Aantal Corona virus besmettingen Barbados

Op dit moment (02-03-2021) zijn er in Barbados, 3,115 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 36 overleden in Barbados aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,443 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 03 maart

Corona-teller.nl

Laatste cijfers covid-19 virus in Barbados 02 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Barbados 3,115 36 2,443 636 onbekend aantal

Kaart corona (covid-19) Barbados vandaag

Opzoek naar een landkaart van Barbados? Wij bieden op onze website actuele plattegronden aan van Barbados, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Barbados, Barbados nieuws en nog veel meer!

Corona-teller.nl

LIVE Coronavirus Kaart Barbados rode zones

Hieronder vind u een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Barbados:

Corona-teller.nl

Barbados Landkaart regio’s

Landkaart Barbados besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Barbados en live update

Vakantie naar Barbados mogelijk?

Op vakantie naar Barbados coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Barbados geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Barbados versoepeld. Hierdoor is in 2020 op vakantie tijdens het coronavirusin veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Barbados. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Barbados of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Barbados | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 10-02-2021 | Nog steeds geldig op: 02-03-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om NIET naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Barbados

Reischecklist Barbados

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
  • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Barbados favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
  • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
  • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
  • Als u naar Barbados reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
  • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Barbados in Brussel.
  • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
  • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Barbados een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u op Barbados een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
  • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
  • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
  • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
  • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
  • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Barbados. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
  • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
  • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
  • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
  • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
  • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
  • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
  • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
  • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
  • Neem geen drugs mee naar Barbados. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
  • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
  • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Criminaliteit

Bezoek na zonsondergang geen afgelegen plekken, zoals stranden. Het gebeurt soms dat toeristen op deze plekken onder bedreiging worden beroofd.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Neem niet te veel contant geld mee;
  • Draag geen opvallende sieraden of juwelen;
  • Bewaar waardevolle zaken in de kluis van het hotel.
Natuurgeweld

Op Barbados kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA).

Wegverkeer

Op Barbados wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatig zijn. Pas op voor diepere gaten.

Na zonsondergang zijn niet alle wegen goed verlicht. Op sommige plekken is de weg helemaal niet verlicht.

Pas op voetgangers op de weg. Stop niet als voetgangers dat vragen. Houd deuren van de auto gesloten tijdens het rijden.

Als u een ongeluk krijgt, verplaats uw auto dan niet maar bel meteen de politie.

Taxi’s

Er zitten geen meters op de taxi’s. Voor de meeste bestemmingen zijn er standaard. Zorg dat u voor vertrek van de taxi een prijs heeft afgesproken met de bestuurder. Vaak kunt u naast te betalen met de Barbados dollar ook betalen met de Amerikaanse dollar.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is aanwezig en goedkoop. Bestuurders van minibussen rijden soms te hard.

Tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn meestal behulpzaam met de procedure. Om een tijdelijk rijbewijs te kunnen krijgen moet u wel in het bezit zijn van een normaal geldig rijbewijs.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Barbados? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf op Barbados gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op Barbados

Zie voor meer informatie over de testlocaties opBarbados de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen en algemene maatregelen Barbados

De (inreis)maatregelen die de overheid van Barbados heeft getroffen zijn na te lezen op de website Visit Barbados (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Barbados te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Barbados.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen. Pak zelf uw bagage in en neem niet iets voor iemand mee.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wordt niet algemeen geaccepteerd. In het algemeen is de bevolking conservatief. Die houding kan ook van toepassing zijn voor alle LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen). Houd daar rekening mee.

Lichamelijk contact

Lichamelijk contact in het openbaar is niet gebruikelijk, niet tussen man en vrouw en ook niet ttussen mensen van hetzelfde geslacht.

Camouflage kleding

Het dragen van camouflage kleding, ook voor kinderen, wordt niet gewaardeerd door de lokale bevolking. Houd daar rekening mee.

Zwemmen

Houd rond het hele eiland rekening met sterke stroming.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Barbados en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 211

Ambulance: 511

Brandweer: 311

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Barbados

Er is geen Nederlandse ambassade op Barbados. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Bridgetown. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Barbados op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Barbados

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Barbados?

Door corona was op vakantie naar Barbados in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Barbados mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Vakantieadvies Barbados en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Barbados

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Barbados:

Bekijk coronavirus kaart Barbados

🤒 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Barbados?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Klik op deze link om online te testen op corona.

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Barbados

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

  • Hoesten en niezen doe je enkel in de elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Schud geen handen
  • Blijf binnen huis en werk vanuit huis als dit mogelijk is
  • Kom je toch buiten? Behoud dan anderhalve meter afstand van elkaar
  • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten