Aantal Corona virus besmettingen Barbados

Op het moment van publiceren (24-06-2021) zijn er in Barbados, 4,052 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +7 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 47 overleden in Barbados aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 3,992 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona besmettingen in Barbados 24 juni:

Land Barbados
Positief getest 4,052
Aantal Doden 47
Hersteld 3,992
Actieve gevallen 13
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Barbados vandaag

U zoekt een kaart van Barbados? Corona Teller bied u duidelijke plattegronden aan van Barbados, met daarop toeristische bezienswaardigheden, laatste nieuws en nog veel meer!

Live Corona Kaart Barbados zones

Hieronder vind je een overzicht van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Barbados:

Corona-teller.nl

Barbados Kaart gebieden

Covid-19 Kaart Barbados aantal inwoners besmet, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Barbados en vandaag

Vakantie naar Barbados mogelijk?

Op vakantie naar Barbados coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Barbados niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Barbados versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 tijdens de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Barbados. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Barbados of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Barbados | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Barbados is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Barbados als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Barbados naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de op Barbados en in Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Barbados

Reischecklist Barbados

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Barbados favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Barbados reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Barbados in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Barbados een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u op Barbados een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Barbados. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Barbados. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Criminaliteit

Bezoek na zonsondergang geen afgelegen plekken, zoals stranden. Het gebeurt soms dat toeristen op deze plekken onder bedreiging worden beroofd.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Neem niet te veel contant geld mee;
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen;
 • Bewaar waardevolle zaken in de kluis van het hotel.
Natuurgeweld

Op Barbados kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen en algemene maatregelen Barbados

De (inreis)maatregelen die de overheid van Barbados heeft getroffen zijn na te lezen op de website Visit Barbados (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op Barbados gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op Barbados

Zie voor meer informatie over de testlocaties opBarbados de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Barbados te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA).

Wegverkeer

Op Barbados wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatig zijn. Pas op voor diepere gaten.

Na zonsondergang zijn niet alle wegen goed verlicht. Op sommige plekken is de weg helemaal niet verlicht.

Pas op voetgangers op de weg. Stop niet als voetgangers dat vragen. Houd deuren van de auto gesloten tijdens het rijden.

Als u een ongeluk krijgt, verplaats uw auto dan niet maar bel meteen de politie.

Taxi’s

Er zitten geen meters op de taxi’s. Voor de meeste bestemmingen zijn er standaard. Zorg dat u voor vertrek van de taxi een prijs heeft afgesproken met de bestuurder. Vaak kunt u naast te betalen met de Barbados dollar ook betalen met de Amerikaanse dollar.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is aanwezig en goedkoop. Bestuurders van minibussen rijden soms te hard.

Tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn meestal behulpzaam met de procedure. Om een tijdelijk rijbewijs te kunnen krijgen moet u wel in het bezit zijn van een normaal geldig rijbewijs.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Barbados.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen. Pak zelf uw bagage in en neem niet iets voor iemand mee.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wordt niet algemeen geaccepteerd. In het algemeen is de bevolking conservatief. Die houding kan ook van toepassing zijn voor alle LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen). Houd daar rekening mee.

Lichamelijk contact

Lichamelijk contact in het openbaar is niet gebruikelijk, niet tussen man en vrouw en ook niet ttussen mensen van hetzelfde geslacht.

Camouflage kleding

Het dragen van camouflage kleding, ook voor kinderen, wordt niet gewaardeerd door de lokale bevolking. Houd daar rekening mee.

Zwemmen

Houd rond het hele eiland rekening met sterke stroming.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Barbados en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 211

Ambulance: 511

Brandweer: 311

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Barbados

Er is geen Nederlandse ambassade op Barbados. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Bridgetown. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Barbados op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Barbados

Er zijn in Barbados enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Barbados?

Door COVID-19 was op vakantie naar Barbados in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Barbados mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Barbados en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Barbados

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Barbados:

Klik hier voor Barbados

🤒 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Barbados?

Voor reizen naar Barbados heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Barbados met reisdocument. Dit overzicht heeft meer dan 2500+ pcrteststraten door heel het land!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Barbados

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk thuis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Ben je buiten? Houd dan meer dan 150 cm afstand van anderen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten