Covid-19 Kaart Oostenrijk besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Oostenrijk en live updates

Op het moment van publiceren (06-05-2021) zijn er in Oostenrijk, 627,484 inwoners positief getest op corona. Dit zijn +1,245 meer dan gisteren. 434 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 10,333 overleden in Oostenrijk aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 597,922 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Oostenrijk 06 mei:

Land Oostenrijk
Positief getest 627,484
Aantal Doden 10,333
Hersteld 597,922
Actieve gevallen 19,229
Kritische toestand 434
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Oostenrijk vandaag

U zoekt een landkaart van Oostenrijk? Wij tonen op deze pagina actuele plattegronden aan van Oostenrijk, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Oostenrijk, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Oostenrijk oranje zones

Hieronder vind je een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Oostenrijk:

Corona-teller.nl

Landkaart regio’s Oostenrijk

Covid-19 Kaart Oostenrijk besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Oostenrijk en live updates

Vakantie naar Oostenrijk mogelijk?

Op vakantie naar Oostenrijk coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Oostenrijk lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Oostenrijk versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren ondanks het virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Oostenrijk. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Oostenrijk of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Oostenrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-03-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Oostenrijk is in gedeeltelijke lockdown. Er is een avondklok van 20.00 tot 06.00 uur en u mag alleen voor noodzakelijke gevallen uw verblijfplaats verlaten. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Oostenrijk

Reischecklijst Oostenrijk

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Oostenrijk favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Oostenrijk is een geldige identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Oostenrijk heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Oostenrijk een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Oostenrijk een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Oostenrijk. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Oostenrijk. Er kunnen in Oostenrijk andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Oostenrijk. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het aantal besmettingen met het coronavirus is hoog in Oostenrijk. Reis alleen naar Oostenrijk als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Terrorisme

Op 2 november 2020 is er een aanslag gepleegd in de hoofdstad Wenen. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. Blijf alert in het hele land en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Criminaliteit

In Oostenrijk zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld

In de Oostenrijkse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Meer informatie over lawinegevaar kunt vinden op de website van European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Oostenrijk en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Reist u vanuit een door Oostenrijk benoemd risicogebied (onder andere Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Servië en Turkije), en heeft u een doorreis door Oostenrijk gepland? Dan bent u verplicht om in één keer door te rijden. Alleen korte pauzes bij tankstations zijn toegestaan. Ook moet u ervoor zorgen dat u een ingevulde en ondertekende doorreisverklaring bij u heeft. Er kunnen steekproefsgewijs controles plaatsvinden aan de Oostenrijkse grens.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Oostenrijk op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Oostenrijk gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Oostenrijk

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Oostenrijk de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Coronavirus (COVID-19) Oostenrijk

Oostenrijk is in gedeeltelijke lockdown. Er is een avondklok van 20.00 tot 06.00 uur en u mag alleen voor noodzakelijke gevallen uw verblijfplaats verlaten. Verder geldt:

In bepaalde regio’s en gemeentes kunnen andere maatregelen gelden. Veranderingen in de maatregelen volgen elkaar soms snel op. Controleer voor uw vertrek naar Oostenrijk wat voor uw bestemming geldt op de website van de desbetreffende gemeente en/of Bundesland.

 • Horecagelegenheden, hotels en andere overnachtingsgelegenheden zijn gesloten. Reizigers die voor werk reizen, mogen wel ondergebracht worden.
 • Het is verplicht om in het openbaar vervoer, supermarkten, en andere openbare ruimtes, een FFP2-masker te dragen. Andere soorten mondkapjes voldoen niet.  

Lees de actuele informatie over Oostenrijk op de website van het Oostenrijks ministerie van Sociale Zaken  (informatie in het Duits).

Lees de laatste informatie voor de regio Nieder-Österreich (informatie in het Duits) en de stad Wenen (informatie in het Engels).

Lees ook de actuele informatie voor de regio Vorarlberg (informatie in het Duits)

Er kunnen in Oostenrijk andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of over de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Bent u in Oostenrijk en vermoedt u een besmetting? Ga niet direct naar de huisarts of naar het ziekenhuis, maar bel de (plaatselijke) hotline: 1450.

Voor overige vragen kunt u bellen naar de hotline van het AGES, het Oostenrijkse agentschap voor gezondheid en voedselveiligheid: +43 (0)800 555 621 (7 dagen in de week, 0-24 uur).

Inreisbeperkingen 

Als u voor een noodzakelijke reis toch besluit om naar Oostenrijk te reizen, dan moet u een negatieve PCR-test of sneltest bij zich hebben die niet ouder is dan 72 uur. Daarnaast moet u zich vooraf online registreren. Deze registratie is ook uw quarantaineverklaring. Na de registratie ontvangt u per e-mail een bevestiging die u bij aankomst in Oostenrijk aan de Oostenrijkse autoriteiten moet kunnen laten zien. Op deze website staat ook welke uitzonderingen van toepassing zijn. Lukt het u niet om voor vertrek een test te doen, dan moet u dit bij aankomst in Oostenrijk binnen 24 uur doen.

Lees de actuele informatie voor de regio Tirol (informatie in het Engels).

Er geldt een quarantaineplicht voor reizigers uit risicolanden. In deze periode moet u bij aankomst in Oostenrijk 10 dagen in quarantaine. Na 5 dagen mag u een PCR-test doen. Is de uitslag van deze test negatief? Dan mag u de quarantaine verlaten.

Zakenreizigers, humanitaire hulpverleners en medische begeleiders zijn uitgezonderd van de quarantaine, zolang zij  een negatieve PCR- of antigeentest kunnen voorleggen. Lees hier meer over de huidige maatregelen in Oostenrijk.

Gezondheid

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Oostenrijk vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Oostenrijk bijzonderheden zijn, kijk dan op website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Kosten evacuatie

Als u bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden in de problemen komt, zijn de kosten van een evacuatie volledig voor eigen rekening. Evacuaties gebeuren in de bergen per helikopter en de kosten hiervoor kunnen erg hoog oplopen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Oostenrijk en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten.

Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Wenen

Meer over de Nederlandse ambassade in Wenen.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Oostenrijk op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Oostenrijk

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Oostenrijk?

Door coronavirus was op vakantie naar Oostenrijk in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Oostenrijk mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Oostenrijk en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Oostenrijk

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Oostenrijk:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Oostenrijk

😷 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Oostenrijk?

Als je wilt reizen naar Oostenrijk heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Oostenrijk incl. reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 2500+ coronavirustestlocaties door het hele land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Oostenrijk

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen en werk thuis als dat kan
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal 1,5m afstand van andere mensen
 • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten