaan kunnen er gemakkelijk nieuwe corona brandhaarden ontstaan. Daarom is het corona nieuws blijven volgen essentieel!

Reisorganisaties die vakanties aanbieden tijdens corona:

Een vakantie aanbieden tijdens corona heeft nogal wat haken en ogen. Gelukkig zijn er een aantal organisaties die het goed voor elkaar hebben en vakanties mogen organiseren. Uiteraard met corona maatregelen hierover informeren de organisaties op hun site.

🗺️ Naar welke Europese landen kan ik wel/niet op vakantie?

Het is logisch dat u na een langetijd thuis zitten toe bent aan vakantie. Gelukkig is dit ook weer mogelijk, maar nog niet in elk land. Hier vind u een lijst met landen in de categorie geel, dit zijn landen waar u naartoe mag zonder thuisquarantaine na thuiskomst.

⛱️ Welke reisorganisaties bieden vakanties tijdens corona?

De reisorganisaties die met maatregelen vakanties mogen aanbieden zijn op deze pagina genoemd. Ze hebben hun zaken goed op orde en mogen daarom weer vakanties organiseren voor hun klanten.

🌴 Kan ik in 2020 op vakantie buiten Europa?

Elk land dat buiten europa valt, heeft vanuit het ministerie buitenlandse zaken een oranje reisadvies. Hier mag je wel naartoe reizen, maar gelden deze maatregelen. Denk er dus goed over na.

🔎 Waar vind ik informatie over het land waar ik naar toe ga?

De meeste overzichtelijke plek met alle corona statistieken, maatregelen en reisadviezen is corona-teller.nl hier kunt u zoeken naar uw land en krijgt u één up to date overzicht.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie